Brașoveanca Alexandra Porkolab, despre viața în junglă la „Survivor”. „Trecusem prin nişte modificări hormonale, astfel că ajunsesem să reţin foarte multă apă şi efectiv să mă umflu”

Last Updated on octombrie 17, 2023 Alexandra Porkolab a participat la Survivor 2023, în echipa Războinicilor. Ea a ajuns destul de departe în competiție. A câștigat de 3 ori colanul de imunitate personală, arătând că este o adevărată luptătoare. După ce s-a întors acasă, la Brașov, Alexandra a fost nedespărțită de fetița ei.

Alexandra Porkolab s-a născut în oraşul de la poalele Tâmpei şi aici şi-a petrecut copilăria, hoinărind pe aleile de lângă păduri şi admirând natura. Şi pentru că iubeşte mişcarea, încă de la 9 ani a practicat handbalul.
Am început la Dinamo Braşov şi am terminat la 20 de ani în Diviza A la Activ Ploieşti. Am jucat inter stâng şi centru”, mărturiseşte Alexandra Porkolab.

Brașoveanca Alexandra Porkolab, despre viața în junglă la „Survivor”. „Trecusem prin nişte modificări hormonale, astfel că ajunsesem să reţin foarte multă apă şi efectiv să mă umflu” 1

Viaţa a dus-o şi pe calea modelingului, participând chiar şi la prezentările de modă ale lui Cătălin Botezatu, unul dintre cei mai cunoscuţi designeri români în lume.

Am lucrat cu cei de la agenţia MRA Models, am prezentat pentru Irina Schrotter, Stephan Pelger, Cătălin Botezatu. În Milano am lucrat cu agenţia One Models şi am am participat la diverse prezentări şi shootinguri”, completează ea.

Deşi este absolventă de psihologie, Alexandra Porkolab şi-a dorit să intre în lumea medicală şi a reuşit acest lucru acum 12 ani. Ea este acum director asociat al laboratorului de analize medicale „Biossan” şi manager de marketing şi vânzări la „Convest Medical”.

Ador această lume pentru că este plină de emoţie şi trăiri, pentru că pot să fiu alături de oamenii în suferinţă, să alin şi să găsim soluţii împreună, pentru că lucrez lângă aceşti salvatori ai omenirii, medicii, care sunt plini de pasiune şi au o sete fantastică de a da peste nas «doamnei cu coasa»”, a explicat braşoveanca.

Alexandra Porkolab îşi trăieşte viaţa la maximum. Îi place să exploreze necunoscutul şi adrenalina. Aşa a decis să participe la „Survivor România 2023”, unul dintre cele mai aşteptate reality show-uri din ţara noastră. Competiţia pune faţă în faţă, timp de cinci luni, 12 „Faimoşi” cu 12 „Războinici”, care intră în concurs şi se „bat” pentru marele premiu de 100.000 de euro. 24 de concurenţi petrec astfel 6 luni în junglă şi „dau piept” cu cele mai mari provocări din viaţa lor.

Sunt un om în care adesea fierbe sângele şi…. mă arunc. Da. Nebunia, dorinţa de a simţi adrenalină m-au adus la Survivor, dar şi dorinţa de a vedea cât pot duce. Am simţit că o să fie experienţa care îmi va schimba viaţa şi care mă va ajuta să urc mai rapid nişte trepte în cunoaşterea mea. Iar cum timpul nostru este limitat pe acest pământ…m-am aruncat”, a mărturisit tânăra.

Viaţa pe insulă, în Republica Dominicană, a fost plină din punct de vedere emoţional şi psihic. Acolo, a fost nevoită să trăiască în condiţiile în care trăiau oamenii cu mulţi ani în urmă.

„Mi-a fost destul de greu în prima lună pentru că era o schimbare. Era un hău de necunoscut. Oameni despre care nu ştiam nimic şi care la prima vedere păreau foarte docili, prietenoşi şi amabili şi o insula superbă cu un peisaj exotic de vis.

Asta a fost ce am găsit în Republica Dominicană, dar ştiam că e doar o prima impresie şi, fiind un om raţional, eram pregătită psihic pentru orice… aşa că aşteptam să mă lovească crunta realitate, care nu a întârziat să apară”, a explicat Alexandra.

Aventura „Survivor” a fost de nedescris, şi cu urcuşuri, dar şi cu coborâşuri. Fosta concurentă povesteşte că deţinea provizii săptămânale de orez şi, alternativ, linte sau fasole, în proporţii foarte mici: două linguri de orez şi în jur de 40 de boabe de fasole pentru o persoană.

Apoi îi lipsea confortul, dormind numai pe scândură şi având un singur rând de haine şi o singură pereche de adidaşi. Mai mult, se plângea de lipsa igienei, spălându-se doar în apa mării, fără săpun.

Temperaturile extrem de ridicate, zilnic erau între 35 şi 40 de grade Celsius, vremea schimbătoare cu ploi torenţiale nopţi întregi şi ziua căldură infernală, efortul fizic şi aici vorbim despre jocurile la care erau obligaţi să participe pentru câştigarea recompenselor, dorul de fetiţa ei în vârstă de 5 ani şi de oamenii dragi de acasă, toate acestea au fost experienţe care i-au pus la încercare temperamentul, caracterul şi gândirea.

„Să nu uitam că, pe lângă toate astea, eram într-un concurs cu un premiu în bani. Mulţi bani! pentru care în general, unii oamenii sunt în stare să calce pe cadavre. Ştiu că sună grotesc, dar din păcate acesta este adevărul.

Aspectul ăsta l-am lăsat la urmă pentru că a fost cel care pentru mine a contat cel mai puţin. Nu am găsit motivare în bani şi tot ce mi-am dorit a fost să trăiesc din plin aceasta experienţă, să văd care este nivelul meu de gândire şi cunoaştere din momentul acela şi să descopăr cine este Alexandra Porkolab când nu are nimic.

Survivor este un concurs psihologic şi strategic, dar care are şi partea sportiva pentru a face lucrurile grele şi din punct de vedere fizic, iar eu l-am luat ca atare. Recunosc şi că mi-am permis să-mi las liber şi sufletul, drept urmare am legat prietenii frumoase cu unii dintre colegii mei, prietenii care încă sunt închegate, chiar dacă fiecare a revenit în mediul lui.

Am avut parte şi de dezamăgiri peste care am reuşit să trec cu uşurinţă în momentul în care am revenit la gândirea raţională şi m-am tras singură de mâneca: «Alexuto, eşti într-un concurs!»”, a explicat fosta concurentă, conform bzb.ro.

Au fost multe momente în care a vrut să renunţe, dorul de fetiţa ei împingând-o parcă la acest gest. A reuşit totuşi să meargă mai departe şi să găsească soluţii pentru a depăşi acest moment dificil.

Pot spune că am fost norocoasă pentru faptul că, de-a lungul timpului, am crescut şi am fost înconjurată mai mult de prezenţe masculine decât feminine şi asta m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt o gândire analitică şi să mă păstrez în momentele cheie cu picioarele pe pământ.

Când am plecat de acasă, nu am crezut că voi rezista cinci luni. Nu am crezut că voi rezista nici măcar o lună şi asta pentru că nu eram pe deplin conştientă de puterile mele şi ascultam părerile unor oameni din jurul meu care îmi minimalizau calităţile, pentru a-mi face mai evidente defectele”, a adăugat ea.

În cinci luni, petrecute acolo, a fost pusă în diverse situaţii în care nu ar fi crezut că o să ajungă. Este vorba despre intrigi, minciuni şi conflicte peste care a trecut cu mult raţionament şi calm.

M-am adaptat jocului şi mi-am pus creierul în funcţiune la cote maxime, de asta pot spune că mi-au ieşit anumite strategii, care m-au făcut să rămân în acest concurs până în ultima săptămână. M-am bucurat când am ieşit din competiţie, pentru că deja organismul meu nu mai ducea.

Trecusem prin nişte modificări hormonale, astfel că ajunsesem să reţin foarte multă apă şi efectiv să mă umflu. Automat nici randamentul meu din plan sportiv nu a mai fost acelaşi ca la început şi am acceptat asta, şi din acest motiv, am plecat fericită cu multe învăţături”, a mărturisit Alexandra Porkolab.

Cu ce se ocupă Alexandra Porkolab după participarea la Survivor 2023

În lunile care au urmat după Survivor, Alexandra Porkolab s-a relaxat, a fost în vacanță cu fetița ei și s-a întâlnit cu foștii colegi din concurs. Ea a rămas în relații foarte bune cu Alina Radi și cu Dan Ursa. Cei trei au petrecut recent la ziua de naștere a lui Dario, băiatul Alinei Radi, care a împlinit 8 ani, scrie Pro Tv.

Foștii concurenți au postat imagini de la eveniment. În alte fotografii, Alexandra apare într-o rochie albă, elegantă, la un restaurant din Timișoara, alături de Alina Radi.

Brașoveanca Alexandra Porkolab, despre viața în junglă la „Survivor”. „Trecusem prin nişte modificări hormonale, astfel că ajunsesem să reţin foarte multă apă şi efectiv să mă umflu” 2

Alexandra este pasionată de munte, iar când a revenit la Brașov a făcut drumeții alături de fiica ei, în vârstă de 5 ani. De asemenea, cele două s-au bucurat și de câteva zile de odihnă la mare. Se pare că Alexandra trăiește o perioadă foarte frumoasă în viața ei, după experiența de la Survivor:

Am așa momente în care ma gândesc la mine și la viața mea. Analizez totul în cel mai mic detaliu și mă izbește o bucurie imensă si o energie de nedescris când îmi dau seama că nu am rate la bancă”, a scris ea pe pagina de socializare.

Alexandra dă de înțeles că se descurcă destul de bine, din punct de vedere financiar. După revenirea acasă, ea și-a reluat activitatea în orașul natal, Brașov. Lucrează ca Manager Marketing și Vânzări pentru Convest Medical, dar este și Director Asociat pentru Biossan Brașov, un laborator de analize medicale. Motto-ul după care se ghidează în viață este ”Într-o lume în care poți fi orice, fii un om bun”, potrivit brasov.net.

Previous Story

Brașov. Minim 985 lei. De astăzi se ridică mașinile parcate ilegal. Sunați la Poliție pentru trotuarele ocupate de mașini

Next Story

Primăria Sânpetru vrea să lărgească drumul spre Braşov. Drum mai mare, blocaje și mai mari