(Video) Pe Aeroportul Brașov a aterizat cel mai mare avion privat cu reacţie

Last Updated on august 26, 2023 Pe Aeroportul Brașov a aterizat vineri, 25 august, unul dintre cele mai rapide şi mai luxoase avioane cu reacţie private: avionul de business Gulfstream G650.

G650 este cel mai mare avion privat cu reacţie de pe piaţă, fiind construit pentru a avea cea mai înaltă, lungă şi chiar lată cabină din gama sa. La greutatea maximă admisă pentru decolare, G650 poate ajunge la aproximativ 13.000 metri altitudine – deasupra oricărei porţiuni de vremea rea sau a oricărui avion comercial – în doar 22 de minute, potrivit Biz Brasov.

(Video) Pe Aeroportul Brașov a aterizat cel mai mare avion privat cu reacţie 1

Poate zbura până la 13.000 m. Plecând din Londra la viteză maximă, poate ajunge până în New York sau Beijing. La viteză normală ce implică un consum redus de combustibil, cursa din Londra poate avea ca destinaţii finale chiar Los Angeles sau Buenos Aires.

O viteză apropiată de viteza sunetului

Aeronava costă 65 milioane de dolari şi este, în prezent cel mai mare, mai rapid şi mai luxos avion cu reacţie privat pe îl poţi cumpăra, scrie Business Insider.
La greutatea maximă admisă pentru decolare, G650 poate ajunge la aproximativ 13.000 metri altitudine – deasupra oricărei porţiuni de vremea rea sau a oricărui avion comercial – în doar 22 de minute. Cu două motoare Rolls-Royce, G650 are o viteză apropiată de viteza sunetului şi cu mult mai mare decât a oricărui avion comercial, scrie bzb.ro.

O cameră video montată pe „burta” avionului, îi permite pilotului să vadă tot ce se petrece sub aparatul de zbor. Pentru condiţiile de vizibilitate redusă, G650 este prevăzut cu un sistem Synthetic Vision cu ajutorul căruia piloţii pot vedea pe display tipul terenului din zonă. În interior, spaţiul este prevăzut pentru opt pasageri şi patru membri din echipaj.

Aer ca la 1.200 de metri şi la 13.000 de metri
Există şi un compartiment separat, pentru ca echipajul să îi poată lăsa intimitate pasagerului, iar acesta să nu fie privat de confort. Cabina este dotată cu mai multe televizioare mari.
Bucătăria este concepută cu un sistem de sterilizare a apei, dar şi cu tacâmuri şi veselă de lux.

Structura şi motoarele lui G650 sunt concepute astfel încât cabina să fie presurizată la un nivel mult mai mare decât cel normal. La bordul acestui avion, pasagerul respiră în permanenţă ca la o altitudine de 1.200 metri, rezultatul fiind un zbor mai confortabil şi mai puţin obositor.

Aeroportul Brasov: Un „vizitator” deosebit şi-a făcut apariţia pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav: avionul de business Gulfstream G650.
Potrivit ZF.ro, G650 este cel mai mare avion privat cu reacţie de pe piaţă, fiind construit pentru a avea cea mai înaltă, lungă şi chiar lată cabină din gama sa.

Lucian Mindruta: Sa nu mi-l zgâriați, ca vă vad pe camere

Previous Story

(Video) Accidente Brașov. Două mașini lovite lângă Primărie, Tată și fiu, impact cu bicicletele pe Calea București. Autoturism răsturnat pe Ocolitoarea Brașovului

Next Story

Superstaruri ale atletismului vin la Brașov! Brașov Running Festival organizează, în premieră, cursa European Road Mile