Brașov. Allen Coliban, despre ridicarea mașinilor parcate neregulamentar: „Am ajuns într-o fază destul de avansată”

Last Updated on august 9, 2023 Primăria amână cât poate de mult înființarea unui serviciu de ridicare a mașinilor parcate ilegal pe trotuare. Din 2017 a fost aprobat regulamentul de ridicare dar până acum nu a fost finalizată procedura. Care este tot într-un stadiu final dar nu se mai …finalizează. Motivul este simplu: șoferii care vor avea mașinile ridicate țipă mai tare decât pietonii care nu pot circula pe trotuare. Iar Primăria nu are nevoie de scandal.

Din păcate, un serviciu atât de necesar a fost tergiversat de ani de zile. Din 2017, de când a fost aprobat regulamentul, nu s-a reușit finalizarea nici unei proceduri care să permită ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Astăzi am ajuns într-o fază destul de avansată: avem firma care se va ocupa de această activitate – este vorba de Tetkron, compania Municipalității –

Brașov. Allen Coliban, despre ridicarea mașinilor parcate neregulamentar: „Am ajuns într-o fază destul de avansată” 1

avem spațiul necesar, care mai trebuie asfaltat, avem deja primul utilaj și urmează și al doilea, și știm și care vor fi costurile pentru operarea acestui serviciu, costuri care vor trebui suportate de cel care a încărcat legea. De astăzi le supunem dezbaterii publice a brașovenilor, astfel încât, după adoptarea de către Consiliul Local a noilor tarife, să putem începe activitatea”, a spus primarul Allen Coliban, potrivit Monitorul Expres. 

Conform proiectului de hotărâre supus dezbaterii publice, tarifele pe care le vor plăti cei care parchează neregulamentar sunt:
625 de lei pentru ridicarea autovehiculului;
260 de lei pentru transportul acestuia la zona de depozitare;
200 de lei/24 h/vehicul taxa de depozitare, scrie G4Media.

Ridicarea vehiculului parcat neregulamentar se face în urma dispoziției polițistului, angajat al IPJ Brașov, sau a polițistului local. De la constatarea la fața locului a acestei contravenții și până la ridicarea vehiculului trebuie să treacă 5 minute, timp în care șoferul își poate lua vehiculul, fiind sancționat doar contravențional, cu amendă și/sau puncte de penalizare.

În cazul în care șoferul ajunge după ridicarea mașinii, va fi obligat să plătească, pe lângă amenda pentru contravenție, și tariful pentru ridicarea vehiculului.
În cazul în care vehiculul a fost transportat la locul de depozitare, deținătorul vehiculului îl poate recupera oricând, programul pentru restituirea vehiculelor fiind non-stop.

Dacă vehicului va fi recuperat în termen de până la 12 ore din momentul ridicării acestuia, se va plăti jumătate din taxa de depozitare vehicul.

Conform regulamentului în vigoare, ridicarea vehiculului nu se dispune sau, dacă a fost dispusă, nu se pune în executare sau încetează, în cazul în care în vehicul este vizibilă prezența unor persoane sau a animalelor de companie. Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de hotărâre până în data de 21 august, către Primăria Brașov, Biroul Informații Publice și Mass-Media, e-mail: infopublice@brasovcity.ro, sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni (program luni-joi, 8.00-14.00, și vineri de la 8.00-13.00).

Braşovul nu a scăpat de epavele pe patru roţi

Chiar dacă nu mai sunt văzute „la toate colţurile”, maşinile abandonate mai sunt prezente, încă, în peisaj, iar Primăria Braşov continuă să emită dispoziţiile de ridicare. Mai exact, potrivit informaţiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, anul acesta au fost emise 16 dispoziţii de ridicare a unor vehicule considerate a fi abandonate sau fără stăpân.

Anul trecut, „producţia” primăriei a fost mult mai mare. Mai exact, conform sursei amintite, în cursul anului 2022 au fost identificate 124 de vehicule abandonate, însă 61 dintre ele au fost ridicate de proprietari, după ce au primit notificarea de la Primărie.

12 vehicule au fost ridicate, însă au fost recuperate ulterior de proprietari în termen de 30 de zile. Alte 51 de vehicule au fost ridicate şi valorificate, după ce nu au fost revendicate în termenul de 30 de zile”, a declarat Toarcea, citat de bzb.ro

Conform regulamentului local care reglementează această activitate, pot fi ridicate de pe domeniul vehiculele abandonate şi cele fără stăpân. Vehiculul fără stăpân este considerat cel care nu are plăcuţă de înmatriculare sau alte însemne oficiale de identificare şi este staţionat de cel puţin un an pe domeniul public, iar deţinătorul sau proprietarul nu este cunoscut.

Advertisements
Previous Story

Brașov. Gratis la Zoo pentru copiii sub 14 ani, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice

Next Story

(Video) Parc Aventura Brașov. Parcul din inima României care îţi oferă o experienţă de neuitat cu tiroliene cu lungimi de 300 și respectiv 200 de metri