Brașov. Magazin Kaufland, lângă Avantgarden

Last Updated on octombrie 9, 2023 Brașovul va mai avea un magazin Kaufland. Dezvoltatorul proiectului imobiliar West Garden Braşov de pe strada Institutului din Braşov, din vecinătatea cartierului Avantgarden şi a viitorului spital regional, a reluat demersurile urbanistice în vederea construcţiei unui hipermarket Kaufland în incinta noului ansamblu.

În acest sens, Primăria Braşov a emis un certificat de urbanism care stabileşte condiţiile pentru edificarea unui hipermarket cu zonă de grill, precum şi o parcare destinată exclusiv clienţilor, care va avea restricţionat accesul cu bariere.

Brașov. Magazin Kaufland, lângă Avantgarden 1
TIMISOARA, ROMANIA – CIRCA 2021: Kaufland store in Timisoara. The German hypermarket chain has over 100 stores in Romania.

Compania de dezvoltare imobiliară este controlată de Dragoş Bîlteanu, fost preşedinte al SIF Banat – Crişana şi soţul cântăreţei Cristina Rus, şi a intrat puternic pe piaţa imobiliară din ţară în ultimii ani. Planul afaceristului de a investi 400 de milioane de euro în 4.500 de apartamente a fost anunţat încă din 2020.

Între acestea se numără şi două ansambluri în municipiul Braşov, ce vor însemna peste 800 de locuinţe. Proiectul de pe strada Institutului a trecut şi prin filtrul Comisie de Urbanism în 2021, care i-a solicitat dezvoltatorului o serie de „retuşuri”, în special în ceea ce priveşte suprafaţa de spaţii verzi.

De altfel, terenul pe care ar urma să fie dezvoltat proiectul avea şi o problemă de natură juridică pe care compania imobiliară a trecut să o clarifice, scrie Biz Brasov.

Parcul de 11 hectare din Bartolomeu, în Comisia de Circulaţie

Proiectul amenajării unui parc de 11 hectare în zona Avantgarden – Bartolomeu a intrat în etapa avizării, după ce în luna martie Primăria Braşov a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate. Propunerea de amenajare realizată de către proiectant a fost pusă pe ordinea de zi în ultima şedinţă a Comisiei de Circulaţie, din care fac parte atât reprezentanţi ai Primăriei şi Poliţiei, cât şi ai deţinătorilor de reţele, amnunță Biz Brasov.

Terenul aflat în proprietatea privată a municipiului Braşov, totalizează 11,6 hectare şi are în prezent destinaţia de pajişte şi se află în vecinătatea străzii Lotusului. Acesta se află în vecinătatea ultimelor blocuri construite în cartierul Avantgarden, respectiv în spatele sediului Serviciului Judeţean de Protecţie a Plantelor de pe strada Lânii.

În zonă este restricţie parţială de construire, cele două parcele aflându-se în zona de protecţie pentru conducte magistrale de gaz şi linii de înaltă tensiune şi dată fiind dezvoltarea imobiliară a zonei, Primăria a luat decizia de amenajare a unui parc.

Previous Story

(Video) Prima ninsoare din România! Vreme rece și în Brașov. În 15 noiembrie, Poiana Braşov va fi pregătită pentru schi

Next Story

Cei 5 copii ai milionarului brașovean Călin Donca așteaptă ca tatăl lor să revină acasă. „Copiii voiau să doarmă în camera cealaltă ca sa poată să doarmă cu tati atunci când se va întoarce”