Last Updated on decembrie 13, 2023 Un bebeluş de doar 7 luni din Braşov a murit, după ce a luat virusul de la fratele mai mare, care nu era vaccinat. Copilul de şapte luni din localitatea braşoveană Apaţa nu era eligibil pentru vaccinare, dar a luat virusul de la fratele de trei ani, pe care părinţii au refuzat să-l imunizeze. Bebeluşul a fost întâi internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, dar, pentru că starea lui s-a agravat, a fost transferat la Spitalul de Pediatrie, unde a şi murit, scrie Observator Tv.
Dr.Mihai Craiu, unul dintre cei mai cunoscuți pediatri din România, avertizează în privința epidemiei de rujeolă și a ratei scăzute de vaccinare, după primul caz tragic înregistrat la Brașov, unde un bebeluș de 7 luni a murit.
„A apărut deja o știre tragică. Dar care nu surprinde nici un specialist în domeniul infecțiilor la copil. A murit, în Brașov, un sugar în vârstă de 7 luni.
Care a făcut complicații foarte grave deoarece s-a îmbolnăvit de rujeolă de la fratele său în vârstă de 3 ani. Acesta (fratele mai mare) era nevaccinat, deoarece părinții lui au refuzat vaccinarea sa”, scrie medicul pe pagina de socializare Spitalul Virtual pentru Copii.
În continuare, specialistul se întreabăce este de făcut, atâta timp cât unii părinți aleg să nu își vaccineze copiii, punându-i în pericol nu doar pe ei, ci și de cei din jur. Pentru a fi mult mai convingător, medicul a povestit experiența sa de părinte. A ales să-și vaccineze ROR copilul, deși acesta avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Astăzi, fiul medicului este un adult sănătos, arhitect și profesor la una dintre cele mai cunoscute universități din lume.
„Ce facem oameni buni? Așteptăm să mai moară un autobuz plin de copiii? Sau așteptăm un număr și mai mare, cât într-un stadion, precum în Republica Democratică Congo?? Căci RD Congo, în 2020, din cauza pandemiei a întrerupt vaccinarea ROR. Alături de alte 23 țări din lume. Dificultăți de aprovizionare… Apoi epidemie, apoi mii de morți. Știrea apare în cea mai prestigioasă revistă științifică din lume, Nature. Link în comentarii.
Dacă cei 34 de ani de studii post-universitare intense și de practică la patul bolnavului nu sunt un argument să credeți sfatul dr Craiu, vă rog din suflet să aplecați urechea la rugămintea părintelui Mihai Craiu. Eu, alături de soția mea (tot medic), am decis să vaccinăm ROR pe fiul nostru. Deși avea dermatită atopică și primele episoade de astm. Acum Călin este un adult sănătos, arhitect și cadru didactic la una dintre cele mai prestigioase universitați din lume.
Deci am putea încerca, până nu e prea târziu...”, este mesajul transmis de medicul Mihai Craiu, conform Antena 3.
„M-am tot întrebat cât valorează viața?”
Pe de altă parte, și medicul Oana Falup-Pecurariu atrage atenția asupra vaccinării copiilor:
„Campania de presă nu și-a atins scopul, pentru că noi toți ne gândim că nu ni se poate întâmpla nouă. Că ce dacă nu ne vaccinăm copilul sau copiii împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului. Se vaccinează alții, nu noi. Că – nu e așa? – vaccinul dă autism. Și, uite așa, nici autismul nu a scăzut ca incidență, dar avem epidemie de pojar.
Iar acum ne luptăm cu febra, pneumonia, encefalita și decesul la copiii cu pojar. M-am tot întrebat cât valorează viața?Pentru mine este neprețuită și pentru a o proteja mă folosesc de tot ceea ce oferă știința”, spune medicul Oana Falup, potrivit Adevarul.