Brașov. Elevul agresiv bătea copii și la grădiniță. Acum va avea un consilier personal care să-l păzească în pauze. Învățătoare: „În timpul orelor, eu stăpânesc foarte bine copilul. În pauză, aleargă în curtea școlii și sunt mulți, sunt 29”

Last Updated on octombrie 2, 2023 Au apărut noi detalii în cazul copilului care-ți bate colegii la clasa pregătitoare. O măsură imediată, copilul va avea un consilier personal în pauze pentru a nu mai bate copii.

Ne confruntăm cu o problemă foarte gravă, violență din partea unui coleg de clasă. Este vorba de un copil de 6 -7 ani care la începutul școlii agresează zilnic copiii. Mod de violență dat cu picioarele în spate, a intrat peste fetițe la baie, dat copiii cu capul de lambriuri, a împins de pe tobogan copil care s-a lovit la mână, a amenințat coleg de clasă cu un creion, spunând <<îți scot ochii cu cuțitul>>.

Brașov. Elevul agresiv bătea copii și la grădiniță. Acum va avea un consilier personal care să-l păzească în pauze. Învățătoare: „În timpul orelor, eu stăpânesc foarte bine copilul. În pauză, aleargă în curtea școlii și sunt mulți, sunt 29” 1

Este foarte grav că un copil de 6 ani poate asocia creionul cu un cuțit. Ne-am confruntat cu această situație din primele 2-3 zile de școală, au continuat 2-3 săptămâni. După primele 3 zile am depus o sesizare scrisă la conducerea unității școlare și nu s-a luat nicio atitudine.

După 2 săptămâni, vinerea trecută am fost la doamna director și a spus foarte impertinent, nonșalant, fără niciun fel de suflet, a spus <<încă ne încadrăm în termen de 30 de zile de soluționare>>”, a spus o mămică pentru Radio Brasov FM.

Pe de altă parte, învățătoarea clasei, Simona Maria Vlad spune că băiatul are un comportament agresiv doar în pauze:

În timpul orelor, eu stăpânesc foarte bine copilul, îl fac să lucreze, să răspundă la oră. El are un intelect normal și rezolvă și sarcinile pe care le cer.

În pauză, aleargă în curtea școlii și sunt mulți, sunt 29, iar noi, dascălii, în situații speciale, avem nevoie de un suport suplimentar și acesta este momentul în care eu aș avea nevoie de acest ajutor. În clasă, repet, îmi asum toată responsabilitatea”.

Directoarea unității de învățământ, prof. Mihaela Nicodim, spune că băiatul agresiv va intra într-un program de consiliere, iar dacă va fi cazul, va fi însoțit la școală de un părinte.

”Soluția este ca acest copil să beneficieze de consiliere și să se integreze în colectivul clasei. Noi nu intenționăm să mutăm copilul. Fiecare copil are dreptul la educație și la șanse egale de educație”.

Cazul copilului este în atenția Inspectoratului Școlar Județean de pe vremea când era în grădiniță. Purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Bucur:

Acest copil este în atenția inspectoratului școlar de un an de zile. Părinților li s-a făcut recomandarea ca acest copil să mai rămână în grădiniță un an de zile, drept pentru care el a depășit un pic vârsta clasei, având peste 7 ani, la momentul acesta.

Probabil că în primele 3 săptămâni situația n-a devenit gravă, acum a devenit. De aceea după 3 săptămâni luăm aceste măsuri și încercăm să găsim soluții. A existat o evaluare făcută pentru acest copil la momentul respectiv, a primit recomandarea să rămână în grădiniță încă un an de zile pentru acest motiv, pentru violența manifestată asupra colegilor”.

Într-o primă măsură, în pauze, copilul va fi preluat de consilier și supravegheat cât timp va interacționa. Cei de la Inspectorat spun că situația ideală este integrarea copilului cu ajutor, nu mutarea lui dintr-o școală în alta.

Printre măsurile luate de direcțiunea Școlii Gimnaziale nr. 11 a fost cea de a informa Biroul Poliției Școlare despre situație.

Ca urmare, polițiștii au început cercetările în acest caz și astăzi s-au deplasat la școală pentru a discuta cu copiii.

„La data de 29.09.2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Brașov s-au sesizat din oficiu și au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Paralel cu desfășurarea activităților polițienești specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unității de învățământ ca luni, 02 octombrie a c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară să fie prezenți la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfășurării de activități de informare pentru asigurarea unui climat școlar sigur”, au transmis polițiștii, după publicarea informațiilor în publicația BizBrașov.

Dar majoritatea părinților din clasa pregătitoare D de la Școala Gimnazială nr. 11 din Brașov nu și-au lăsat astăzi copii la școală, în semn de protest față de situația din clasă. Din informațiile BizBrașov, la ore se află doar 2 copii, astfel încât polițiștii nu au cu cine să vorbească.

Aparent, micuții elevi se vor întoarce în bănci marți, cu speranța că nimeni nu-i va mai bate la școală.

Previous Story

Brașov. Un elev își terorizează zilnic colegii. Conducerea nu a luat măsuri iar Poliția merge în vizită în clasă „pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca îi răspunde din pușcărie lui Dorian Popa: „Toți banii au fost investiți corect!”