Hotelurile din Poiana Braşov, ocupate 80% pentru sărbătorile de iarnă. Preţurile sar de 700 de euro pentru Crăciun

Last Updated on noiembrie 6, 2023 Brașovul rămâne în topul destinațiilor turistice iar hotelierii îi așteaptă pe vizitatori cu prețuri mari. Au rămas mai puţin de două luni până la Crăciun, dar românii sunt deja cu gândul la vacanţă şi relaxare. Ca să nu rămână fără locuri, unii au făcut deja rezervările pentru Sărbătorile de Iarnă. Hotelurile din Poiana Braşov sunt deja ocupate în proporţie de 80%, în ciuda preţurilor care sar de 700 de euro de persoană.

În condiţiile în care pachetul de Crăciun se situează între 500 şi 700 de euro de persoană, hotelierii din Poiana Braşov spun că rezervările sunt în proporţie de peste 80%, scrie Antena 3.

Hotelurile din Poiana Braşov, ocupate 80% pentru sărbătorile de iarnă. Preţurile sar de 700 de euro pentru Crăciun 1

Hotelierii mai spun, însă, că tarifele sunt justificate, având în vedere activităţile diverse pe care le-au pregătit vizitatorilor.

Le asigurăm oaspeţilor show-uri, atât culinare, cât şi cu artişti din ţară şi din străinătate. Un pachet cu demipensiune de patru nopţi, iar în ziua de Crăciun, avem şi un meniu tradiţional”, a precizat reprezentanta unui hotel.

În acest pachet, avem foarte multe servicii, servicii ce le plătim. Avem de la dansuri tradiţionale româneşti, cu ansambluri folclorice, avem muzică live. Ne bucurăm de artişti români şi, de ce nu, dans grecesc. Avem animatori pentru copii.
Încasările pentru Crăciun şi Revelion nu sunt foarte mari, pentru că avem cheltuieli foarte mari”, a spus un alt hotelier.

Tot în judeţul Braşov turiştii pot alege un sejur la o casă tradiţională din satul Şirnea. Cabanele sunt aduse din Bucovina, iar administratorii promit o experienţă unică. O astfel de cabană poate găzdui opt persoane.

Bucate tradiţionale, vom participa la sacrificarea porului într-o gospodărie tradiţională. Vom face cozonaci împreună, vom primi colindători şi ne vom plimba cu săniile prin sat. Toate acestea la un preţ de 8.000 de euro pentru patru nopţi şi totul inclus. Oaspeţii nu trebuie să se îngrijească de nimic. Vor avea la dispoziţie bucatele, băuturile şi program artistic“, a spus reprezentanta cabanei.

Aglomerație la munte, în ultima zi de vacanță de toamnă. Brașovul a fost ticsit de familii cu copii

Vremea frumoasă, cu soare blând, i-a făcut pe turişti să amâne cât mai mult plecarea, spre încântarea antreprenorilor din turism, cărora le-au crescut încasările și cu 20 procente față de week-endurile obișnuite.

Centrul Brașovului a fost plin ochi. În grupuri organizate, cu ghid, sau în familie, turiștii au zăbovit întâi în Piaţa Sfatului. Cei mai antrenați s-au aventurat apoi într-o urcare către turnurile de apărare, pentru o panoramă splendidă.

Hotelurile din Poiana Braşov, ocupate 80% pentru sărbătorile de iarnă. Preţurile sar de 700 de euro pentru Crăciun 2

Ăsta este unul dintre locurile noastre preferate din Braşov, se vede frumos și arhitectura, și istoria” explică o familie, pentru Stirile Pro Tv.

Statistica primelor nouă luni ale anului arată că Brașovul s-a aflat pe locul trei în preferințele românilor, după Constanța și București. În unitățile de cazare au sosit cu 12% mai mulți turiști față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Musafirii au zăbovit, în medie 2,2 zile, iar bugetul a fost de aproximativ 400 de euro pentru o familie cu 2 copii. Nu este de mirare că și în ultima zi de vacanță orașul e ticsit.

Închis de 8 ani, Hotelul Rina Tirol din Poiana Brașov ar urma să fie renovat cu 1,5 milioane de euro de către noii proprietari

Închis de 8 ani, Hotelul Rina Tirol din Poiana Brașov ar urma să fie renovat cu 1,5 milioane de euro de către noii proprietari. Între investitori se numără și un acționar al FC Rapid
Vândut în 2021 prin licitație publică, în urma unei proceduri de insolvență, Hotelul Rina Tirol din Poiana Brașov ar urma să intre într-un proces de restaurare, scrie Biz Brasov.

Hotelurile din Poiana Braşov, ocupate 80% pentru sărbătorile de iarnă. Preţurile sar de 700 de euro pentru Crăciun 3

Noii proprietari, firma Green Mile Capital din București, între proprietarii căreia se regăsește și acționarul FC Rapid, Victor Angelescu, au început procedurile de autorizare a lucrărilor. Documentația tehnică a fost depusă acum pentru obținerea avizului de mediu.

Potrivit acesteia, investițiile în reabilitarea unității de cazare se vor cifra la suma de 1,5 milioane de euro fără TVA și se vor derula pe parcursul a doi ani. Nu se vor face modificări structurale ale clădirii, care are o suprafață desfășurată de 3.449 mp, ci doar reorganizări interioare, precum și ignifugarea și termoizolarea anvelopantei și refațatizarea completă.

Hotelul Rina Tirol a pus la dispoziţia turiştilor 56 camere din care 45 în regim double cu paturi twin sau matrimoniale, 4 camere single, un apartament royal şi 6 garsoniere, deservită de o parcare proprie. Hotelul de pe strada Poiana lui Stechil oferea şi spaţii de agrement, constând în saună, jacuzzi, salon de masaj şi loc de joacă pentru copii.

Previous Story

Atât rămâne din Autostrada Brașov -București? Astăzi încep lucrările pentru construirea unei centuri ocolitoare la Comarnic

Next Story

Brașov. Primarul Allen Coliban anunță restricții de circulație auto permanente în Centrul Istoric. „Efectiv, vom permite accesul auto doar pentru riverani”