Aeroportul Brașov. Turnul de control virtual mutat Germania, pentru prelungirea programului?

Last Updated on august 18, 2023 Apar propuneri pentru prelungirea programului Aeroportului, Cum ROMATSA nu vrea să mute operarea turnului virtual de la Aeroportul falimentar Arad la Otopeni, se propune operaționalizarea de la aeroportul din Leipzig.

Deputatul german Gunther Krichbaum a vizitat joi Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG), însoțit de soția lui, brașoveanca Oana Krichbaum, care este consilier local ales în orașul Pforzheim.
Ei au fost însoțiți de președintele Asociației Smart City Brașov, Christian Macedonschi, care a intermediat vizita la aeroport.

Aeroportul Brașov. Turnul de control virtual mutat Germania, pentru prelungirea programului? 1

Gazdă le-a fost directorul Aeroportului, Alexandru Anghel, care a primit delegația alături de președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, și prefectul Brașovului, Mihai Cătălin Văsii.

Gunther Krichbaum s-a implicat de mai multă vreme în susținerea și promovarea aeroportului brașovean, intermediind și un schimb de informații între Aeroportul Internațional Stuttgart și AIBG.

În calitatea sa de președinte al Forumului Germano-Român din Berlin, deputatul l-a asigurat pe directorul aeroportului că va sprijini dezvoltarea Aeroportului Brașov-Ghimbav și va promova cursele din și spre orașele și destinațiile germane, în special pentru dezvoltarea economică a Brașovului, mai ales din punct de vedere turistic, Brașovul fiind recunoscut drept capitala turistică a României.

Krichbaum a atras atenția că programul prelungit a aeroportului este extrem de important pentru eficiența și atractivitatea acestuia si recomandă un program de minim 18 ore, de la ora 6:00 la ora 24:00, dacă nu este posibil un program nonstop, cum îl au majoritatea aeroporturilor internaționale care nu au restricții de zboruri de noapte.

Programul unui aeroport este extrem de important pentru companiile aeriene astfel ca acestea să poată opera eficient. Un program de 12:00 ore nu este suficient ca un aeroport să fie atractiv și recomand directorului Alexandru Anghel să facă tot ce este posibil să prelungească acest program, măcar până după miezul nopții, astfel încât să fie atractiv atât pentru companiile de linie, cât și pentru companiile low-cost.

Dacă controlul de trafic aerian prin intermediul turnului de control de la Arad nu permite acest lucru din varii motive, ar putea fi mutat controlul de trafic aerian spre un aeroport din Germania care ar putea oferi serviciile necesare, mă gândesc la aeroportul din Leipzig cu care s-ar putea începe discuții în acest sens”, a declarat deputatul german Gunther Krichbaum, citat de mytex.ro.

HiSky, record de pasageri în luna iulie / Cu zboruri și de pe Aeroportul Brașov

Peste 210.000 de pasageri au călătorit cu compania aeriană HiSky în luna iulie, anunţă compania. Acesta este cel mai mare volum înregistrat de companie într-o singură lună, cu 50.000 de pasageri în plus faţă de recordul raportat în iunie şi dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează mytex,ro.

Al doilea cel mai important operator aerian înregistrat în România continuă să îşi consolideze cota de piaţă. Peste 210.000 de pasageri au călătorit cu HiSky în luna iulie. Acesta este cel mai mare volum înregistrat de companie într-o singură lună, cu 50.000 de pasageri în plus faţă de recordul raportat în iunie şi dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Evoluţia rezervărilor pentru luna august confirmă aşteptarea ca şi acest număr să fie depăşit, iar compania să atingă ţinta celor două milioane de pasageri transportaţi, până la finalul sezonului de vară”, anunţă compania.

Datele raportate de companie pentru luna iulie au fost înregistrate atât pe rutele operate regulat de pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj Napoca, Timişoara, Baia Mare, Iaşi şi Chişinău, cât şi pe zecile de zboruri charter, efectuate în parteneriat cu agenţiile de turism.

Este și cazul celor efectuate de pe Aeroportul Brașov. Sâmbăta sunt programate zboruri Antalya – Braşov – Antalya.

Alte două posturi pentru Aeroportul Brașov au fost scoase la concurs

Conducerea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a anunțat că organizează concursuri de recrutare pentru ocuparea a două posturi vacante de execuție, cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată, scrie brasov.net

Este nevoie de un Inspector securitate aeroportuară la Serviciul specific, respectiv de un agent salvare aeroportuară și instalații de stins incendiu, la Serviciul Privat pentru Situații de Urgență.

Detalii cu privire la condițiile de înscriere la concurs și alte informații de interes pentru potențialii participanți se găsesc pe site-ul aeroportului (brasovairport.ro).

Previous Story

Brașov. O maşină de gunoi s-a răsturnat şi a lovit două maşini parcate. O persoană, rănită

Next Story

Brașov. Începe Festivalul Pescăresc Delta din Carpați, la Lacul Noua. Ziua Pietrei: Festivalul din Vulcanul Racoș. Junii Dorobanți vă invită la Jocul Strămoșesc de la Crucea Dreptății