Pentru că Aeroportul Brașov era închis, un avion Dan Air s-a învârtit jumătate de oră deasupra orașului. „La ora 06.30 eram deja deasupra Brașovului, dar nu am primit permisiunea de aterizare din cauză că aeroportul se deschide doar de la ora 07.00 și ne-am plimbat vreo jumătate de oră deasupra Brașovului”

Last Updated on august 3, 2023 Un zbor Dan Air din Italia s-a prelungit cu jumătate de oră pentru că Aeroportul Brașov nu era deschis. Un făgărășean s-a învârtit cu avionul jumătate de oră deasupra Brașovului întrucât aeroportul nu era încă deschis. El urma să se deschidă, conform programului aprobat, la ora 7.00 AM. El este bucuros că a scăpat de coșmarul statului pe Valea Prahovei, scrie Monitorul Expres.

Inițial, când am rezervat, am avut un orar mai convenabil, pe 31 iulie la ora 10.00, apoi cei de la Dan Air mi-au trimis un e-mail că s-a modificat zborul. Plecarea s-a mutat la ora 03.00 dimineața, tot pe 31 iulie, ceea ce însemna să te trezești mult mai devreme. De asemenea, luasem zbor de întoarcere pe data de 21 august, iar ei mi l-au reprogramat mai repede cu câteva zile.

Pentru că Aeroportul Brașov era închis, un avion Dan Air s-a învârtit jumătate de oră deasupra orașului. „La ora 06.30 eram deja deasupra Brașovului, dar nu am primit permisiunea de aterizare din cauză că aeroportul se deschide doar de la ora 07.00 și ne-am plimbat vreo jumătate de oră deasupra Brașovului” 1

Am venit acasă cu fiica mea și reprogramarea zborului însemna că ne strică vacanța, așa că am trimis un e-mail și am cerut să ne pună zborul de întoarcere în prima dată disponibilă după data de 21 august pentru care optasem la început. Au răspuns la e-mail ceva mai greu și și-au cerut scuze pentru asta motivând că sunt foarte aglomerați, iar zborul ni l-au reprogramat pe data de 25 august, ceea ce este foarte ok”, povestește Nicu pentru salutfagaras.ro.

Făgărășeanul conștientizează că aeroportul recent deschis nu are încă o funcționalitate deplină și zborurile pot suferi modificări, dar crede că lucrurile se vor așeza în timp. A stat deasupra Brașovului o jumătate de oră în aer pentru că aeroportul încă nu era deschis la prima oră a dimineții, însă nu i s-a părut grav.

La ora 06.30 eram deja deasupra Brașovului, dar nu am primit permisiunea de aterizare din cauză că aeroportul se deschide doar de la ora 07.00 și ne-am plimbat vreo jumătate de oră deasupra Brașovului. Zborul de la Roma la Brașov nu este o oră și 50 de minute cum ar fi până la București, ci o oră și 30 de minute”, spune acesta.

Pasagerii companiei Dan Air au primit pe avion sandwich și apă, chiar dacă zborul a fost de scurtă durată.

Biletul spre România a fost cumpărat cu doar 56 de euro și a inclus și bagaj de cală. Pentru această perioadă aglomerată de vară, făgărășeanul spune că prețul este foarte bun. El l-a cumpărat la ofertă, imediat după ce compania a anunțat zborurile spre și dinspre aeroportul Brașov.

Tot atât a plătit de persoană și pentru zborul de întoarcere: ,,În prețul acestui bilet ai dreptul la un bagaj mare până în 23 kg cu dimensiunea de 100cm x 80cm x 30cm și ai voie să iei și bagajul acela de mână de 10 kg cu dimensiunea de 40cm x 30cm x 20cm, care trebuie să încapă sub scaunul din față.”

Wizz Air a început cursele regulate de pe Aeroportul Brașov

Wizz Air a introdus de astăzi curse regulate spre Londra de pe aeroportul de la Brașov, iar primul avion a aterizat în această dimineață la ora 11.30, anunță Radio Brașov FM. Peste 200 de pasageri au coborât din aeronava Airbus A321, care a fost întâmpinată cu tunuri de apă. Comandantul aeronavei a aflat abia după aterizare că dirijarea s-a făcut prin intermediul unui turn de control virtual.

Pe lângă momentul aterizării primei curse Wizz Air la Brașov, pe Aeroportul de la Ghimbav au mai avut loc două premiere.
Aproape o mie de pasageri au aterizat sau decolat, astăzi, de la Brașov, a precizat directorul AIBG, Alexandru Anghel.

Este o cifră remarcabilă și sperăm să crească în curând și să ajungem la mai mult de 1000 de pasageri pe zi. Este o cifră semnificativă. Vor mai veni companii. Este în beneficiu pasagerilor. Cu cât avem mai multe companii, practic, vom avea concurență, vom avea prețuri bune și vom avea și destinații cât mai diverse”, susține Anghel.

Zborurile din și spre Londra vor fi operate de pe aeroportul brașovean lunea, miercurea și vinerea de Wizz Air. De altfel, brașovenii au la dispoziție și opțiunea de zbor spre Londra cu Dan Air, companie care operează curse de la Brașov de luni până vineri și spre Roma, Stuttgart, Nurnberg, Madrid, Barcelona, Bruxelles și Valencia.

Previous Story

Brașov. 4 zile de festival în Piața Sfatului. Concerte Irina Rimes, Vița de Vie, Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole, Opera Brașov

Next Story

(Video) Urs prin centru Branului, la alergat. Un urs de pe Transfăgărășan a devenit vedetă pe internet. “Cine știa că pot fi atât de politicoși?”