Afaceristul brașovean Călin Donca, denunțat de fosta iubită? “Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din trei maşini, câte aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi”

Last Updated on septembrie 20, 2023 Afaceristul brașovean Călin Donca este acuzat de evaziune fiscală, înşelăciune şi manipularea pieţei de capital pentru a promova o criptomonedă creată de el şi alți asociați. El a fost arestat pentru 30 de zile.

Reporter Observator Tv: Câte persoane aţi înşelat, domnule Donca?
Călin Donca: Niciuna.
Reporter: Vă pare rău pentru ce aţi făcut?
Călin Donca: Dacă n-am înşelat…

Afaceristul brașovean Călin Donca, denunțat de fosta iubită? "Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din trei maşini, câte aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi" 1

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală este de aproximativ 4 milioane de lei.

Cel creat în dauna firmelor coordonate de Călin Donca este de 1,6 milioane de lei. Iar prejudiciul cauzat cumpărătorilor de criptomonede în acest moment a fost calculat la echivalentul sumei de 700.000 de dolari”, spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Alături de Donca, vizate în dosarul DIICOT sunt și soția lui – Orianda – contabila celor 18 firme pe care milionarul le controlează și o patra persoană. Singura care nu a fost propusă spre arestare este Orianda Donca pentru că trebuie să aibă grijă de cei cinci copii ai cuplului, potrivit Stirile Pro Tv.

Ce sfaturi le dădea Călin Donca celor care îl urmăreau în mediul online
Călin Donca a devenit foarte cunoscut pe rețelele de socializare, mai ales pentru subiectele pe care obișnuia să le dezbată, pe seama monedelor virtuale. Omul de afaceri îi avertiza pe urmăritorii lui să aibă grijă în cine au încredere atunci când fac o astfel de achiziție.

„Alte sfaturi pentru top 10 criptomonede: poţi să afli în cazul în care faci research. Dar mare atenţie la cine faci research, mare atenţie de cine asculţi, pentru că majoritatea celor care vorbesc pe YouTube nu au banii la care visezi”, spunea Călin Donca, în urmă cu ceva timp.

Donca în schimb, îi are şi se laudă cu ei. Locuieşte într-o vilă de peste un milion de euro în Braşov. Iar garajul său este salon auto, după cum a explicat în emisiunea Chefi la cuţite: “De la cea mai ieftină, la cea mai scumpă. Soţia are un X7M, un seria 7 pe care l-am schimbat cu I7 care vine acum. Am un Aventador, am un Urus, am un McLaren 720 modificat. Şi parcă mai aveam ceva, dar îmi scapă…”

Tot de la bolizi ar fi pornit şi dosarele sale penale. Braşoveanul susţinea într-un podcast că fosta iubită l-a denunţat: “Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din trei maşini, câte aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi”.

Procurorii DIICOT au confiscat trei maşini de lux

Procurorii DIICOT au confiscat trei maşini de lux, după percheziţiile efectuate acasă la milionarul Călin Donca, dar şi la alţi trei suspecţi în dosarul de evaziune, delapidare şi înşelăciune.

Cunoscut pentru pasiunea sa pentru maşinile sport, fiind deseori văzut conducânt cele două maşini Lamborghini, Călin Donca a rămas, în urma percheziţiilor făcute de DIICOT, fără trei maşini de lux, un McLaren, un BMW i7 şi un alt BMW, scrie Antena 3.

Previous Story

Catastrofa de la Brașov (1935). Se prăbușise un hangar, nou construit, al uzinelor I. A. R. „Sirenele fabricii au dat imediat alarma. Lucrătorii și inginerii uzinei s-au repezit la locul nenorocirii”

Next Story

Milionarul brașovean Călin Donca și-a scos copiii de la școală. „Suntem părinții a 5 copii. I-am scos de la școală. Am considerat că este mai bine să-i educăm noi după gândirea noastră. Ei primesc anumite task-uri, iar dacă și le îndeplinesc primesc 100 de lei sau 50 de lei.”