„Mai scad chiriile în Brașov? Dau 380 euro pe o garsonieră în Tractorul?”

Last Updated on octombrie 31, 2023 Brașovul este un oraș cu chirii mari. Creșterea ratelor din cauza inflației i-a făcut pe mulți proprietari să mărească din plin chiriile. Mulți vor alege să plece în alte orașe, în funcție de prețul chiriei.

M-am mutat recent în Brașov și dau 380 euro pe o garsonieră în Tractorul. Am fost nevoit să ma mut în perioada “de vârf” în septembrie, la topul prețurilor la chirii. După experiența voastră, mai scad chiriile de luna viitoare, sau poate din ianuarie?

„Mai scad chiriile în Brașov? Dau 380 euro pe o garsonieră în Tractorul?” 1

(foto arhiva)

Mă uitasem cu un an in urmă și erau apartamente mobilate modern și super faine la 350 euro. Tot prin Tractorul, aproape de Coresi mă interesează și poate chiar în Coresi Avangarden dar având în vedere că e 600 euro apt de 50m², mă îndoiesc că e palpabil” a scris un locuitor din Brașov pe platforma Reddit.

Răspunsurile primite sunt descurajante. Chiriile nu vor scădea prea curând. Multe apartamente unt cumpărate cu împrumuturi de la bănci iar proprietarii măresc chiriile imediat după ce băncile măresc dobânzile. Ceilalți proprietari, care nu au rate la bănci, măresc chiriile după cei care au rate. Să nu cumva să rămână în urmă la profit.

Nici chiar așa, dar nu scad cu foarte mult. Rar mai vezi garsoniere sub 300€, super faine mai mult.
Apartamentele de 2-3 camere ies mult mai bine la calirate-pret, și așa poți lua și colegi… Deși majoritatea deja s-au mutat

„Sa scadă? Pff, bloc nou, apartament 2 camere, 300 euro in septembrie anu trecut, din septembrie anul asta a zis ca face 350 si de la anu 400. Deci nu prea scad”

„Extraordinar. Nu prea pricep de ce sunt apartamentele și de închiriat și de cumpărat atât de scumpe în Brașov. Nu-i că și cum salariile sunt wow

„Lumea cam vrea să locuiască în Brașov, pt că e frumos orașul. În principal vin multe familii cu bugete deja făcute”

Am făcut un tur de țară la chirii. Până și Galațiul unde efectiv nu e nimic de făcut sau vreo firmă să ofere salarii peste 4000 de lei. Dar vezi prețuri de 350e+ la garsoniere. Mai găsești la 300 dar sunt apartamente unde bunica a murit recent și arată ca în 1950

Previous Story

Povestea unui brașovean care a ajuns pompier în Austria. „Mama mea locuiește încă în Brașov. Nu am vrut să plec. Am lucrat la IBM și am câștigat foarte bine pentru acea perioadă. Apartamentul era plătit, mașina era achitată”

Next Story

Tatăl Andreei Esca a împlinit 85 de ani. „Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă”