Brașov. Cadou deosebit de la Compania Apa. O scumpire chiar de la 1 ianuarie. Aproape 2 lei mc de apă

Last Updated on decembrie 8, 2023 Compania Apa le face un cadou deosebit brașovenilor: o scumpire chiar de la 1 ianuarie. Prețul apei potabile produse, transportate și distribuite în întreaga arie de operare a Companiei Apa Brașov va fi, din 1 ianuarie 2024, de 7,66 lei/mc, cu TVA, iar tariful pentru canalizare – epurare va fi de 5,62 lei/mc, cu TVA, scrie Biz Brasov.

Mai exact, modificarea este de 1,86 lei/mc față de tariful actual, este o creștere de aproximativ 16%. Pentru apă potabilă preţul crește de la 6,77 lei/mc la 7,66 lei/mc, iar pentru canalizare – epurare de la 4,65 lei/mc la 5,62 lei/mc.

Brașov. Cadou deosebit de la Compania Apa. O scumpire chiar de la 1 ianuarie. Aproape 2 lei mc de apă 1

Astfel, tariful cumulat pentru serviciile oferite de Compania Apa Brașov va fi de 13,28 lei/mc, cu TVA.

Prețurile reflectă, pe de-o parte acoperirea cheltuielilor de exploatare, influențate de inflație și, pe de altă parte, obligativitatea includerii în tarif a părții de cofinanțare aparținând operatorului.

Concret, pe lângă inflația generală, au apărut creșteri mult peste acest indicator, atât la energia necesară pompării apei, cât și la combustibili și gaze, care au generat costuri suplimentare inevitabile”.

După ajustare, tarifele cumulate ale companiei se situează pe locul 22 din cei 47 de operatori de apă-canal regionali existenți, conform brasov.net.

Previous Story

(Video) Târgul de Crăciun din Brașov îl așteaptă și pe el. Un ploieștean s-a costumat în Grinch și se plimbă prin oraș pentru a ironiza lipsa iluminatului festiv din oraș

Next Story

(Video) Cetatea Făgăraș are un pod mobil unic în țară. „Deși nu a fost niciodată cucerită, Cetatea Făgăraș o să cucerească, cu siguranță, inimile și admirația turiștilor care o vor vizita”