Brașov. Festivalul merelor la Sânpetru. Culegi cât vrei, plătești 1 leu/kg. „Vă invităm să veniți cu familia și prietenii și să vă bucurați de o zi în natură, culegând mere bio delicioase. Veți găsi peste 50 de pomi cu soiuri diferite”

Last Updated on octombrie 5, 2023 Brașovenii sunt invitați Sâmbătă, 7.10.2023 și sâmbătă 14.10.2023 la Festivalul merelor la Sânpetru. Găsiți 50 de pomi cu soiuri diferite de mere.

„Dragi prieteni,
Toamna a sosit, iar cu ea, timpul recoltelor din livezile și grădinile noastre! Dorim să vă invităm să vă alăturați nouă într-un eveniment cu multă tradiție, și anume culesul merelor din Livada Parohiei Evanghelice din Sânpetru. Acest eveniment este o oportunitate bună de a ne reuni ca comunitate, de a ne bucura de activitățile specifice toamnei și, foarte important, de a contribui la conservarea patrimoniului nostru cultural!

Brașov. Festivalul merelor la Sânpetru. Culegi cât vrei, plătești 1 leu/kg. „Vă invităm să veniți cu familia și prietenii și să vă bucurați de o zi în natură, culegând mere bio delicioase. Veți găsi peste 50 de pomi cu soiuri diferite” 1

🍏 Vă invităm să veniți cu familia și prietenii și să vă bucurați de o zi în natură, culegând mere bio delicioase. Veți găsi peste 50 de pomi cu soiuri diferite, precum Pătul, Golden Delicios, Măr de apă, Citrom, Gravensteiner și multe altele. Toate aceste mere sunt crescute în mod ecologic, nestropite și sunt perfecte pentru a fi consumate ca atare sau transformate în must!

💪 Susținem conservarea patrimoniului nostru: Toți banii strânși din vânzarea merelor vor fi folosiți pentru restaurarea zidurilor fortificate ale Bisericii Evanghelice Sânpetru, un monument cu o valoare culturală inestimabilă !

Detalii despre eveniment:
📅 Date: Sâmbătă, 7.10.2023 și 14.10.2023
🕒 Orar: 10:00 – 16:00
📍 Locație: Livada Parohiei Evanghelice, strada Meschendorfer, nr. 443, comuna Sânpetru
🍎 Preț: 1 leu/kg

Aduceți cu voi sacoșe și coșuri pentru mere și, desigur, buna voastră dispoziție! Nu uitați că sprijinind acest eveniment, contribuiți la conservarea unui important monument istoric din comunitatea noastră, foarte drag sufletului nostru! Ne dorim ca această biserică fortificata să dăinuie în timp, ca mărturie a istoriei locale!

Ne dorim să transmitem generațiilor viitoare povestea strămoșilor, a bunicilor și a prietenilor noștri, a tuturor celor care au trăit în Sânpetru și au contribuit la dezvoltarea și îngrijirea comunei noastre!
Haideți să petrecem o zi frumoasă în aer liber, să ne bucurăm de soarele de septembrie și să contribuim la păstrarea tradițiilor de toamnă și a moștenirii noastre culturale.

Vă așteptăm cu drag!
Parohia Evanghelica C.A. Sanpetru”

Codrut Bucur:Ceva cu adevărat frumos se întâmplă în Sânpetru. Un proprietar (Biserica Evanghelica în acest caz) are o livadă de meri pe care nu o exploatează comercial intensiv ci o pune la dispoziția comunității cu câteva mici reguli: vrei mere, vii să le culegi. Uite avem soiurile astea. Nu sunt complet gratis, vei plati 1 leu/kg, adică simbolic.

Nu știu cât costă merele in piață, dar sigur nu sunt 1leu😉. Iar banii strânși se folosesc pentru renovarea vechii biserici evanghelice, ce aparține până la urmă tot comunității.

Mie îmi pare foarte frumos din partea proprietarului și o consider o invitație pentru construirea unei comunități active, unite și harnice exact așa cum spune în invitație.
Va mulțumim pentru exemplul pe care îl dati!”

Previous Story

Orianda Donca, după ce soțul milionar a fost arestat: „Prietenii apropiați care ne-au cunoscut inima și cu adevărat familia sunt în continuare alături de noi. Cei care s-au cernut a fost momentul să plece”

Next Story

Lufthansa la Aeropotul Brașov. „Credem că înainte de Crăciun vom avea un răspuns de la Lufthansa”