(Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani”

Last Updated on august 18, 2023 Allen Coliban a anunțat astăzi că Primăria a reușit să construiască o creșă, în cartierul Tractorul, după 50 de ani, în condițiile în care în zonă s-au construit mii de apartamente.

E gata. Creșa din Coresi e pregătită să-i primească pe cei mai mici dintre brașoveni. 🧒👨👧
Am deschis astăzi oficial prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani. În condițiile în care zona s-a dezvoltat intens în ultimii 15 ani.
Am dat ordinul de începere a lucrărilor în aprilie 2022. Acum, după un an și 4 luni, avem o creșă la cheie, modernă, cu toate dotările necesare.

(Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 1 (Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 2

De luni, 21 august, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean vor porni înscrierile, iar cei ai Serviciului Creșe vor fi responsabili de angajarea personalului necesar pentru noua creșă.
8 grădinițe noi și 5 creșe noi sunt în diverse faze de execuție în tot Brașovul.

Astăzi avem gata prima creșă. Este cel mai ambițios program de investiții pentru învățământul preșcolar pe care îl derulează o municipalitate, la nivel național”, a transmis primarul Allen Coliban pe Facebook.

(Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 3 (Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 4 (Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 5 (Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 6

Allen Coliban a anunțat că primăria construiește o grădiniță în Cartierul Noua. „Construim o nouă grădiniță pentru 200 de copii, pe strada Nucului (cartier Noua). 👨🧒👧
Am desemnat câștigătorii licitației pentru construirea acestei noi grădinițe. Vorbim de o un spațiu modern, prietenos cu mediul.
Ce înseamnă prietenos cu mediul?
➡ încălzirea va fi asigurată cu pompe de căldură,

(Foto) Creșă nouă în Brașov. Allen Coliban: „E gata. Creșa din Coresi e pregătită. Prima creșă construită în cartierul Tractorul în ultimii 50 de ani. 50 de ani” 7

➡ apa caldă va fi produsă cu panouri solare
➡ energia electrică va fi produsă cu panouri fotovoltaice
➡ grădinița va fi dotată cu recuperatoare de căldură

În plus, grădinița va avea inclusiv o salină artificială pentru terapie și un spațiu exterior de joacă cu dimensiuni generoase.
Peste 16 luni (4 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție) vom avea în Brașov o nouă grădiniță (demisol, parter, un etaj) cu 10 săli de grupă, spații tehnice, grupuri sanitare, cabinete de consiliere și logopedie etc.

Continuăm astfel cel mai ambițios program dedicat învățământului preșcolar din ultimii 30 de ani. Cei mai mici din brașoveni vor merge la creșă și grădiniță în cartierele în care locuiesc. Astfel, în următorii ani vom avea 8 grădinițe și 5 creșe noi, construite în toate cartierele.

Grădinița din Noua este un model pentru ceea ce ne propunem să fie nivelul infrastructurii pe care să-l asigurăm copiilor noștri”, a mai transmis primarul Allen Coliban.

Previous Story

Lei de mare, foci și pinguini la Zoo Braşov. Capucinii au învățat să spargă geamuri. „Încă nu știm cum, dar au învățat cum să spargă geamuri”

Next Story

(Foto) Grup de tineri, spulberat de o mașină în 2 Mai: doi tineri au murit; opt victime în total