Brașov. Taxă specială pentru mașinile din Centru? Mihai Nanu: „Cum se poate taxa congestia la orele de vârf și de sărbători când se aglomerează Centrul Vechi și Scheiul. ORE DE VÂRF 7:00-9:00 și 15:30-18:00”

Last Updated on octombrie 5, 2023 Este uimitor cum brașovenii își cumpără mașini și apoi se plâng că stau blocați în trafic, că nu au unde să parcheze. De parcă tot orașul ar trebui să devină o imensă parcare. Mihai Nanu propune o taxă specială pentru cei care merg în Centrul Vechi cu mașina, la orele de vârf. Cu o taxă serioasă, șoferii nu s-ar mai plânge că stau blocați în trafic. S-ar plânge că este prea mare taxa, dar este o altă plângere.

Mihai Nanu: Cum se poate taxa congestia la orele de vârf și de sărbători când se aglomerează Centrul Vechi și Scheiul. ORE DE VÂRF 7:00-9:00 și 15:30-18:00.

Brașov. Taxă specială pentru mașinile din Centru? Mihai Nanu: „Cum se poate taxa congestia la orele de vârf și de sărbători când se aglomerează Centrul Vechi și Scheiul. ORE DE VÂRF 7:00-9:00 și 15:30-18:00” 1

EXEMPLU DE BUNĂ PRACTICĂ: Acum un deceniu și jumătate în Londra un inel interior a fost taxat la orele de vârf (intrare și ieșire) cu 5£. Apoi, taxa a crescut la 8£.

Taxarea aglomeratiei în orele de vârf a avut un efect imediat asupra Londrei. În primele două săptămâni, traficul a scăzut cu 20%. La nivelul întregului oraș, în primii doi ani traficul a scăzut cu peste 30%, iar transportul în comun a fost mult mai folosit.

* CONTEXT LOCAL: Bine, se presupune că Scheiul și Livada ar avea și legături bune de transport public cu toate cartierele ceea ce mai e cale lungă.

PROPUNERE: Ar putea fi montate camere cu taxare (gen Rovignetă) la intrarea pe Lungă de la C Cristianului, la ieșirea de pe de Mijloc, pe ambele sensuri pe Avram Iancu, pe Mihai Viteazu astfel încât să nu se facă vreo “românească” și chiar pe Carierei, pe 13 Decembrie la “Onix”, la intrarea pe Maniu, la ieșirea de la 15 Nov spre C. București, pe Titulescu mai sus de N. D Cocea și pe D. Gherea cum urci din Racadau.

VIZIUNE PROPRIE DE TAXARE: Taxa ar putea fi 5 lei, deci 10 lei/zi, ori 20-22 zile lucrătoare s-ar mai adăuga încă 200-220 lei lunar la cheltuiala cuiva care nu vrea să lase mașina acasă în favoarea mașinii personale. De sărbătorile de iarnă când se umple centrul vechi se poate urca taxa și de 10 ori mai mult.

LEGISLAȚIE: Ne ajută și noua Lege a Mobilității Urbane Durabile proaspăt adoptată în Parlament
EXCEPȚII: mașinile de marfă și de transport persoane, cele adaptate persoanelor cu handicap, mașinile de intervenții și de transport special”.

Previous Story

Brașov. Ziua Multiculturalităţii. Muzică, dansuri, cântece, costume şi tradiţii din întreaga lume, în Piaţa Sfatului

Next Story

Orianda Donca, după ce soțul milionar a fost arestat: „Prietenii apropiați care ne-au cunoscut inima și cu adevărat familia sunt în continuare alături de noi. Cei care s-au cernut a fost momentul să plece”