(Video) Tren spre Brașov, blocat în gară de grevă. Mai mulți elevi au ținut un show timp de două ore

Last Updated on septembrie 15, 2023 Un grup de elevi blocaţi într-o gara din Galaţi au deturnat greva CFR în spectacol. Timp de două ore copiii au cântat şi au detensionat atmosfera, făcându-i pe călători să uite de neajunsurile grevei personalului feroviar.

În gara Barboşi, Galaţi trenul care pleca la Braşov a fost oprit de grevă. Un grup de copii din Luncaviţa, Tulcea care pleca la un festival la Sibiu a început să cânte, scrie Antena 3.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, i-a atacat joi pe sindicalistii CFR, dupa greva de avertisment, atragand atebntia asupra mizeriei din vagoane.

Mie mi-ar fi placut ca receptiile facute in legatura cu modul in care sunt igienizate vagoanele sa conduca eventual la o miscare de protest similara.

Se pare ca departamentul care pune pe genunchi viza cu vagoane curatate in conditiile in care acestea sunt intr-o avansata stare de infectie asa cum am aratat in perioada trecuta, ar trebui sa dea foarte mult de gandit atat lucratorilor, cat si conducerii CFR pentru ca acolo inca sunt semnate receptii ce arata ca vagoanele au fost igienizate, dar acestea, in cel mai fericit caz, pot fi denumite insalubre.

Intr-una dintre actiuni la care am participat si eu am identificat trei lucratori ai societatii insarcinati cu curatarea catorva zeci de vagoane pe zi, aveau in dotare doua galeti si trei mopuri si doua carpe si noi trebuia sa credem ca au curatat intr-o ora suprafata echivalenta cu 10-15 apartamente.

Stim ca acest lucru este imposibil cu trei lucratori. Repet, mi-ar placea sa vad aceeasi mobilizare a lucratorilor CFR, poate chiar a celor care semneaza pe genunchi aceste receptii, dandu-si seama de ceea ce lasa in circulatie pentru semenii lor, pentru consumatori”, a declarat Horia Constantinescu, potrivit Aktual 24.

Secretarul general al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane, Viorel Istrate, a anunţat că motivul principal al grevei CFR de vineri dimineaţă îl reprezintă faptul că nu a fost încheiat contractul colectiv de muncă, scrie Stirile Pro Tv.

„Motivul principal al grevei de astăzi este faptul că nu s-a încheiat contractul colectiv de muncă, ocazie cu care toată lumea a sperat că vom aplica în mod uniform legea privind statutul personalului feroviar, ceea ce nu s-a întâmplat.

Managementul Companiei Naţionale de Infrastructură a invocat lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli de şase luni, nu este neapărat o obligaţie legală, însă temerile domniilor lor s-au orientat ma degrabă spre lipsa resurselor în lipsa bugetului de venituri şi cheltuieli.

Neaplicarea uniformă a acestei legi a dus la egalizarea salariilor pentru aproximativ 80% din personalul de execuţie. Concret, toată lumea are salariul de 4.500 de lei brut, respectiv 2.650 de lei net”, a declarat Viorel Istrate, la un post de televiziune.

El a precizat că acest demers este îndreptat împotriva unui sistem care nu livrează mai nimic în ultima vreme pentru comunitatea feroviară.

Referitor la călători, este evident că o parte din ei ne vor critica pentru demersul nostru, însă demersul nostru este orientat împotriva unui sistem care nu produce şi nu livrează mai nimic în ultima vreme pentru comunitatea feroviară, cu atât mai puţin pentru cetăţeni.

Avem vitezele de circulaţie pe care le avem, dar şi calitatea îndoielnică a materialului rulant cu care transportăm aceşti călători. Mai degrabă, aş zice că îi chinuim decât îi transportăm”, a explicat Secretarul general al Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane.

Previous Story

(Video) Primele imagini cu mama șoferului drogat, care a ucis o fată din Brașov, în cătușe, la ieșirea de la DIICOT

Next Story

Aeroportul Brașov. 9 ore întârziere pentru un avion Dan Air