Brașov. A fost furat defibrilatorul din Livada Poștei. Lucian Mindruta: „Cum sa furi un defibrilator, cum? Cat de ticălos poți sa fii?”

Last Updated on august 31, 2023 A fost furat un defibrilator care trebuia să salveze vieți. Unul dintre cele două defibrilatoare externe care au fost montate anul trecut în centrul istoric al Brașovului a fost furat. Este vorba de cel din Livada Poștei. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a organizației, iar atât cei care au contribuit la acest proiect, cât și oamenii de rând spun că sunt revoltați de situație.

În cursul nopții trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în Livada Poștei. Dacă ați văzut pe cineva care a interacționat cu el sau având in in posesia sa husa alba din interiorul cutiei, vă rugăm anunțați poliția.

Brașov. A fost furat defibrilatorul din Livada Poștei. Lucian Mindruta: „Cum sa furi un defibrilator, cum? Cat de ticălos poți sa fii?” 1

Suntem profund dezamăgiți de cele întâmplate si vrem sa aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ. Nu există nici o indicație în cazul pacienților să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienții ce au nevoie de cardiostimulare.

Acesta este destinat spațiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor. Orice informație ne poate ajuta să redăm comunității un aparat medical ce poate salva o viață”, au scris reprezentanții organizației Caranava cu Medici pe contul oficial de Facebook, potrivit Digi 24.

Inclusiv unul dintre medicii care au făcut parte din proiect și-a exprimat nemulțumirea pe rețele de socializare.

„În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit.

Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”, a spus doctorul Alexandru Covaciu, citat de brasov.net.

Un singur aparat costă 11.000 de lei, iar specialiștii spun că astfel de defibrilatoare ar trebui să existe la fiecare 10.000 de oameni, scrie Biz Brasov. Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

Lucian Mindruta:Cum sa furi un defibrilator, cum? Cat de ticalos poti sa fii?”

Previous Story

Brașov. Astăzi începe Oktoberfest. Junii Brașovului călare participă la Paradă. Ora și traseul

Next Story

(Video) Mihai Morar: „Pun capăt la vacanță și vin direct la Brașov pentru Forza Zu”. Mobilizare pentru evenimentul anului la Brașov