Brașov. Hoţ pe geam, pe Calea Bucureşti. „A furat laptopuri, telefoane mobile, ceasuri şi carduri bancare”

Last Updated on septembrie 7, 2023 Poliția Brașov anunță că a reușit să-l prindă pe autorul unui furt din locuinţă. Sesizarea la 112 a fost făcută sâmbătă, 2 septembrie, în jurul orei 21.30, de un braşovean care reclama faptul că, în urmă cu aproximativ o oră, i-au fost sustrase mai multe bunuri din locuinţa aflată la parterul unui bloc, amplasat pe strada Calea Bucureşti, din municipiul Braşov.

Activităţile de cercetare, pe care poliţiştii le-au întreprins imediat după primirea sesizării, au dus la identificarea persoanei bănuite de săvârşirea furtului, un tânăr de 25 de ani, din comuna Apaţa, cunoscut pentru comiterea de fapte penale, precum şi la stabilirea modului de operare al acesteia.

Brașov. Hoţ pe geam, pe Calea Bucureşti. „A furat laptopuri, telefoane mobile, ceasuri şi carduri bancare” 1
(foto arhiva)

Astfel, persoana bănuită ar fi forţat una din ferestrele locuinţei, aflate la parterul blocului, ar pătruns apoi în imobil, de unde ar fi sustras laptopuri, telefoane mobile, ceasuri şi carduri bancare, cu care ar fi încercat să efectueze plăţi pentru achiziţionarea unor produse”, a precizat Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Braşov, citat de bzb.ro.

Autorul a fost reţinut pentru 24 de ore, judecătorul acceptând apoi mandatul cerut de procurori, de 30 de zile de arest preventiv. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt calificat” şi „tentativă la efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată”.

O altă „golaniadă” la Săcele

Patru indivizi au fost arestaţi pentru 30 de zile în urma unei bătăi în stradă între două bande din Săcele. Bătăuşii au folosit topoare şi bâte. Confrom înregistrării incidentului, atacatorii au intrat puternic cu maşina într-o altă maşină în care se afla un „duşman” de-al lor. Mai mulţi bărbaţi au ajuns la spital.

La data de 31 august a.c., Poliţia Municipiului Săcele a fost sesizată cu privire la existenţa unui conflict spontan între mai multe persoane pe o stradă din localitate.

În zona indicată, imediat după primirea sesizării, au fost direcţionate forţe de ordine, care au constatat că pe strada George Moroianu s-a iscat un conflict între mai multe persoane ca urmare a unui eveniment rutier. În cauză, trei persoane vătămate au fost transportate la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Investigaţiile şi audierile pe care poliţiştii le-au efectuat au dus la identificarea celor implicaţi în această agresiune, dar şi cu privire la forma de participaţie a acestora.

Astfel, materialul probator a conturat săvâşirea a trei infracţiuni de lovirea sau alte violenţe şi una de tulburarea ordinii şi liniştii publice”, se arată în raportul de caz transmis ieri de IPJ, potrivit bzb.ro.

Un bărbat din Râșnov a sunat la 112 și i-a luat la bătaie pe cei care au venit să îl salveze

Medicul, asistentul și șoferul au fost atacați chiar de pacient, care a devenit violent brusc și fără motiv.
După ce a spart geamurile mașinii de salvare, bărbatul a fost încătușat și dus la spitalul de psihiatrie, anunță Stirile Pro Tv.

Ramona Bădăran, medic pe ambulanță în Brașov: „A dat doi pumni în caroseria mașinii și a venit direct la geamul meu și a dat un pumn atât de puternic încât a spart imediat geamul și am avut cioburi și în gură și peste tot. Agresorul a găsit o sticlă de bere pe jos, a spart-o și a început să îl fugărească pe colegul asistent”.

Medicul a solicitat ajutorul unui echipaj de poliție care a venit la fața locului și l-a încătușat pe individ. Tânărul este sub tratament pentru problemele de compartament, dar nu iși ia pastilele.

Petru Iulian Iftenie, medic șef de secție Spitalul de Psihiatrie: „E un pacient cunoscut cu internări anterioare la secțiile de psihiatrie, cu un comportament violent. A fost testat pentru screening de droguri, rezultatul fiind negativ. Frecvent se întâmplă să nu își urmeze tratementul”.

Echipajele ambulanței se plâng că, tot mai des, devin victime ale propriilor pacienți.

Steluța Coțiu, medic pe ambulanță în Brașov: „În ultimul timp au escaladat astfel de fenomene, nu numai în rândul pacienților cu probleme psihice, ci în general în rândul populației care devin mai agresivi din punct de vedere verbal cu echipajul. Sunt tot timpul nemulțumiți. Au ceva de revendicat. Persoanele care așteaptă devin mai neliniștite, mai agitate, mai agresive verbal, câteodată și fizic”.

Previous Story

Brașov. Allen Coliban: „Haideți la Cetățuia de pe Dealul Straja! Vineri, 8 septembrie, deschidem Cetățuia Brașovului”

Next Story

Un polițist din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce vindea cocaină. Reacția IPJ