Junii Brașovului sunt în doliu. A murit Florin Filipescu, unul dintre cei mai emblematici juni din Șcheii Brașovului

Last Updated on august 16, 2023 Inginerul Florin Filipescu, Fondatorul Muzeului din Pod din Șcheii Brașovului, a trecut la cele sfinte. În anul 2016, la vârsta de 71 de ani, acest brașovean deschidea porțile unei comori istorice pentru comunitatea locală și pentru cei ce vizitau orașul.

ȘCHEIUL pierde azi o emblemă vie și un june care a iubit această tradiție, care nu se poate să nu-l fi văzut la fiecare paradă din an al Junilor Brașoveni.
Florin Filipescu lasă în urmă «Expoziția din Pod», plină de obiecte ce țin de istoria locului, pe care le-a strâns o viață și le-a aranjat în podul casei sale. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (…)”, scrie pe contul de Facebook Șcheii Brașovului – România, potrivit mytex.ro.

Junii Brașovului sunt în doliu. A murit Florin Filipescu, unul dintre cei mai emblematici juni din Șcheii Brașovului 1

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a postat următorul mesaj: „Drum lin, nea Florin! Șcheiul e mai sărac acum. Noi, toți, suntem mai săraci.
De acum, ne veghezi de sus. Dumnezeu să te odihnească în pace!”. El a postat și o fotografie alături de regretatul șcheian.

Junii Brașovului sunt în doliu. A murit Florin Filipescu, unul dintre cei mai emblematici juni din Șcheii Brașovului 2

Revenind la Juni. Eu sunt june albior, dar tolerat, pentru că eu m-am făcut bătrân june. Sunt scheian, dar a trebuit să fac și carte, a trebuit să am și alte preocupări. Doar acum câțiva ani am intrat la juni. Mereu i-am admirat, am crescut în jurul lor, mulți fiindu-mi prieteni, adunând materiale legate de istoria junilor“, povestea colecționarul Florin Filipescu, într-un interviu pentru newsbv.ro.

După absolvirea Liceului „Andrei Șaguna” din Brașov și ulterior a Politehnicii, Florin Filipescu și-a început cariera la Institutul de Cercetare pentru Mașini și Tractoare. În căutarea cunoașterii, a ales să urmeze o a doua facultate, de comerț exterior, pasul care i-a îndeplinit visul de a explora lumea în întreaga ei splendoare.

Recunoscut ca „june albior”, cu mustața sa inconfundabilă, Florin Filipescu a devenit o figură cunoscută în rândul comunității brașovene, scrie brasov.net.. Astăzi, când ne gândim la Florin Filipescu, ne amintim nu doar de el ca de un inginer remarcabil, ci și ca de un pionier cultural și istoric al orașului. Moștenirea sa dăinuie în Muzeul din Pod, conectând generații și păstrând vie amintirea trecutului.

Previous Story

Mergi? Ziua Jocului Brasoveanca si Ziua Portilor deschise la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului si Muzeul de Etnografie Brasov

Next Story

Brașov. Profesoară de matematică, lovită de tren după ce și-a înjunghiat fiul. Băiatul a ajuns la spital cu răni grave