Andy Popescu, despre milionarul brașovean arestat, Călin Donca: „Una dintre cele două va fi adevărată”

Last Updated on septembrie 24, 2023 Andy Popescu este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de la noi din țară, a venit cu câteva precizări după arestarea milionarului brașovean Călin Donca.

Vloggerul a ales să fie transparent până la capăt, așa că a emis două ipoteze, una care îl acuză pe Călin Donca și alta care este de partea lui Călin Donca. Însă, înainte de a vorbi despre acest subiect, Andy a vrut să precizeze că este pur și simplu opinia lui, iar acolo unde a simțit că nu are suficiente informații, a apelat la un avocat de drept penal.

Andy Popescu, despre milionarul brașovean arestat, Călin Donca: „Una dintre cele două va fi adevărată” 1

În primă instanță, acesta a enumerat argumentele împotriva lui Călin Donca, argumente pe care el le-a considerat a fi spuse la momentul respectiv.

Varianta A, în defavoarea lui Donca, cu privire la cele trei capete de acuzare. Donca și contabila sa au emis cu bună știință facturi fictive către firmele sale interpuse, din Dubai și, plătind aceste facturi din firmele din România, impozitul pe profit la firmele din țara noastră a fost mai mic, ceea ce rezultă la o evaziune fiscală de peste un milion de euro.

Donca a înșelat clienții cu crypto moneda sa, promițându-le clienților câștiguri de 10 ori mai mari decât investiția, ceea ce este înșelăciune. Donca a inaugurat doar de fațadă parcul de fotovoltaice din Săcele, după spusele primarului din acea comună și nu intenționa niciodată să obțină autorizațiile necesare.”, a spus Andy Popescu, potrivit substantial.ro.

Andy Popescu are și variante în favoarea lui Donca pe care le-a emis după ce s-a consultat cu un avocat de drept penal. Opiniile lui nu vor influența în niciun fel ancheta penală.

Varianta B, în favoarea lui Călin Donca. Poate nu știați, dar multe firme din toată lumea își redirecționează profiturile către alte țări, unde impozitele sunt mai mici.”

Dorian Popa: «Am investit 24.000 euro în afacerea lui Călin Donca»

Dorian Popa se numără printre cei care au făcut afaceri cu milionarul Călin Donca (38 de ani) , arestat zilele trecute de DNA Braşov. Artistul povesteşte cum l-a cunoscut pe milionarul braşovean acuzat de evaziune fiscală şi înşelătorie şi speră că nu a aruncat pe geam 24.000 de euro!

«Sunt două diferenţe pe care trebuie să le marchez. Trebuie să fiu sincer. În primul rând am fost contactat de soţia domnului Călin, care îmi spune că nu este adevărat ce se întâmplă, însă chiar nu mai ştiu ce să mai cred. Deocamdată nu ştim ce se întâmplă acolo.

Singurul lucru care pe mine m-a băgat un pic în starea de alertă a fost prelungirea arestului de la 24 de ore la 29 de zile. Ceea ce mă face să cred totuşi că există oarecare dovezi. Înţeleg că parcurile fotovoltaice nu sunt incluse în acuzaţiile ce-i sunt aduse domnului.

Însă problema ce mă frământă în mod direct este că şi dacă ar fi chestii din trecutul dânsului se pot răsfrânge şi asupra afacerilor contemporane, şi nu ne place situaţia şi nu putem să stăm deloc relaxaţi sau liniştiţi.

Eu am plătit panourile de pe casa mea, moment în care l-am cunoscut pe Călin. Eu îmi doream să spun panouri fotovoltaice pe casă în momentul în care au explodat preţurile la curent. L-am contactat. Am cunoscut un om dezinvolt, cu vorbele la el.

Că am fost sau nu un guşter nici măcar nu ştiu deocamdată, pentru că încă nu s-a dovedit nimic. Suntem doar într-o stare de alertă, întrucât nu avem nicio informaţie. Restul investiţiei a fost achiziţia unei bucăţele de parc fotovoltaic. Am investit 24.000 euro, dar vă pot spune că sunt oameni care au investit sume sănătoase», a spus Dorian Popa la Antena 3 CNN, conform Click.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Femeia care a furat 4.000 de lei pe care o bătrână i-a uitat într-un bancomat s-a predat la poliție

Next Story

Construit la Brașov. Primul camion românesc, S. R.-101. Un convoi de 100 de camioane a plecat spre București. „Mamă, mamă, vin maşinile! Uită-te ce frumoase sunt! / Acestea nu sunt mașini, sunt autocamioane. Sunt făcute în oraşul nostru, la uzinele Steagul Roşu (1954)”