Aeroportul Brașov. Compania aeriană Fly Lili anunță cursele spre Germania

Last Updated on octombrie 19, 2023 Compania aeriană Fly Lili, fondată în Sibiu, plănuieşte să înceapă zboruri regulate din Braşov, Bucureşti (Băneasa) şi Sibiu către Germania în orarul de iarnă 2023/24, anunţă aviation.direct,  conform bzb.ro.

Potrivit anunţului transportatorului, acesta vrea să deservească destinaţiile München şi Stuttgart de trei ori pe săptămână din Braşov. De asemenea, vor să se îndrepte spre cele două oraşe germane şi din Bucureşti-Băneasa şi Sibiu.

Aeroportul Brașov. Compania aeriană Fly Lili anunță cursele spre Germania 1

Primele zboruri sunt anunţate pentru începutul lunii decembrie 2023”, precizează site-ul.

Patru noi destinații de pe Aeroportul Brașov: Dubai, Paris, Tel Aviv și Oslo

Anunţate iniţial pentru începutul lunii noiembrie, patru noi rute Dan Air de pe Aeroportul Braşov au fost amânate cu o lună şi jumătate, anunță Boardongpass., conform Turnul Sfatului. Zborurile spre Dubai, Paris, Tel Aviv și Oslo figurează în programul companiei de la mijlocul lunii decembrie.

Nu este clar dacă amânarea a fost determinată de considerente comerciale sau dacă este legată de programul aeroportului din Brașov, care, se aștepta să fie prelungit începând cu 1 noiembrie 2023, transmite boardingpass.ro.

În plus, Dan Air va relua zborurile de la Brașov către Malaga (Spania) și Roma FCO (Italia), începând cu aceeași perioadă, la jumătatea lunii decembrie 2023.

Noile date de lansare pentru aceste rute amânate sunt următoarele:
Brașov – Paris CDG (Franța) începând cu 15 decembrie 2023;
Brașov – Tel Aviv (Israel) începând cu 14 decembrie 2023;

Brașov – Oslo (Norvegia) începând cu 12 decembrie 2023;
Brașov – Dubai DWC (Emiratele Arabe) începând cu 14 decembrie 2023;
București – Dublin (Irlanda) începând cu 15 decembrie 2023;
București – Tel Aviv (Israel) începând cu 14 decembrie 2023.

Aeroportul Brașov ar putea fi extins cu fonduri europene dacă este inclus în Rețeaua transeuropeană de transport

Aeroportul Brașov ar putea fi extins cu fonduri europene pentru a servi un dublu scop, civil și militar, dacă este inclus în Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), scrie Radio Brasov FM

Ce anume înseamnă acest lucru, a explicat marți, la Strasbourg, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean:

Hărțile astea trebuie să se suprapună, pentru utilizarea duală a infrastructurii – civil și militar. Ele se suprapun numai dacă atât NATO, cât și coridoarele de transport europene pun hărțile una peste alta și zic: «asta este de interes comun».

În momentul de față, aeroportul respectiv nu e nici pe coridoarele de transport esențiale europene și nu este nici în infrastructura esențială. Pentru asta trebuie să îl pună România. Eu, chiar dacă aș vrea să-l pun, nu pot, pentru că eu sunt Comisia Europeană și deci trebuie România să ceară să îl pună ca infrastructură esențială, iar pe de altă parte, NATO trebuie să vină cu el pe harta lor.

Deci, în momentul în care ele se suprapun, atunci intră în ceea ce se poate numi un proiect de importanță pentru mobilitatea militară. În momentul de față, nu”.

Previous Story

Video Brașov. Mistreţi, la plimbare la Dedeman

Next Story

Video Brașov. Un cerb cuminte s-a dus la o școală, în Râșnov