Aeroportul Brașov. Ce ar putea urma: Scenariul pozitiv și scenariul negativ

Last Updated on noiembrie 6, 2023 Aeroportul Brașov va rămâne din decembrie cu doar două destinații (Londra și Dortmund), operate de Wizz Air, lucru ce va face aproape imposibilă operaționalizarea obiectivului. Și totul se leagă de programul extrem de scurt de funcționare al aeroportului.

Ce ar putea urma:
Scenariul pozitiv ar fi ca, într-adevăr, din ianuarie să se reușească prelungirea programului aeroportului de la 12, la 16 ore. Ar fi posibil, dacă negocierile merg bine, ca alte companii să vină la Brașov în primăvara lui 2024 sau în vară, fiindcă cerere de bilete există clar. Se poartă discuții cu o companie care să opereze zboruri spre Germania, scriu cei de la Hotnews.
Aeroportul Brașov. Ce ar putea urma: Scenariul pozitiv și scenariul negativ 1

Scenariul negativ ar fi o decădere, să rămână pe mai departe programul de 12 ore și din varii motive să treacă și anul 2024 fără să se adauge multe zboruri. Ar fi un scenariu „negru”.

O concluzie ar fi – iar acest lucru a fost spus de multe voci avizate și la deschidere, când mulți oameni se așteptau să vină „în valuri” companiile aeriene pentru a zbura de la Brașov – un aeroport nou are nevoie de CÂȚIVA ani pentru a crește consistent, iar creșterea se face în pași mici.

Cei de la Aeroportul Brașov spun că programul va fi prelungit și că discută cu alte companii aeriene
Decizia conducerii companiei DAN AIR de a muta operaţiunile aeriene de pe Aeroportul  Braşov pe Aeroportul Internaţional „George Enescu” Bacău ne-a luat prin surprindere şi credem că este o decizie conjuncturală şi cu implicaţii de natură comercială, generată de imposibilitatea operatorului aerian de a asigura de la Braşov cursele deja publicate”, se spunea într-un comunicat.

Soluţia identificată, şi anume extinderea programului de la 12 la 16 ore începând cu data de 15 ianuarie 2024 a fost cea mai fezabilă, având în vedere că este necesară suplimentarea personalului care activează cadrul Aeroportului Braşov şi implicit efectuarea unui ciclu de pregătire specifică fiecărei instituţii, de către noii angajaţi”, se mai spune în comunicat.

„Din luna decembrie 2023, o nouă companie va începe operarea pe Aeroportul Internaţional Braşov cu câte trei zboruri săptămânale spre două destinaţii din Germania – Munchen şi Stuttgart, şi explorăm posibilitatea ca acest operator să asigure zboruri către noi destinaţii”.

„Săptămâna viitoare vom iniţia discuţii concrete cu conducerea companiei pentru operaţionalizarea altor destinaţii, inclusiv pentru acoperirea destinaţiilor asigurate de DAN AIR, cu atât mai mult cu cât acest operator şi-a manifestat intenţia de a deschide o bază operaţională la Braşov”, mai spuneau cei de la Aeroport.

CJ Brașov va cere Comisiei Europene activarea unei scheme de ajutor de minimis pentru operatorii aerieni

După ce compania Dan Air a anunţat că îşi mută operaţiunile de la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav la Aeroportul Intrenaţional Bacău, care are în derulare o schemă de minimis pentru atragerea operatorilor aerieni, Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a anunţat că va pregăti, la rândul său, un program de sprijin financiar al operatorilor aerieni, relatează G4 Media.

Astfel, administraţia judeţeană braşoveană urmează să definitiveze procedura după care poate fi acordată schema de ajutor de minimis pentru susţinerea activităţii operatorilor aerieni pe Aeroportul Braşov. Pentru a putea acorda acest sprijin financiar, va trebui ca, în prealabil, să fie obţinut acceptul Comisiei Europene.

Deciziile privind restrângerea sau dezvoltarea operaţiunilor aeriene le aparţin acestora în totalitate şi sunt luate în urma propriilor calcule economico-financiare. Nu depinde de noi ca un operator privat să intre sau să iasă din piaţă. Noi, ca autoritate publică judeţeană, vom susţine orice activitate care vine în sprijinul consolidării poziţiei Aeroportului Braşov între cele mai importante facilităţi de transport aerian din ţara noastră”, a declarat preşedintele CJ Braşov, Şerban Todorică.

Parcare cu plată la Aeroportul Brașov

Parcarea la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav (AIBG) este cu plată, de astăzi, 6 nioiembrie.
De ce parcarea a fost gratuită până acum? Pe scurt, a fost vorba despre actualizarea sistemelor informatice. Astfel încât să permită plata cu cardul bancar. „Fără ca utilizatorii să se expună riscurilor de fraudare”. Asta a explicat directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, la Radio România Brașov FM, conform Monitorul Expres.

Parcarea Aeroportului Internaţional Braşov are 175 de locuri, șase staţii de încărcare pentru mașini electrice, patru locuri destinate persoanelor cu dizabilităţi şi patru locuri pentru autocare.

Pe de altă parte, la aeroport se poate folosi transportul în comun, fiind disponibilă linia RATBV de tip expres cu indicativul A1, care circulă între Gara Brașov și aerogară, având mai multe stații pe parcurs.

Potrivit anunțului de pe site-ul Aeroportului, din 6 noiembrie, ora 00:00, tarifele de parcare aplicate de AIBG sunt următoarele:

Tarif pentru 0 min. – 6 ore inclusiv 5 lei/oră
Tarif pentru 6 ore – 12 ore inclusiv 45 lei/interval
Tarif pentru 12 ore – 24 ore inclusiv 60 lei/interval
Tarif pentru pentru fiecare 24 de ore suplimentare se adaugă 50 lei

Aeroportul Brașov:
Vă prezentăm programul zborurilor regulate programate în săptămâna 6-12 noiembrie 2023 pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.
✈ Luni 6 noiembrie
DAN AIR Braşov (GHV) 09:00 – Stuttgart (STR) 10:15 – Nurnberg (NUE) 11:35
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:15 – Braşov (GHV) 11:25
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:00 – Londra (LTN) 13:20
DAN AIR Stuttgart (STR) 11:05 – Nurnberg (NUE) 12:25 – Braşov (GHV) 15:30

✈ Marţi 7 noiembrie
DAN AIR Braşov (GHV) 08:00 – Barcelona (BCN) 10:25 – Madrid (MAD) 12:15
DAN AIR Barcelona (BCN) 11:15 – Madrid (MAD) 13:05 – Braşov (GHV) 17:35

✈ Miercuri 8 noiembrie
DAN AIR Braşov (GHV) 08:00 – Munchen (MUC) – Bruxelles (BRU)
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:05
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 14:00
DAN AIR Munchen (MUC) 10:10 – Bruxelles (BRU) 12:25 – Braşov (GHV) 15:45

✈ Joi 9 noiembrie
DAN AIR Braşov (GHV) 09:00 – Stuttgart (STR) 10:15 – Nurnberg (NUE) 11:35
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR – Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00
Stuttgart (STR) 11:05 – Nurnberg (NUE) 12:25 – Braşov (GHV) 15:30

✈ Vineri 10 noiembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:00
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:35 – Londra (LTN) 13:50

✈ Sâmbătă 11 noiembrie – nu sunt programate zboruri
✈ Duminică 12 noiembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Previous Story

Video Brașov. Incendiu uriaș la Râșnov: Flăcările au cuprins o pensiune cu 2 etaje

Next Story

Brașov. Societatea Junilor Dorobanți va invită, miercuri 8 Noiembrie 2023, la ultimul eveniment din cadrul Anului Centenar al Junilor Dorobanți