Un nou record la Aeroportul Brașov: Azi este prognozat un trafic de peste 1.000 de călători

Last Updated on august 4, 2023 Lucrurile par să se miște la Aeroportul Brașov.  Dacă zilele trecute se anunțase un record, cu peste 800 de călători care au trecut prin aeroportul brașovean într-o singură zi, astăzi este estimat un trafic de peste 1.000 de persoane, cu peste zece curse programate.

Astfel, potrivit administrației Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, astăzi ar urma să aterizeze și să decoleze de la Ghimbav mai bine de 1.000 de persoane. Cursele cele mai populate sunt Londra – Brașov și Brașov – Londra, operate de Wizz Air, cu 220 și, respectiv, 200. Tot pe relația Londra vor decola de la Brașov 80 de pasageri cu compania Dan Air și ar urma să se întoarcă 155, cu acceași companie. Tot Dan Air va opera și o cursă Brașov – Roma, care va lua la bord 40 de călători din Brașov, scrie Biz Brasov.

Un nou record la Aeroportul Brașov: Azi este prognozat un trafic de peste 1.000 de călători 1

Charterele Antalya – Brașov și retur vor transporta 164 și, respectiv, 160 de pasageri. Mai sunt programate și câteva zboruri private – Craiova – Brașov, Băneasa – Brașov, Băneasa Brașov și Brașov – Viena care vor totaliza mai puțin de zece pasageri.

Din data de 2 august, WIZZ AIR a început zborurile pe ruta Londra – Braşov – Londra, prima cursă fiind zborul W9 4457 Londra/Luton – Brașov, care a aterizat la ora locală 11:30 având la bord 210 pasageri. 50 de minute mai târziu, aeronava a decolat spre Londra cu 180 de pasageri.

WIZZ AIR va asigura curse regulate între Londra şi Braşov cu trei frecvenţe pe săptămână, după următorul program:

Lunea:
Londra (LTN) 07:00 – Braşov (GHV)12:05
Braşov (GHV) 12:55 – Londra (LTN) 14:10
Miercurea:

Londra (LTN) 06:25 – Braşov (GHV) 11:30
Braşov (GHV) 12:05 – Londra (LTN) 13:20
Vinerea:

Londra (LTN) 06:40 – Braşov (GHV) 11:45
Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 13:55
Începând cu data de 2 septembrie WIZZ AIR va operaţionaliza şi ruta Dortmund – Braşov – Dortmund, cu două frecvenţe săptămânale, sâmbăta şi marţea.

Este un moment istoric pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Avem o nouă companie, WIZZ AIR, care de astăzi a început operarea zborurilor de la Braşov pe ruta Londra/Luton. Ne bucurăm că din septembrie WIZZ AIR va lansa şi zborurile spre Dortmund şi sperăm că în viitor vor fi operaţionalizate şi alte destinaţii cerute de locuitorii judeţului Braşov şi ai celor din judeţele învecinate.

Suntem încrezători în potenţialul aeroportului şi ne dorim un parteneriat de lungă durată cu WIZZ AIR, pe care o aşteptăm să-şi stabilească baza pe Aeroportul Braşov”, a spus Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, citat de brasov.net

Previous Story

(Video) Urs prin centru Branului, la alergat. Un urs de pe Transfăgărășan a devenit vedetă pe internet. “Cine știa că pot fi atât de politicoși?”

Next Story

Brașov. Concerte Vița de Vie și Pedestrians, în Piața Sfatului. Programul zilei