Ion Țiriac primește pensie specială de 12.000 de lei. „N-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă”

Last Updated on august 23, 2023 Brașoveanul Ion Țiriac primește o pensie specială mare de la statul român, ca toți cei din Poliție și Armată. Principalul motiv pentru care magnatul are un venit atât de mare are legătură cu perioada în care acesta şi-a terminat cariera în tenis.

În următorii 20 de ani el a fost ofiţer în Ministerul de Interne, iar când a ieșit din câmpul muncii avea grad de colonel.

Ion Țiriac primește pensie specială de 12.000 de lei. „N-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă” 1

Cu toate acestea, Mihai Rusu, fost jucător de tenis şi candidat la şefia Federaţiei Române de Tenis, are unele dubii și i-a cerut lui Ion Ţiriac să justifice banii pe care îi primeşte de la statul român.

E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa!”, a spus bărbatul în vârstă de 74 de ani, recent, pentru playsport.ro.

Cum îşi tratează, de fapt, Ion Ţiriac angajaţii

Ion Ţiriac a făcut dezvăluiri despre ce înseamnă să lucrezi pentru magnatul român. Angajaţii săi nu au parte de un tratament preferenţial, dimpotrivă, miliardarul ţine la nişte principii care l-au ajutat să aibă o avere uriaşă.

Ţiriac a făcut o comparaţie între cultura muncii din România şi cea din Germania, locul de unde fostul campion a învăţat multe despre business. Astfel, Ţiriac a luat decizia de a nu-şi plăti angajaţii în zilele în care aceştia lipsesc din motive personale. Asta spune totul despre lecţia învăţată de Ţiriac în Vest.

„În business angajezi pe cineva, îi dai un salariu şi aştepţi ca pe acel salariu să îţi returneze înapoi munca. E foarte greu, chiar şi după 32 de ani să ai o cultură a muncii pe care părinţii tăi nu au avut-o şi nici bunicii tăi, această cultură a muncii.

La noi e foarte uşor să spui: «Aoleu, domnu Ţiriac, am o problemă personală astăzi!». Ai o problemă personală? Nu iei leafa astăzi. Nu există aşa ceva. La nemţi dacă întârzii 10 minute, întâi te trimit ăia la un spital de boli nervoase şi pe urmă te taie în nu ştiu ce”, spunea Țiriac, potrivit Antena Sport.

Previous Story

Recensământ. Brașovul are 1.675 de urși. Mulți, puțini?

Next Story

Flavia Boghiu: „Luați-vă concediu și haideți la Brașov! Merită! Subcarpați vin la VibesFest. Filarmonica Brasov ne încântă cu concertele lor, iar săptămâna asta avem încă un festival la Brașov: Brașov Folk Festival!”