Brașov. Bal Vienez la sala de nunți de la Casa Armatei

Last Updated on octombrie 5, 2023 Ofițerii care administrează sala de nunți de la Casa Armatei s-au gândit să mai schimbe atmosfera de nuntă și anunță organizarea unui Bal Vienez.

Evenimentul este dedicat aniversării a 170 de ani de la naşterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu, însă organizatorii au anunţat miercuri, 4 octombrie, într-o conferinţă de presă, că vor ca astfel de baluri să o tradiţie pentru Braşov.

Brașov. Bal Vienez la sala de nunți de la Casa Armatei 1

Ediţia din acest an ete una caritabilă, în beneficiul elevilor de la liceele vocaţionale de muzică şi arte plastice din Braşov şi se bucură de înaltul patronaj al Consulatului Austriei la Sibiu, şi face parte din proiectul „BAL – Braşovul Artistic şi Literar”, un proiect cultural cofinanţat de Primăria Braşov.

Sfârşitul de octombrie aduce la Braşov proiectul «Braşovul artistic şi literar», un proiect care îi va conecta pe braşoveni la magia, la eleganţa valsului vienez, va explora legăturile Braşovului cu Viena şi va da şansa unor elevi de la Liceul de Artă şi Liceul de Muzică de a se face cunoscuţi publicului braşovean.

Pe 20 octombrie va fi organizat acest bal vienez, de înaltă ţinută, de înaltă clasă, urmând ca pe 23 octombrie, Centrul de Cultură Apollonia, fosta bancă săsească, să găzduiască o proiecţie de film cu aceeaşi tematică”, a precizat viceprimarul Braşovului, Flavia Boghiu, potrivit bzb.ro.

Ţinute rafinate, decor de poveste, bucate delicioase după reţete vieneze reinterpretate şi muzică oferită de MH Salon Orchestra, singura orchestră de salon din România, care cântă într-o formulă originală piese muzicale aplaudate în ţări precum Germania, Austria sau Elveţia, sunt ingredientele principale ale evenimentului. Din repertoriu fac parte lucrări emblematice sau în primă audiţie publică, unele compuse de Ciprian Porumbescu.

Evenimentul de la Braşov este o reiterare a balului vienez de la sfârşitul secolului al XIX-lea, la care participau, de exemplu, Ciprian Porumbescu şi Mihai Eminescu, personalităţi ale culturii române, pe care le şi celebrăm anul acesta – 170 de ani de la naşterea lui Ciprian Porumbescu şi 140 de ani de la publicarea poemului «Luceafărul» în Almanahul Societăţii România Jună, societatea studenţilor Români din Viena.

Cu acest prilej, ne-am gândit să creăm o tradiţie a balurilor aici, în Braşov, şi ne dorim ca această primă ediţie să fie dedicată celor mai talentaţi elevi de la liceele de artă şi muzică din Braşov, care vor avea ocazia să participe în calitate de debutanţi. Ei vor dansa pentru public, vor deschide acest bal, iar fondurile care se vor strânge în cadrul acestui bal vor constitui premii pentru aceşti tineri foarte, foarte talentaţi. De asemenea, aş vrea să punctez faptul că repertoriul balului va fi unul cu totul special.

Pe lângă muzica specifică balurilor vieneze, vom avea şi câteva piese compuse de Ciprian Porumbescu, pe care publicul va avea ocazia să le asculte în primă audiţie. Vom avea o orchestră specială, care a mai interpretat muzică pentru astfel de evenimente şi în străinătate.

Sperăm că acest bal să fie un succes şi ediţiile următoare să aducă şi mai multe surprize pentru locuitorii Braşovului. Biletele de acces sunt disponibile pe site-ul www.iabilet.ro, preţul este de 350 de lei, el cuprinzând bineînţeles şi un meniu special care va fi oferit participanţilor, un meniu vienez reinterpretat”, a explicat Bianca Michi, unul dintre organizatori.

Proiectul ,,BAL – Brașovul Artistic și Literar” este un proiect cultural cofinanțat de Primăria Brașov, prin Ghidul de finanțare al proiectelor culturale, cu suma de 149.500 de lei, scrie adevarul.

Previous Story

Modarom Brașov. Un imens „Turn Babel”, construit în 1972. „O clădire cilindrică cu şase etaje, bine înfiptă in centrul oraşului adăposteşte patru cooperative, numite original „Munca colectivă“, „Prestarea“, „Munca manuală“ şi „Tehnica“

Next Story

Brașov. Ziua Multiculturalităţii. Muzică, dansuri, cântece, costume şi tradiţii din întreaga lume, în Piaţa Sfatului