Brașov. Doar 13 autoturisme ridicate într-o săptămână. Serviciul de ridicări, o vrăjeală pe mulți bani publici. Șoferii care parchează pe trotuare au câștigat iar

Last Updated on octombrie 24, 2023 Primăria anunță, indirect, că protejează în continuare mașinile parcate pe trotuare, se ocupă doar de cele care blochează accesul auto. Serviciul de ridicări auto nu a fost creat pentru ajutorul pietonilor, a fost creat doar pentru ajutorul șoferilor blocați în trafic. Purtătorul de cuvânt al Primăriei anunță că într-o săptămână au fost ridicate doar 13 autoturisme mașini care staționau pe trecerile de pietoni, mașini care blocau un sens de circulație, unele parcate chiar în dreptul liniei continue, inclusiv în curbă. Nu a fost ridicat niciun autoturism care parca ilegal pe trotuar.

„În prima săptămână de când acest serviciu este funcțional au fost ridicate 13 autoturisme care puneau în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți șoferi. Vorbim de mașini care staționau pe trecerile de pietoni, mașini care blocau un sens de circulație, unele parcate chiar în dreptul liniei continue, inclusiv în curbă.

Brașov. Doar 13 autoturisme ridicate într-o săptămână. Serviciul de ridicări, o vrăjeală pe mulți bani publici. Șoferii care parchează pe trotuare au câștigat iar 1 Brașov. Doar 13 autoturisme ridicate într-o săptămână. Serviciul de ridicări, o vrăjeală pe mulți bani publici. Șoferii care parchează pe trotuare au câștigat iar 2

Doi dintre șoferi și le-au recuperat pe loc și au plătit doar taxa de 625 de lei pentru ridicarea autovehiculului. În celelalte 11 cazuri șoferii și le-au recuperat din zona de depozitare, de pe str. Hărmanului nr. 47K, vizavi de sediul RATBV. Nouă dintre ei și le-au recuperat în primele 12 ore, plătind o taxă de 985 de lei și un șofer a plătit taxa după două zile, suma achitată fiind de 1.285 de lei.

Acum mai este o mașină în depozit, pentru care proprietarul trebuie să plătească, în acest moment, o taxă de 1.085 de lei.

Pe lângă mașinile ridicate, Poliția Locală a întocmit și 199 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002(R)”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Unii politicieni locali au anunțat că pentru 1 din 2 maşini din Brașov nu există un loc de parcare. Cu alte cuvinte, orașul ar trebui să se transforme într-o gigantică parcare, fără spații verzi, fără trotuare, pentru ca fiecare posesor de mașină să aibă locușorul său.

Politicienii pro-parcări invocă faptul că șoferii plătesc taxe, deci automat trebuie să primească parcări. Șoferii plătesc taxe pentru a fi descurajați să nu-și mai cumpere mașini pentru că nu există locuri de parcare.

Oricum, Brașovul verde este în continuare unul maro, ocupat de mașini.

Previous Story

(Video) Brașoveanca Iuliana Pepene și Sonia Simionov, situație jenantă la America Express. „ Eu sper din tot sufletul să nu se difuzeze niciodată, să se piardă cardul, să se formateze”

Next Story

Brașoveanca Iuliana Pepene, concurentă la “America Express”, gânduri de măritiș: „Are cine să mă aștepte acasă, m-a așteptat acasă. I-am zis să stea cuminte. La noi nu e o chestie de frică, e de respect. Ne iubim”