Recensământ. Brașovul are 1.675 de urși. Mulți, puțini?

Last Updated on august 23, 2023 Agenţia pentru Protecţia Mediului (Braşov) anunță că a finalizat „recensământul” carnivorelor mari din judeţul Braşov pe anul 2023. Speciile vizate de această numărătoare au fost ursul, lupul, râsul şi pisica sălbatică.

Astfel, potivit datelor APM Braşov, în acest an, în urma centralizării informaţiilor primite de la gestionarii fondurilor cinegetice şi în urma analizării acestora, la nivelul judeţului Brasov a fost estimată o populaţie de urs brun de 1.675 de exemplare, în creştere uşoară faţă de anul precedent, când numărul acestora a fost de 1.633, scrie bzb.ro

Recensământ. Brașovul are 1.675 de urși. Mulți, puțini? 1

O creştere uşoară s-a înregistrat şi la specia lup. Astfel, dacă în 2022 au fost estimate 539 de exemplare, anul acesta, în judeţul Braşov, numărul lupilor a ajuns la 563.

În cazul felinelor, respectiv pisică sălbatică şi râs, comparativ cu anul 2022, trendul a fost unul descrescător. Astfel, din datele obţinute de APM Braşov, în cursul anului 2023 efectivul la râs a fost evaluat la 267 exemplare faţă de anul 2022 când se înregistrau 301 exemplare.
În ceea ce priveşte pisicile sălbatice, în anul 2022 numărul acestora a fost estimat la 1.182, iar în acest an la 1.148 de exemplare.

Urs, „La masă” în Predeal

Apariţiile în localităţi sau oraşe a animalelor sălbatice sunt surprinse tot mai des de oameni. Cea mai recentă vine de la Predeal, unde o ursoaică împreună cu cei trei pui au fost surprinşi… la masă, scrie bzb.ro.

Recensământ. Brașovul are 1.675 de urși. Mulți, puțini? 2

Sălbăticiunile au fost filmate pe o stradă din oraş, la tomberoane, în timp ce scormoneau după mâncare, imaginile fiind trimise de un martor la televiziunea Antena 1.

Într-o fracţiune de secundă, mama intră într-una dintre ghene ca să caute mai multă hrană, iar ursuleţii caută în continuare printre gunoaie.

Previous Story

(Foto) Bărbat mușcat de ureche de viperă, salvat cu elicopterul SMURD Brașov. ”Pe ureche se văd urmele muşcăturii şi întrucât starea de sănătate i se alterează vizibil a fost solicitat şi un elicopter SMURD”

Next Story

Ion Țiriac primește pensie specială de 12.000 de lei. „N-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă”