Flavia Boghiu: „Deschidem porțile Cetățuiei Brașov! Spectacol medieval, piese de teatru, show de lumini, momente muzicale”

Last Updated on septembrie 3, 2023 În 8 și 9 septembrie, Cetățuia Brașovului va fi deschisă publicului. În cele două zile va fi un mic festival medieval, piese de teatru, dar și alte evenimente, scrie Brasovmetropolitan.ro.

Printre altele, în 8 septembrie, de la ora 17.00, pe traseul Piața Sfatului – Cetățuie va fi o paradă la care vor participa Cimpoierii din Transilvania și Paladinii de Terra Medies. Aceștia, au anunțat organizatorii (Primăria Brașov și Centrul Cultural Apollonia), vor „acompaniați de bicicliști și public”, potrivit brasov.net.

Flavia Boghiu: „Deschidem porțile Cetățuiei Brașov! Spectacol medieval, piese de teatru, show de lumini, momente muzicale” 1

Flavia Boghiu:Deschidem porțile Cetățuiei! Ceea ce părea, uneori, greu de crezut, în curând va deveni realitate – Cetățuia nu doar că a revenit brașovenilor ci va fi deschisă pentru aceștia și pentru turiști în 8 și 9 septembrie!

Împreună cu Centrul Cultural Apollonia am pregătit pentru voi 2 zile de evenimente și spectacole care să pună în valoare această reîntâlnire cu publicul larg. Spectacol medieval, piese de teatru, show de lumini, momente muzicale – toate vă așteaptă în sărbătoarea aceasta a punții dintre trecut și prezent.

Flavia Boghiu: „Deschidem porțile Cetățuiei Brașov! Spectacol medieval, piese de teatru, show de lumini, momente muzicale” 2 Flavia Boghiu: „Deschidem porțile Cetățuiei Brașov! Spectacol medieval, piese de teatru, show de lumini, momente muzicale” 3

Din 2015, Cetățuia a fost închisă și ignorată de cei care trebuiau să aibă grijă de acest simbol al Brașovului. Totuși, brașovenii nu au abandonat acest simbol și, prin implicarea lor, Cetățuia a fost preluată oficial de către Municipalitatea Brașov.

În luna iulie am fost în vizită acolo împreună cu primarul Allen Coliban. Experții ne-au transmis că va mai dura ceva timp până ca Cetățuia să reintre în circuitul istoric și cultural din cauza ignoranței care a dus la degradarea acesteia, necesitând o serie de intervenții pentru ca vizitatorii să fie în siguranță.

Intervențiile minime făcute din iulie până astăzi ne oferă șansa de a putea deschide Cetățuia în cadrul Forumul Orașelor Verzi.

Salvați poza cu programul pentru 8 și 9 septembrie și ne vedem în vizită la Cetățuie!
O să fim bine!

Previous Story

(Video) Aeroportul Brașov. Noua rută Wizz Air a dublat traficul zilei de sâmbătă. „Perspectivele pentru perioada imediat următoare sunt foarte bune”

Next Story

Miliardarul Benyamin Steinmetz, condamnat la Brașov, la 5 ani de închisoare, a fost prins și în Cipru