Brașov. Concert Subcarpați, în Piața Sfatului, la VibesFest. Mircea Vintilă, Emeric Imre și Laurențiu Cazan la „Brașov Folk Festival”

Last Updated on august 22, 2023 Trupa Subcarpați va concerta la Brașov, în cadrul VibesFest, în Piața Sfatului. Joi, 24 august, va fi o zi plină de experiențe foto-video și jocuri, zonă de socializare și programe pentru comunitate, show de lasere și concert Subcarpați. Festivalul a ajuns la a doua ediție, iar anul acesta beneficiază de o finanțare de 250.000 de lei de la bugetul local al municipiului Brașov. Bugetul festivalului este completat de Agenția Metropolitană Brașov, din surse proprii.

Este o zi în care sărbătorim comunitatea și viitorul pe care îl scriem împreună. Vorbim despre Gala de voluntariat, vorbim despre lansarea Generației Tech, ediția a treia, vorbim despre o zi plină de experiențe și primul concert Subcarpați din Piața Sfatului”, a declarat Medeea Petrovan, managerul Vibes Fest, conform bzb.ro.

Brașov. Concert Subcarpați, în Piața Sfatului, la VibesFest. Mircea Vintilă, Emeric Imre și Laurențiu Cazan la „Brașov Folk Festival” 1

La rândul său, primarul Brașovului, Allen Coliban a anunțat că la Vibes Festival participanții vor avea parte de experiențe, concerte, jocuri interactive. „Va fi un festival care sărbătorește comunitatea și tot ceea ce s-a întâmplat bun în ultimul an”, a declarat Allen Coliban.

Nu în ultimul rând, directorul executiv al Agenției Metropolitane Brașov, Dragoș David, a spus că „mă bucur că avem un an plin de realizări și din perspectivă culturală, dar și din perspectiva proiectelor. Pe 24 august, în Piața Sfatului, la Festivalul Comunității, vom sărbători o zi în care proiectele pentru tânăra generație – atât Generația Tech, cât și Platforma de voluntariat – au fost demarate și în care arătăm recunoașterea noastră participanților în aceste proiecte”.

Cel mai popular voluntar, votat în Piața Sfatului

Festivalul va începe la ora 18.00, cu lansarea Generației Tech 3. Timp de o oră și jumătate, cei 1.000 de bursieri ai Generației vor participa la diverse activități și își vor cunoaște colegii și mentorii.

La ora 19.30, în cadrul Galei Voluntarilor, cei mai implicați dintre aceștia vor primi premii, ca recunoaștere pentru activitatea lor. „Avem 4 categorii de premii: Top 10 voluntari, Top 5 coordonatori de voluntari, Top 3 organizații cele mai implicate și, de asemenea, cel mai popular voluntar, care se va vota în Piața Sfatului. Premiile vor fi oferite de către sponsorii noștri”, a precizat Ionuț David, coordonatorul platformei Voluntariat Brașov.

Între ora 20.00 – 22.00, DJ Tennebrek & MC Stroe vor oferi un show muzical în care vor fi prezente și jocuri de animare a comunității și experiențe inedite. De la ora 22.00 va fi un show de lasere de 15 minute, iar de la ora 22.15 va începe primul concert Subcarpați din Piața Sfatului.

De asemenea, pe tot parcursul zilei, participanții vor putea vizita gratuit Muzeul Județean de Istorie gratuit, care își va prelungi programul.

Allen Coliban : „Auzi frăţioru’, dedică-te!
Schimbă decorul, implică-te!
Alungă-ţi norul, ridică-te!

Sunt versurile celor de la Subcarpați. Sună ca o adresare directă către o comunitate. Ca niște îndemnuri pe care cei care obișnuiesc să facă voluntariat le înțeleg cu ușurință.

Joi, 24 august, în Piața Sfatului, sărbătorim comunitatea brașoveană. Vibes Festival (a doua ediție) este Festivalul comunității, un festival care îi adună atât pe voluntarii din Brașov și din împrejurimi, cât și pe toți reprezentanții comunității brașovene care vor să îi aplaude pe scena din centrul orașului.

Pe cine sărbătorim joi? Pe cei peste 8800 de tineri înscriși în platforma Voluntariat Brașov, pe cele 160 de ONG-uri de la nivel local care s-au alăturat platformei. Pentru că festivalul are și o importantă dimensiune educațională, îi vom sărbători joi și pe participanții din programul Generația Tech.

Vă invit pe toți să veniți joi în Piața Sfatului. Veți avea parte de experiențe interesante, concerte, spectacole de laser și jocuri interactive. Vom sărbători împreună comunitatea și tot ce s-a întâmplat bun în ultimul an.

Participarea este gratuită. Festivalul este susținut de Agenția Metropolitană Brașov și Primăria Municipiului Braşov”.

Mircea Vintilă, Emeric Imre și Laurențiu Cazan, printre artiștii care vor urca pe scenă la „Brașov Folk Festival”

Ajuns la cea de-a treia ediție, Brașov Folk Festival va avea loc anul acesta în perioada 25-27 august, la Bastionul Țesătorilor din Brașov.

În fiecare seară, de la ora 19.00, pe scena festivalului va urca și un artist local, selectat în urma unui concurs.

Câștigătorii concursului de tinere talente și cei care vor deschide cele trei zile de festival sunt: Andreea Hristea, Grupul Om Bun și Folk Two (Lupșa & Rodica Boldorea).

În prima seară îi vom avea invitați pe Mircea Vintilă, Adrian Sărmășan, Tituș Constantin și, în deschidere, Andreea Hristea, brașoveancă de-a dumneavoastră. În cea de-a doua seară ne vor încânta urechile Laurențiu Cazan, Radu Pietreanu, eu, Claudia Șerdan și Grupul Om Bun.

Cea de-a treia seară se va închide cu recitalurile lui Emeric Imre, Dinu Olărașu, Adrian Bezna și Folk Two, două fete din Brașov, de la dumneavoastră.

În această ediție, ca și în edițiile precedente, se vor da trei premii dedicate unor personalități care au susținut de-a lungul anilor muzica românească”, a spus organizatorul evenimentului, Claudia Şerdan, potrivit radiobrasovfm.ro.

Previous Story

(Video) Cristian Cioacă a fost eliberat. Mama Elodiei: „Nu-i voi uita niciodată rânjetul de pe buze din sala de judecată”

Next Story

(Foto) Bărbat mușcat de ureche de viperă, salvat cu elicopterul SMURD Brașov. ”Pe ureche se văd urmele muşcăturii şi întrucât starea de sănătate i se alterează vizibil a fost solicitat şi un elicopter SMURD”