Plecarea Dan Air de pe Aeroportul Brașov. „Vreau banii înapoi, eu nu merg la Bacău!”

Last Updated on noiembrie 1, 2023 Ceea ce părea doar o glumă se transformă într-o problemă de supraviețuire pentru Aeroportul Brașov. Cei de la Dan Air, se pare, au negociat încă din luna septembrie cu cei de la Bacău, fără ca nimeni de la Brașov să aibă habar. Acum, cei care și-au cumpărat bilete au două opțiuni: să facă naveta la Bacău sau să-și primească, cumva, banii înapoi.

„Aloo … unde ati sunat??
La dan air?
Ăștia nu răspund la email!!
Aveți nr de contact??
Vreau banii înapoi, eu nu merg la Bacău!!

Plecarea Dan Air de pe Aeroportul Brașov. „Vreau banii înapoi, eu nu merg la Bacău!” 1

Ce prețuri au biletele de avion la Dan Air, din Bacău spre Bruxelles sau Barcelona

Dan Air a pus deja în vânzare bilete pentru cursele din Bacău spre mai multe destinații europene. Acestea sunt Bruxelles, Munchen, Nuremberg, Stuttgart, Madrid, Barcelona și Valencia. Acestea sunt valabile între 13.11 și 11.12 anul curent, dată după care cursele vor fi schimbate.

Începând din luna decembrie, cu același operator, de pe Aeroportul Bacău, călătorii vor avea acces la 8 destinații europene: Londra Luton, Dublin, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Torino, Liverpool și Roma. Pentru aceste destinații încă nu au fost puse în vânzare bilete, scrie Ziarul de Bacău.

De exemplu, pentru Bruxelles, care este o destinație foarte căutată, prețurile sunt de 99 de euro pentru tur și 127 de euro pe retur. Ambele sunt efectuate miercuri, însă turul include escală la Munchen. Conform site-ului de programare, călătoria include în preț un bagaj de mână, două de cală (23 kg) și o gustare.

Pentru comparație, Wizz Air are prețuri ce încep de la 45 de euro pentru tur și ajung la 12 euro pentru retur. Acestea nu includ însă bagaje de cală sau gustare în timpul zborului.

Pentru Barcelona, o altă destinație preferată de turiști, prețul la Dan Air este de 99 de euro turul și 107 euro returul. Acesta din urmă are escală la Madrid. La fel, prețul include bagaje de cală și o gustare.

Dan Air: „Din data de 13 noiembrie, cursele de la Brașov se vor opera conform programului, cu decolare și aterizare de pe Aeroportul Bacău, urmând ca, din 11 decembrie, să mutăm complet operațiunile pe Aeroportul din Bacău.

Colegii noștri se ocupă deja să vă ofere cele mai bune modalități de călătorie pentru perioada de tranziție. Vă vom asigura transfer gratuit Bacău-Brașov și retur în ziua zborului.
Puteți completa formularul dedicat de pe danair.ro/contact”

Poziţia oficială a conducerii Aeroportului Internaţional Braşov, reprezentată prin Alexandru Anghel – director general şi Daniel Ştefan Micu – preşedinte al Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov -Ghimbav”, faţă de decizia companiei DAN AIR de a-şi reloca activitatea pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău a fost postată pe pagina de Facebook a Aeroportului, scrie mytex.ro.

„-Decizia conducerii companiei DAN AIR de a muta operaţiunile aeriene de pe Aeroportul Internaţional Braşov pe Aeroportul Internaţional «George Enescu» Bacău ne-a luat prin surprindere şi credem că este o decizie conjuncturală şi cu implicaţii de natură comercială, generată de imposibilitatea operatorului aerian de a asigura de la Braşov cursele deja publicate.

– Conducerea Aeroportului Internaţional Braşov a avut şi are în continuare o relaţie bună cu DAN AIR – prima companie care a avut încrederea şi deschiderea să iniţieze curse pe cel mai nou aeroport al României chiar din prima zi de funcţionare, fapt pentru care îi adresăm mulţumirile noastre.

– Imediat după momentul operaţionalizării Aeroportului Braşov am început demersurile pentru extinderea programului de funcţionare şi am comunicat permanent cu părţile interesate şi cu factorii de decizie pe această temă, în vederea identificării unei soluţii cât mai rapide, care să vină în sprijinul companiilor aeriene interesate să iniţieze sau să extindă activitatea operaţională pe Aeroportul Braşov şi implicit al pasagerilor noştri.

– Soluţia identificată, şi anume extinderea programului de la 12 la 16 ore începând cu data de 15 ianuarie 2024 a fost cea mai fezabilă, având în vedere că este necesară suplimentarea personalului care activează cadrul Aeroportului Braşov şi implicit efectuarea unui ciclu de pregătire specifică fiecărei instituţii, de către noii angajaţi.

Odată cu implementarea programului de funcţionare de 16 ore ne dorim şi ne exprimăm speranţa că relaţia cu DAN AIR, precum şi cu celelalte companii interesate de Aeroportul Braşov va continua, în beneficiul tuturor şi în interesul superior al pasagerilor.

– Din luna decembrie 2023, o nouă companie va începe operarea pe Aeroportul Internaţional Braşov cu câte trei zboruri săptămânale spre două destinaţii din Germania – Munchen şi Stuttgart, şi explorăm posibilitatea ca acest operator să asigure zboruri către noi destinaţii.

– Săptămâna viitoare vom iniţia discuţii concrete cu conducerea companiei pentru operaţionalizarea altor destinaţii, inclusiv pentru acoperirea destinaţiilor asigurate de DAN AIR, cu atât mai mult cu cât acest operator şi-a manifestat intenţia de a deschide o bază operaţională la Braşov.

– Ca şi până acum, rămânem în contact şi continuăm discuţiile cu mai multe companii aeriene interesate de potenţialul Aeroportului Braşov şi suntem convinşi că după momentul 15 ianuarie 2024 vom relua trendul ascendent de dezvoltare, atât prin numărul de destinaţii asigurate, cât şi prin numărul de pasageri pe care îl vom contabiliza lună de lună”.

Comentarii după anunțul plecării companiei Dan Air de pe Aeroportul Brașov”
Pentru cei ce spera ca vor veni alte companii pe Brasov, tin sa luati un pic in calcul altceva. DAN AIR a fost prima companie aeriana care a zburat acolo inca de la deschidere. Anuntul lor de mutare a tuturor operatiunilor pe aeroportul din Bacau fiti siguri ca va avea efect de ciocan.

Orice alte companii ce ar avea intentia sa intre pe Brasov vor lua in calcul si retragerea Dan Air de aici, prin urmare sansele ca alte companii sa preia locul lasat liber de ei scad dramatic, deoarece companiile vor stabilitate, ceea ce, din cauza incompetentei si coruptiei autoritatilor, aeroportul din Brasov nu ofera!

Daca Dan Air s-a retras dupa o lupta crancena si publica cu autoritatile, fiti siguri ca restul companiilor se vor gandi de 10 ori inainte sa inceapa vreo operatiune la Brasov! E posibil chiar si Wizz la un moment dat sa se retraga, vazand tot circul legat de acest aeroport, iar in cazul asta, va fi aeroport fantoma, fara zboruri regulate, la fel ca Aradul”

„Felicitari pentru decizia de a va muta operatiunile pe aeroportul de la Bacau. De cand a dat faliment Blueair-ul, Wizzair avand monopol a practicat niste tarife de-a dreptul nesimțite la bilete catre orice destinație. Acum ca o sa aiba concurenta poate o sa-si mai revina. Concurenta e oricand benefica!”

 

„Imi pare tare rau sa aud aceasta veste. Am zburat cu voi in iulie pe Brasov orasul meu natal 15 min de la aeroport -acasa ce poti sa iti doresti mai mult. Chiar vroiam sa mai calatorim cu voi. Poate faceti cumva si reveniti la Brasov!

Pana atunci zboruri line DAN AIR ”

Previous Story

Brașov. Magazine Lidl cu mari probleme. Șeful ANPC: „Lidl este corigent la cântar. ”Ciupitul la cântar” a devenit o formă de comerț. Ciudat este că niciodată nu se gândește nimeni să adauge un pic, astfel că totdeauna iese în pagubă consumatorul!”

Next Story

(Foto) Lângă Brașov, se construiește complexul Gușterland: „O instalație tip sanie de vară, o pârtie de schi și 3 de tubing pe suprafață sintetică”