Aeroportul Braşov, un nou program: 06.00 – 23.00. Romatsa decide. Zboruri către Budapesta cu Wiz Air și Paris cu Lufthansa

Last Updated on septembrie 1, 2023 Administratorii Aeroportului Brașov au venit joi cu explicații în fața consilierilor județeni.  Astfel, Ştefan Micu, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului, a precizat că, până acum, s-au făcut o serie de paşi procedurali care au fost transmişi ROMATSA, care organizează şi realizează dirijarea traficului aerian, cum ar fi doleanţele companiilor aeriene cu privire la orele de zbor, dar şi care sunt intenţiile unora dintre acestea să îşi facă bază la Ghimbav.

O prelungire a programului se poate întâmpla respectând regulamentele internaţionale şi naţionale, dar trebuie să fim atenţi dacă noi avem nevoie în acest moment de aşa ceva.

Aeroportul Braşov, un nou program: 06.00 – 23.00. Romatsa decide. Zboruri către Budapesta cu Wiz Air și Paris cu Lufthansa 1

În prezent, avem zboruri regulate Dan Air, Wizz Air şi suplimentar avem curse charter care s-ar putea să nu mai existe sau sa fie la nivel mult mai mic la iarnă.

Trebuie să ţinem cont de posibilităţile financiare pe care le avem la dispoziţie. Unul din factori este soliditatea financiară pe care trebuie să o prezinţi Autorităţii Aeronautice Civile Române. Demersurile au fost începute şi ne dorim ca un prim pas ar fi să asigurăm o prelungire a programului de la 6-7 dimineaţa până la ora 23.00 măcar”, a precizat Ştefan Micu, citat de bzb.ro.

În prezent, aeroportul are program în intervalul orar 7.00 – 19.00.

Din punct de vedere al aeroportului, ne-am ocupat de consultarea cu companiile aeriene, iar după ce am primit răspunsurile le-am consolidat şi şi am făcut solicitarea către ROMATSA. Aşteptăm să ne spună etapele în care pot extinde programul”, a adăugat directorul Aeroportului Ghimbav.

De asemenea, acesta a precizat că foarte posibil este ca de luna viitoare să devină operaţional şi zborul Braşov – Budapesta, iar în octombrie va avea loc o întâlnire la Braşov cu oficialii Lufthansa pentru a stabili programul de zboruri al companiei aeriene legat de zborul spre Paris pentru anul viitor.

Levente Magyar, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, a anunţat în iulie că se va lansa o linie directă Budapesta-Braşov şi că decizia va permite zboruri zilnice din capitala Ungariei către un aeroport din apropierea Ţinutului Secuiesc.

Dan Air, check-in online

Compania aeriană românească, prima care a deschis curse regulate de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG/GHV), a făcut, pe pagina sa oficială de Facebook, un anunț important: „De acum, opțiunea de check-in online este disponibilă pe www.danair.ro!”.

Opțiunea era promisă, deci așteptată de pasageri, încă de la lansarea site-ului, în 1 aprilie 2023, scrie mytex.ro. Dan Air operează de la Brașov curse de linie spre Roma, Stuttgart, Nurenberg, Madrid, Barcelona, München, Bruxelles, Valencia, Londra.

Previous Story

Se redeschide Cetățuia Brașov. „Așteptarea a luat sfârșit! Pentru prima dată după anul 2015, Cetățuia Brașov își deschide porțile!”

Next Story

Oktoberfest Brașov prelungește programul autobuzelor RATBV