(Foto/Video) Imagini terifiante de la un liceu din Ardeal unde un perete s-a prăbușit: Elevii sunt scoși pe brațe de salvatori

Last Updated on decembrie 18, 2023 Cel puțin patru copii au fost prinși sub dărâmături, luni, 18 decembrie, după ce un perete s-a prăbușit la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, a anunțat ISU Harghita. Trei au fost scoși, iar intervenția la fața locului este în desfășurare, scrie Libertatea.

Potrivit primelor informații, incidentul a avut loc la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, județul Hargita. La locul intervenției au fost alocate două mașini de stingere, o echipă de descarcerare, un camion, un container multirisc, o ambulanță SMURD, două ambulanțe SAJ și trei echipaje ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență, a mai transmis IGSU, conform Cluj Capitala.

(Foto/Video) Imagini terifiante de la un liceu din Ardeal unde un perete s-a prăbușit: Elevii sunt scoși pe brațe de salvatori 1 (Foto/Video) Imagini terifiante de la un liceu din Ardeal unde un perete s-a prăbușit: Elevii sunt scoși pe brațe de salvatori 2

Victima aflată în stop cardio respirator a răspuns manevrelor de resuscitare și este transportată la spital pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun acesteia.

(Foto/Video) Imagini terifiante de la un liceu din Ardeal unde un perete s-a prăbușit: Elevii sunt scoși pe brațe de salvatori 3 (Foto/Video) Imagini terifiante de la un liceu din Ardeal unde un perete s-a prăbușit: Elevii sunt scoși pe brațe de salvatori 4

 

 

 

Totodată, pentru optimizarea misiunii de răspuns, forțele de intervenție sunt suplimentate cu container multirisc, echipaj complet.

Atenție! Imagini cu impact emoțional!

Care ar fi cauza prăbușirii peretelui de la liceu

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Odorheiu Secuiesc, care a vorbit în direct la România TV, o posibilă cuază a nenorocirii ar fi faptul că în zona respectivă de săptămâni bune se fac lucrări la rețeaua de canalizare a municipiului. Nu este exclus că în peretele care s-a prăbușit să fi fost infiltrații de apă.

Clădirea care s-a prăbuşit parţial, luni seară, la Odorheiu Secuiesc aparţine Arhiepiscopiei Romano-Catolice, iar Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte anual peste 300.000 de lei chirie. În partea din imobil care s-a prăbuşit erau camere în care erau cazaţi elevii care stau la internat. Una dintre victimele găsite se află în comă, au declarat pentru News.ro reprezentanţii Primăriei.

Este o clădire veche, funcţionau în clădirea respectivă cantina şi căminul Liceului Teoretic Tamási Áron. În partea care s-a prăbuşit se aflau camere, elevii erau în camere, după ore, când s-a întâmplat prăbuşirea. Patru victime au fost sub dărâmături, dintre care trei au fost duse la spital, două se află în stare bună, una e în comă. Încă se caută a patra persoană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Odorheiu Secuiesc, Noemi Zorgo, conform Stiripesurse.ro.

Aceasta a declarat că aceste patru victime sunt elevi, sub 18 ani.

Reprezentanta Primăriei a precizat că printr-o lucrare autorizată se făceau lucrări de legare a clădirii la reţeaua de canalizare şi la reţeaua pluvială a oraşului.

Clădirea respectivă se află în proprietatea Arhiepiscopiei Romano-Catolice, nu aparţine oraşului”, a afirmat Zorgo.

Ea a precizat că Primăria Odorheiu Secuiesc plăteşte aproximativ 330.000 de lei anual, chirie pentru clădire.

Întrebată dacă imobilul era încadrat în clasă de risc seismic, purtătorul de cuvânt al Primăriei a precizat că nu figurează în evidenţele Primăriei în acest sens.

Previous Story

Brașov. Femeia găsită moartă împreună cu fiica sa şi-a sunat soţul în după-amiaza crimei. Ce s-a descoperit la autopsia celor două femei decedate

Next Story

Brașov. Moș Crăciun amendat pentru că cerea bani de la copii pentru poze. Moș Crăciun „adevărat” din Piața Sfatului nu cere bani