Aeroportul Brașov. Omul ROMATSA ar putea fi dat afară astăzi din CA. „Avem relații comerciale cu ROMATSA, iar domnul Micu semnează pentru a plăti facturile emise de ROMATSA”

Last Updated on decembrie 8, 2023 Daniel Ștefan Micu, angajat al ROMATSA și președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Brașov ar putea fi dat afară astăzi. Plenul Consiliului Județean Brașov se va întruni astăzi, într-o ședință extraordinară convocată de îndată, printre punctele de pe ordinea de zi aflându-se unul care îl vizează pe Daniel Ștefan Micu.

Aleșii județeni sunt chemați să decidă încetarea mandatului de administrator al lui Micu, pe motiv de incompatibilitate, pentru că acesta este angajat al ROMATSA, cu care AIBG are relații comerciale, fiind singurul aeroport din țară care plătește către ROMATSA serviciile de navigație aeriană (controlul traficului prin turnul virtual monitorizat de la Centrul DNSAR Arad). Iar facturile sunt semnate chiar de Micu, președinte CA din mai 2022.

Aeroportul Brașov. Omul ROMATSA ar putea fi dat afară astăzi din CA. „Avem relații comerciale cu ROMATSA, iar domnul Micu semnează pentru a plăti facturile emise de ROMATSA” 1

Situația a fost sesizată, în urmă cu o lună, de directorul demis al Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel.
Toți avem în contractul de mandat ca membri ai Consiliului de Administrație o prevedere care ne interzice orice activități în beneficiul unor regii autonome, întreprinderi publice concurente cu același domeniu de activitate sau care se află în relații de comerț cu regia autonomă.

Nerespectarea acestor prevederi duce la încetarea contractului de mandat. Or, noi îl avem pe domnul Micu, care este angajat ROMATSA. Când s-a stabilit componența (Consiliului de Administrație – nota red.), prin hotărâre a Consiliului Județean, încă nu aveam acord semnat cu ROMATSA.

Dumnealui trebuia să se retragă când s-a aprobat bugetul regiei, prin care s-au alocat și bani pentru a plăti ROMATSA serviciile de navigație. Practic, avem relații comerciale cu ROMATSA, iar domnul Micu semnează pentru a plăti facturile emise de ROMATSA”, explica atunci Alexandru Anghel, conform mytex.ro.

Director nou la Aeroportul Brașov

Din 11 decembrie, director interimar al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav va fi Constantin Albu (foto stânga), fost director al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional „Delta Dunării” Tulcea în perioada 1995 – 2017. Decizia a fost luată joi, 7 decembrie, de Consiliul de Administraţie al regiei, cu majoritate de voturi, potrivit bzb.ro

Numirea noului director vine în contextul în care contractul de mandat a lui Alexandru Anghel (foto dreapta) expiră în 10 decembrie, ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administraţie a regiei din 9 noiembrie.

După ce a fost adoptată hotărârea privind numirea noului director, preşedintele Consiliului de Administraţie, Daniel Micu, a declarat într-o intervenţie la Radio România Braşov că „mandatul directorului general va fi începând de luni, 11 decembrie, pentru că în data de 10 expiră mandatul domnului director Anghel (Alexandru Anghel, n.r.).

Director interimar, pe o perioadă de cinci plus două luni, a fost numit Constantin Albu, membru în Consiliu de Administraţie al Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav. În această perioadă vom demara procedurile pentru selecţie pe un mandat de 4 ani. Domnul Albu este un specialist în aviaţie, a fost 22 de ani director general la un aeroport”.

Noul director a declarat pentru Radio România Brașov FM:Vom accelera discuțiile cu companiile aeriene pentru a identifica acele companii care doresc să zboare pe și de pe Aeroportul Brașov. Am văzut solicitările ca destinații ale brașovenilor și vom ține cont de aceste solicitări.

Vom dezvolta baza aeriană, ceea ce privește atât extinderea platformei, cât și construcția unui terminal cargo și a unui parc fotovoltaic. Activitatea vom avea grijă să se desfășoare în deplină siguranță și securitate, atât pentru aeronave, cât și pentru pasageri”.

Previous Story

Stenograme Aeroportul Brașov. „Starea pistei este problematică”. Directorul Aeroportului Brașov a fost înlocuit cu un director de la un aeroport cu zboruri aproape inexistente

Next Story

Brașov. Două femei au îmbătat şi jefuit un bărbat. Omul a rămas fără 76.000 de euro şi fără bijuteriile din aur