Milionarul brașovean Călin Donca a cerut judecătorilor să-l elibereze pentru a avea grijă de soția lui, dar și de cei cinci copii ai familiei. Judecătorii au refuzat, rămâne în arest preventiv

Last Updated on septembrie 26, 2023 Curtea de Apel Brașov a respins contestația făcută de omul de afaceri și omul de afaceri va rămâne în arest.  Aceeași decizie au luat judecătorii și pentru Ileana Buzatu, una dintre partenerele de afaceri ale lui Donca, anunță G4 Media. A fost însă lăsată în libertate contabila milionarului, Elena Dobre, ea urmând a fi cercetată sub control judiciar.

În sala de judecată, potrivit brasov.net, Călin Donca a încercat să îi convingă pe judecători că este de bună credință și ar fi garantat că nu se va sustrage de la cercetarea penală în cazul în care ar fi fost lăsat în libertate.

Milionarul brașovean Călin Donca a cerut judecătorilor să-l elibereze pentru a avea grijă de soția lui, dar și de cei cinci copii ai familiei. Judecătorii au refuzat, rămâne în arest preventiv 1

Călin Donca le-a transmis magistraţilor că vrea să se întoarcă acasă pentru a avea grijă de soția lui, dar și de cei cinci copii ai familiei.

Decizia instanţei este definitivă, aşa că milionarul din Braşov va rămâne în arest preventiv cel puţin 30 de zile.

Acuzațiile pe care DIICOT i le aduce milionarului brașovean Călin Donca
Călin Donca, soția sa, Oriana, și alte două persoane au fost reținuți marți de procurorii DIICOT Braşov pentru infracțiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și operaţiuni de manipulare a pieţei de capital.

Conform procurorilor, începând cu anul 2021 cei patru au constituit, în municipiul Braşov, un grup infracţional organizat în scopul obţinerii unor venituri financiare consistente prin infracţiuni de evaziune fiscală. Ei ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale unor firme pe care le deţineau sau controlau documente care atestă operaţiuni fictive cu consecinţa micşorării bazei de calcul a impozitului pe profit şi măririi cuantumului taxei pe valoare adăugată deductibilă, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. Prejudiciul a fost estimat la 4.346.286 de lei, scrie Hotnews.

Potrivit DIICOT, tot prin utilizarea unor documente false, liderul rețelei şi-a însuşit din patrimoniul unei firme suma de 8.337.746 de lei, pe care a folosit-o în interesul său şi al celorlalţi membri ai grupării infracţionale. Cea mai mare parte a sumei a transferat-o în conturile unei firme înregistrate în Dubai (Emiratele Arabe Unite) și aparţinând membrilor grupului sau controlată de aceştia. Cu restul banilor, a achiziţionat bunuri de lux în valoare de 340.000 de dolari.

Propria monedă virtuală
„Membrii grupului infracţional au iniţiat un proiect în domeniul monedelor virtuale, creând propria monedă virtuală şi au efectuat operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin diseminarea în spaţiul public a unor informaţii nereale potrivit cărora investiţia în această monedă virtuală poate genera câştiguri de 100 de ori mai mari, inducând în eroare un număr nedeterminat de persoane de la care au obţinut aproximativ 700.000 de dolari”, mai spun procurorii DIICOT.

În acest dosar, procurorii DIICOT Braşov au făcut luni 17 percheziții în judeţele Braşov, Dolj şi Buzău, fiind ridicate și trei mașini de lux.

Previous Story

Iosif Vulcan: „Braşovul e cel mai frumos oraş în totă Transilvania. (Și la 1895) „Din „Nou“ saşii au făcut „Noa“. Braşovenii ies şi ei cu plăcere la Noa, unde petrec vesel. O frumosă pădure de braji şi dintre arbori nişte viile cu vârfuri strălucite ne frapă vederile”

Next Story

Brașov. Tatăl Robertei, mărturii emoționante: „S-ar putea să nu văd al doilea copil cum își face rostul”