Brașov. Focuri de artificii de câte 8 minute, de Revelion, în patru zone din oraș

Last Updated on decembrie 5, 2023 Primăria Brașov va organiza și anul acesta focuri de artificii de Revelion, în patru zone din oraș. Locațiile nu au fost încă stabilite, urmând ca și Inspectoratul pentru Situații de Urgență să își dea avizul pentru aceste spectacole pirotehnice.

Anul trecut, pe lângă Piața Sfatului (unde artificiile au fost lansate de pe Turnul Alb), focuri de artificiile au mai fost trase și de pe dealul Cetățuiei (de asemenea, vizibil și din Piața Sfatului, dar și din restul Centrului Vechi), din Avangarden (Strada Lebedei), parcul Tractorul și piațeta Uranus (piața Astra), scrie Biz Brasov.

Brașov. Focuri de artificii de câte 8 minute, de Revelion, în patru zone din oraș 1

Peste 50 de efecte pirotehnice

Se vor folosi peste 50 de efecte pirotehnice, ce pot fi de diferite culori. Vor fi palmieri coloraţi, însotiți de crizanteme, multicolore, inele de diferite culori, ploi de stele argintii sau aurii, bujori colorați în verde roșu, galben, albastru, violet, argintiu, auriu (peony), inele duble colorate (double ring), cascade roșii şi verzi, roiuri de albine (bees), coroane colorate (crown), peşti zburatori (flying fish), dalii multicolore;
Vor fi diferite efecte de tunet. Aceste efecte vor fi însoțite și de alte efecte acustice şi vizuale – cum ar fi efectul de pârâitură (crackling) sau efectul de coada colorată (tail) sau efectul obținut prin mixarea acestora două, respectiv efectul de coadă pârâitoare (crackling tail);
Înaltimea efectelor va fi de 50 – 250 metri;
Cadența medie de tragere va fi 350 si 450 lovituri pe minut, potrivit Brasov Metropolitan.

Ovidiu Paraschivescu:🐱Până să am pisoi, nu am putut înțelege cât de mult suferă animăluțele de la focurile de artificii și petarde 🎉👀. Blănosul din imagine este Feri, pisoiul copiilor mei, un uriaș blând, răbdător și fricos.

L-am adoptat anul trecut în primăvară și de atunci am putut vedea cât de sensibil este, cum se sperie la explozii și ce efect are asupra corpului său. Șoc e puțin spus.

(…)

Ce vă rog: sigur putem să ne bucurăm de Sărbători 🍾 și altfel decât cu explozii minute în șir. Sigur putem să marcăm trecerea timpului cu alte bucurii, dacă suficient de mulți dintre noi realizează asta.

Vă rog să nu cumpărați artificii și petarde anul acesta! ”

Previous Story

(Video) Primul tren electric de la Alstom pe ruta Brașov-București a ajuns în Gara de Nord

Next Story

Ovidiu Paraschivescu: „Când veniți iarna aceasta la Brasov, încercați să alegeți altfel decât până acum: Trenul până aici face 2h30min, cu maşina 5-6 ore liniştit”