Brașov. Are autorizație? Firma responsabilă de dezastrul din Crevedia are o stație GPL în plin Centru Civic al Brașovului

Last Updated on august 28, 2023 Veste proastă pentru mii de brașoveni. Firma responsabilă de dezastrul din Crevedia are o stație GPL în plin Centru Civic al Brașovului. ISU Brașov trebuie să iasă urgent cu explicații, dacă stația GPL are autorizațiile în regulă.

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu doi morți și zeci de răniți, se numește Flagas SRL și îi aparține fiului primarului PSD din Caracal. Aceasta deține și trei stații GPL în județul Brașov – în Râșnov, și în Brașov – pe strada Cristianului și pe strada Hărmanului, în plin Centru Civic, chiar vizavi de sediul CEC, scrie Biz Brasov.

Brașov. Are autorizație? Firma responsabilă de dezastrul din Crevedia are o stație GPL în plin Centru Civic al Brașovului 1

Cel puțin așa reiese din datele de pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, care a adoptat, în 2019, solicitările de autorizare fără eliberare a avizului de mediu.

Societatea din Crevedia unde a avut loc explozia avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisterne

ocietatea din Crevedia unde a avut loc explozia de sâmbătă avea activitatea suspendată și funcționa ca parcare pentru cisterne, conform surselor G4Media.

Primarul din Crevedia, Petre Florentin, a declarat anterior la Digi24 că „nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni”:  „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni.

Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a declarat Petre Florentin, citat de ProTV.

Câte explozii au fost la Crevedia și și care a fost cauza

Două explozii devastatoare au avut loc sâmbătă la Crevedia, în urma cărora doi oameni au murit: unul la scurt timp după, de infarct, iar al doilea duminică la spital. Este vorba despre soția primului decedat, care avea arsuri pe 95% din corp. 56 de persoane au fost rănite, dintre care 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi, potrivit Hotnews.

La momentul deflagrațiilor la depozitul GPL din Crevedia care funcționa ilegal și figura ca fiind închis din toamna lui 2020 se aflau trei cisterne cu GPL, din care două parcate pe stradă. În timpul transferului de gaz dintr-o cisternă în alta, în curtea firmei, sub una dintre cisterne a apărut o sursă de foc. Cel mai probabil a fost vorba de o țigară.

Șoferii ar fi încercat să stingă focul, iar patru angajati au ieșit în stradă să oprească circulația. În acel moment a avut loc prima explozie, făcând primii răniți. După aproape o oră, timp în care la fața locului au venit forțele de intervenție, a avut loc o a doua explozie, mult mai puternică și care a făcut și mai mulți răniți.

Din câte am înțeles ar fi existat un risc imens să să se producă explozii simultane la toate cele trei cisterne, ceea ce ar fi avut un efect devastator. O să fac această precizare tot timpul.

Am fost la spital și am discutat cu răniții care au fost la fața locului și mi-au spus ce s-a petrecut. Greu găsim cuvinte să subliniem eroismul lor”, a declarat ministrul de Interne, Cătălin Predoiu.

Previous Story

Părinții Robertei, fata din Brașov ucisă de șoferul drogat, vor să plece din țară. „Sunt toți mână în mână. Nu ne simțim apărați. De nimeni”

Next Story

Bine pentru Aeroportul Brașov? Traficul pe Aeroportul Sibiu scade în ultimele 2 luni cu aproape 25%, față de anul trecut