Brașov. „Ce credeți ca e mai bine, sa cumpăr un duplex in zona Sânpetru sau un apartament cu 3 camere mai aproape de oraș?” Sfaturile primite de la brașoveni

Last Updated on octombrie 30, 2023 Piața imobiliară a crescut enorm în ultimii ani la Brașov. În oraș, calitatea aerului lasă de dorit din cauza poluării, o alternativă fiind localitățile di jur. Doar că, traficul este unul imposibil la anumite ore.

Vreau sa întreb lumea, ce credeți ca este mai bine. Locuiesc in străinătate, și planuiesc sa ma întorc in 3 ani, și sa ma stabilesc in Brașov.

Brașov. „Ce credeți ca e mai bine, sa cumpăr un duplex in zona Sânpetru sau un apartament cu 3 camere mai aproape de oraș?” Sfaturile primite de la brașoveni 1

Ce credeți ca e mai bine, la momentul de fata 2023 sau început 2024, sa cumpar un duplex in zona Sanpetru sau un apartament cu 3 camere mai aproape de oras ?

Habar nu am de zonele din Brașov, duplexuri-urile arată super bine din poze, dar nu știu nimic despre zona respectiva, trafic . Buget 120-150k. Vreau sa cumpar pentru mine sa locuiesc. Ce dezvoltatori recomandați dacă aveți experiențe personale sau prieteni care au cumpărat recent ?” a întrebat cineva pe platforma Reddit.

Sfaturile primite au avut un numitor comun: statul degeaba în trafic.

Eu zic ca inainte sa te arunci cu banii sa te muti mai intai cu chirie. Te poti muta inclusiv la casa in zonele dorite de tine si sa vezi cum e viata pt tine.

Absolut in oricare directie ai merge in afara orasului de la 07:30-08:30 e nasol cu traficul. Dar poate pe tine nu te obstructioneaza asta asa de mult. E nasol si in oras, daca e sa o iei asa.
In zona Cristian iarasi se construieste destul de mult, daca vei avea loc de munca in zona, poti considera.

Din p d v personal nu merita sa cumperi 3 camere la pret de duplex sau o casa mai modesta, daca din punct de vedere al valorilor tale, iti place mai mult ideea de a avea o casa. Poti la fel de bine sa stai in trafic in Tractorul sa ajungi in Bartolomeu” a fost unul din sfaturi.

„Din ce am văzut, multi dintre cei care și-au luat în Sâmpetru au început sa vanda, probabil pt că s-au săturat de trafic. In zona Tractorul cred că ordinea calității/spatii verzi/blocuri mai aerisite pt apartamente e data de:

Urban
Maurer
Avangarden Tractoru

Coresi Avantgarden se poate include și ea în lista, dar dezavantajul acolo ar fi că din câte știu, nu sunt racordați la rețeaua de apă și canalizare a orașului(nu știu dacă s-a schimbat ceva intre timp), ci au niste puțuri și fose septice, ceea ce poate deveni o problema la un moment dat” a fost un alt sfat primit de la brașoveni.

Pai duplex e cam aproape ca la bloc nu crezi? Diferenta e planul vertical. Plus ca ce duplex-uri am vazut au 2 cm patrati de curte deci … Iar Sanpetru si Izvor sunt un cosmar. Nu stiu cate se vor vinde sau nu dar sincer daca n-ai ditai casoiul si terenul nu merita.

Ajungi in oras nervos si vii acasa nervos. Stupini pare mai civilizat(nu e asa aglomerat) desi si el depinde de 1-2 cai de access naspa in oras. Ghimbav, Cristian, Rasnov … Aceeasi problema(Sacele il scot din calcule pt ca pur si simplu). In momentul asta, Brasov are caile de access in oras de acum 30 de ani dar sunt de 30 de ori mai multe vehicule deci fa-ti un calcul(am zis x30 in mare – nu sariti deontologilor).

Casa pe langa Brasov doar singur in curte si cu teren >6-700 mp sa zicem ca ar merita stresul. Acum in oras daca nu cumperi apartamentul cu locul de parcare respectiv sau fostul proprietar il are concesionat si poti prelungi tu e jale cu parcatul.

In mare Brasov-ul nu prea mai e nici-o chestie, iar aerul curat e o poveste cu unicorni. Sa vezi cat prafalau strangi in apartment intr-o sapt, nu mai zic de altele. Acum 15 Ani o fi fost smecherie. Acum? Neah. Si nu e cu:”lucrez de-acasa” ca o sa lucrezi de-acasa si cand o sa ai copil si sa vezi ce misto e la 730 in traffic” i-a mai transmis cineva.

Previous Story

Brașov. Târgul de Cariere revine la Coresi Shopping Resort. Peste 1000 de locuri de muncă

Next Story

Mega Image a cumpărat toate magazinele Profi din Brașov. Tranzacția la nivel național este de 1.3 miliarde euro