(Video) Explozie a unei mine marine, în zona unui hotel din Costinești. “E mult fum negru. În apă încă sunt turiști”

Last Updated on august 14, 2023 Vești proaste pentru turiștii aflați pe litoralul românesc. Autorităţile din Constanţa intervin, luni, în urma unei explozii puternice produse în mare, în zona digului din faţa Hotelului Forum din Costineşti. Primele datre arată că este vorba despre o mină marină, iar la fața locului va interveni o echipă de scafandri specializați în distrugerea de dispozitive explozive. Nu este primul incident de acest fel produs în apele teritoriale ale României, de la invazia Rusiei în Ucraina, în 24 februarie 2022.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Navale, Corneliu Pavel, a declarat pentru Digi 24 că la fața locului va interveni o echipă de scafandri EOD (Explosive Ordnance Disposal), sspecializați în distrugerea de dispozitive explozive. La această oră, scafandri se îndreaptă spre locul incidentului cu o navă a Gărzii de Coastă.

(Video) Explozie a unei mine marine, în zona unui hotel din Costinești. "E mult fum negru. În apă încă sunt turiști" 1

„Vântul bate cu putere dinspre larg spre țărm, iar marea este agitată. Va fi o intervenție dificilă. (Este o operațiune cu grad ridicat de risc. (…) Aceste mine marine sunt un pericol nu numai pentru navigație, ci și pentru activitățile de la mal”, a spus reprezentantul Forțelor Navale, conform Hotnews.

Potrivit acestuia, de la începerea războiului din Ucraina, scafandrii au neutralizat 5 mine marine în aria de responsabilitate a României.

Primele informații arată că nu există răniți și nici pagube materiale.

Ion Popa, martor care era pe terasa hotelului, a povestit pentru Digi24 ce a văzut: “Eram pe terasa hotelului. Am văzut mult fum negru. În zonă, sunt pompieri, polițiști. E o mașină de pompieri și una de poliție. Se încearcă izolarea zonei, ca să nu treacă nimeni pe acolo.”

Bărbatul a povestit că în zonă sunt persoane care privesc ce se întâmplă. El a declarat că explozia a avut loc la 250 – 300 de metri de zona de plajă. “Sunt turiști încă acolo unde e plaja, marea e foarte agitată”, a spus bărbatul.

Previous Story

Brașov. Femeie lovită de tren în cartierul Tractorul. Descarcerată de sub locomotivă, cu traumatisme multiple

Next Story

Foto/Video Brașov. Un buștean s-a înfipt în parbrizul unei mașini, pe DN 10. Bușteanul a pătruns prin mijlocul parbrizului și s-a oprit dincolo de tetierele scaunelor din față