Ceartă la un bloc din Brașov din cauza unei antene 5 G. „Eu am doi copii mici, nu ştiu cum îi afectează. Distanţa între apartamentul meu, mai exact camera în care dorm şi antena respectivă e de aproximativ 6-7 metri”

Last Updated on octombrie 27, 2023 Scandal la un bloc de pe strada Bobului, din cartierul Bartolomeu Nord din Braşov după ce a început construcția unei antene.

Blocul are două scări, construcţia a început deasupra apartamentelor din scara B, dar nimeni nu i-a consultat pe proprietarii de apartamente din scara A.

Ceartă la un bloc din Brașov din cauza unei antene 5 G. „Eu am doi copii mici, nu ştiu cum îi afectează. Distanţa între apartamentul meu, mai exact camera în care dorm şi antena respectivă e de aproximativ 6-7 metri” 1

Oamenii spun că, după cum arată, pare să fie vorba de o antenă 5G, iar îngrijorarea este mare din cauza radiaţiilor emise de aceasta, mai ales că în cartier circulă un zvon că un copil a murit de leucemie ca urmare a existenţei unei alte antene de telefonie pe un bloc.

„Acum vreun an, a venit firma care montează antena şi a cerut să monteze şi la noi la bloc şi eu n-am fost de acord şi n-am fost de acord la nicio scară care aparţine de asociaţia mea, fiindcă ştiam că e periculos şi nici oameni n-au fost de acord să montăm”, spune preşedintele asociaţiei.

Eu sunt unul dintre locatarii care stau la etajul IV. Distanţa între apartamentul meu, mai exact camera în care dorm şi antena respectivă e de aproximativ 6-7 metri, deci vă daţi seama ce înseamnă, cade antena pe mine.

Eu am doi copii mici, adică sunt într-o situaţie mai deosebită şi nu ştiu cum îi afectează, dar nu mi se pare că este în regulă. Şi asta mai ales că s-a aflat pur şi simplu întâmplător, văzând ce se întâmplă, nu ne-a anunţat nimeni, nu s-a cerut aprobare din partea celorlalţi locatari”, spune un bărbat care locuieşte în scara de lângă antenă, citat de bzb.ro.

Nemulţumiţii le reproşează şi vecinilor că s-au lăsat păcăliţi pentru câteva sute de euro care le vin de la firma care îşi montează antena.

Oamenii sunt foarte îngrijoraţi şi după ce un vecin a comandat în acelaşi cartier o măsurătoare în zona unei alte antene şi ar fi găsit depăşiri de cinci ori ale limitei admise. Pe de altă parte, în luna iunie, Cristin Popa, director executiv Monitorizare şi Control în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), spunea că, mai degrabă, ar trebui să ne orientăm atenţia către dispozitivul pe care îl folosim atunci când ne gândim la efectele negative ale tehnologiei 5G decât la antene.

Locatarii spun că au cerut la Poliţia Locală să afle dacă există autorizaţie de construire, iar solicitarea este în lucru. Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea, a transmis, însă, că ultima solicitare de autorizaţie pe strada Bobului datează din 2012, adică de acum 11 ani, scrie Radio Brasov FM.

Previous Story

Lufthansa la Aeroportul Brașov, se decide în decembrie. „Noi am propus un avion Airbus, care are 180 – 200 de locuri. La Sibiu, ei zboară cu un avion cu o capacitate de aproximativ 90 de locuri”

Next Story

Brașov. Polițiștii au găsit un camion care transporta lemne folosind documente false