(Foto/Video) Accident Brașov. Ambulanță răsturnată, 3 răniți. Șoferul, asistenta și pacienta. „Ambulante insuficiente care nu sunt respectate in trafic!”

Last Updated on august 24, 2023 Un grav accident a avut loc miercuri noapte între o ambulanță și un autoturism, pe strada Zizinului din Brașov.  Cele trei persoane din autosanitară, între care și pacienta, au fost rănite.

Accident rutier între un autoturism și o ambulanță SAJ ( str. Zizinului).
La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, 2 ambulante SAJ și un echipaj cu apă și spumă.
In accident au fost implicate 5 ( 3 persoane din ambulanta si 2 persoane 2 aflate în autoturism) .

(Foto/Video) Accident Brașov. Ambulanță răsturnată, 3 răniți. Șoferul, asistenta și pacienta. „Ambulante insuficiente care nu sunt respectate in trafic!” 1 (Foto/Video) Accident Brașov. Ambulanță răsturnată, 3 răniți. Șoferul, asistenta și pacienta. „Ambulante insuficiente care nu sunt respectate in trafic!” 2

Au rezultat trei victime constiente. Vorbim de persoanele aflate în ambulanța (conducatorul auto, asistenta medicală și pacienta) cărora li s-a acordat asistenta medicală necesară la fața locului și care ulterior au fost transportate la spital pentru investigatii medicale suplimentare.

Cele doua persoane din autoturism au refuzat transportul la spital”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, mr. Ciprian Sfreja, potrivit mytex.ro.

Claudiu Ardelean:Medici, asistenti, ambulantieri, brancardieri, infirmiere si tot personalul care lucram in Unitatea Primiri Urgente ,la Saj Brasov suntem acolo si aici..suntem acolo unde aveti nevoie!!!!!

Ne pierdem nopti, weekenduri, sarbatori, nu suntem alaturi de familiile noastre ca sa va tratam !!!!
Ambulante insuficiente care nu sunt respectate in trafic!!!!

Ambulante care voi le considerati uberul vostru dar gratis!!!!!
Sporuri taiate, salariile micsorate si lipsa de respect pentru halatele albe!!!
Multumim bunului Dumnezeu ca au scapat cu bine colegii nostri”

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Brașov a emis un comunicat de presă, semnat de managerul general interimar, David Zsigmond Levente. Acestea vizează „numărul de autosanitare ce deservesc stația centrală a SAJ Brașov cu zona intervențională Municipiul Brașov și localitățile arondate”.

Pentru o corectă informare a opiniei publice facem următoarele precizări: Articolele de presă relatează opiniile unor salariați neîmputerniciți a comunica în mod oficial informații despre activitatea SAJ Brașov.

Sursa citată, dl. Dios Andras, deține în cadrul SAJ Brașov funcția de ambulanțier și calitatea de membru în conducerea Sindicatului Județean «Solidaritatea Sanitară» Brașov (vicepreședinte grupă sindicală departament ambulanțieri) și nu așa cum eronat a apărut în articol «vicepreședinte Sindicatul Ambulanța Brașov».

Privitor la numărul ambulanțelor care au prestat activitate în noaptea de 18 spre 19 august, respectiv în noaptea de 21 spre 22 august pe raza Municipiului Brașov, acestea au fost:

În noaptea de 18 spre 19 august

2 echipaje medicale de urgență cu medic de tip C2
5 echipaje medicale de urgență cu asistent medical de tip B2
3 echipaje transport sanitar neasistat de tip A1
În noaptea de 21 spre 22 august

2 echipaje medicale de urgență cu medic de tip C2
3 echipaje medicale medicale de urgență cu sistent medical de tip B2
4 echipaje de transport neasistat de tip A1.

În temeiul art. 21 din Ordinul comun MS/MAI nr. 1092/1500/2006, coroborat cu art. 22 din Anexa 2 la Ordinul comun MS/MIRA nr. 2021/691/2008, clasificarea corectă a echipajelor și reclasificarea acestora este o operațiune continuă și felxibilă care depinde de resursele umane disponibile într-o tură și de tehnica de lucru aflată într-o stare operativă în tura respectivă, situația putând fi schimbată chiar în cursul unei ture, echipajele intervenind într-o zonă de competență bine definită, în caz de necesitate fiind posibilă intervenția lor și în zonele limitrofe zonei de intervenție, fapt pentru care câte un echipaj de urgență medicală cu asistent de tip B2 din cadrul substațiilor Predeal și Făgăraș au prestat activitate în Municipiul Brașov și localitățile arondate.

Pe lângă autosanitarele aparținând SAJ Brașov, la nivelul Municipiului Brașov, complementar, desfășoară activitate 3 echipaje de prim ajutor calificat de tip B2 și 1 echipaj de terapie intensivă mobilă de tip C1 aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Țara Bârsei» Brașov.

Privitor la petiția formulată, respectiv la conținutul acesteia, menționăm că cele expuse au făcut obiectul mai multor controale din partea autorităților responsabile, constatările și măsurile organelor de control fiind îndeplinite, nefiind constatate deficiențe semnificative.

SAJ Brașov analizează dacă aspectele expuse prin petiție întrunesc condițiile impuse de Legea nr. 361/2022 privind protecția avertizorilor în interes public, în caz contrar persoana în cauză va suporta consecințele legii”.

Previous Story

Flavia Boghiu: „Luați-vă concediu și haideți la Brașov! Merită! Subcarpați vin la VibesFest. Filarmonica Brasov ne încântă cu concertele lor, iar săptămâna asta avem încă un festival la Brașov: Brașov Folk Festival!”

Next Story

Avion Dan Air, cu 180 de pasageri, blocat 10 ore pe Aeroportul Brașov, din cauza traficului pe DN1. Numai drumul pe Valea Prahovei a durat 5 ore”