40 de milioane de lei prin PNRR pentru Maternitatea Brașov. „Împreună pentru părinţi”

Last Updated on decembrie 19, 2023 Continuă lucrările de modernizare de la Maternitatea Brașov.  Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”  va obţine finanţări europene nerambursabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru încă două proiecte. Acestea au fost aprobate de autoritatea finanţatoare, iar preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, a anunţat că în perioada următoare vor fi semnate contractele de finanţare.

Astfel, a fost aprobat spre finanţare proiectul „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinţii»”, investiţie ce are ca obiectiv creşterea capacităţii compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuţi al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie şi dotarea cu echipamente medicale performante, în vederea îmbunătăţirii serviciilor oferite micilor pacienţi cu afecţiuni critice şi asigurării accesibilităţii la o îngrijire medicală de calitate.

40 de milioane de lei prin PNRR pentru Maternitatea Brașov. „Împreună pentru părinţi” 1

Valoarea totală a proiectului este 12.780.177 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.573 lei sunt destinate creşterii capacităţii compartimentului, 1.929.366 lei vor fi alocate pentru achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, iar 1.403.238 lei vor reveni îmbunătăţirii componentei de screening pentru nou-născuţi, scrie bzb.ro.

Concret, din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparaţii curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului, vor fi achiziţionate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (însemnând 173 de bucăţi), vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale (15 buc.) şi va fi îmbunătăţit programul de screening, prin 9 tipuri de echipamente medicale care vor fi cumpărate. Data-limită pentru finalizarea implementării proiectului este 30 noiembrie 2024.

Licitaţia pentru reducerea infecţiilor nosocomiale, în derulare

Cel de-al doilea proiect pentru care va fi semnat contractul de finanţare de este cel privind „Dotarea Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov cu echipamente destinate reducerii riscului de infecţii asociate asistenţei medicale”.

Valoarea totală a proiectului este de 580.591 euro, respectiv 2.864.750 lei. Consiliul Judeţean Braşov a lansat deja procedurile de achiziţie pentru cele zece tipuri de aparaturi cuprinse în proiect, printre care se numără sterilizatoare cu plasmă şi cu abur, maşini de spălat şi dezinfectat instrumentar, aparat automat de sigilat, maşină de curăţat cu ultrasunete, analizor microbiologie, spectometru de masă,

linie de echipamente pentru testarea sensibilităţii la antibiotice şi hotă microbiologică. Cu ajutorul lor va putea fi redus numărul de infecţii nosocomiale şi va creşte accesul pacientelor la oferta de servicii medicale asigurate de Maternitatea braşoveană. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 25 ianuarie 2024, iar contractul va fi semnat când va fi primită finanţarea.

Sunt foarte mulţumit de modul în care, în parteneriat cu conducerea Maternităţii reuşim să implementăm toate obiectivele investiţionale pe care ni le-am propus, inclusiv proiectele cu fonduri europene.

Să nu uităm că la cele patru proiecte PNRR se adaugă încă un obiectiv major ajuns în fază finală de implementare, şi anume reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a corpului nou, o investiţie în valoare de peste 33,1 milioane de lei pentru care am accesat fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Până la finalul anului 2024 toate aceste proiecte se vor încheia şi atunci vom trage linie şi vom putea afirma că am realizat cu succes toate investiţiile majore de care avea nevoie Maternitatea braşoveană.

În ultimii ani, acest spital a devenit o mândrie pentru judeţul Braşov, un etalon pentru ceea ce înseamnă servicii medicale de cea mai înaltă calitate şi un exemplu pentru instituţiile de profil din întreaga ţară, iar la acest succes a contribuit şi administraţia judeţeană, prin investiţiile finanţate şi implementate”, a opinat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică-Constantin, citat de mytex.ro.

Previous Story

Cine este David, băiatul de 17 ani care și-a pierdut viața la liceul din Odorheiul Secuiesc, strivit de un perete. Alte 3 fete au fost rănite. Un câine de urmă l-a găsit sub dărâmături

Next Story

Gabriela Cristea, premiată la Brașov: „Pe soțul meu îl leagă foarte multe de Brașov. Este pe jumătate brașovean și sunt onorată să stau alături de atâția oameni minunați și de atât mulți campioni”