Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare”

Last Updated on iulie 13, 2023 La Brașov, un bărbat a căzut într-o râpă, în masivul Piatra Mare şi a fost nevoie ca salvatorii să intervină cu un elicopter SMURD, pentru a-l recupera, anunță Observator Tv.  La cota 1200, în Sinaia, o turistă a suferit mai multe fracturi, în urma unei căzături, iar la Azuga, un bărbat s-a rănit, după ce a căzut cu bicicleta.

Ghinion au avut şi alţi 3 turişti care au cerut ajutorul salvamontiştilor, după ce au rămas blocaţi pe Valea Caraimanului, la Buşteni.

Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 1

Salvamont Săcele: „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare.
Chiar dacă pare un munte prietenos, Piatra Mare este totuși un munte, iar o clipă de neatenție poate duce la accidente grave”

Salvamont Brașov:Update: Persoana a fost extrasă din zona greu accesibilă de un salvator montan troliat și lăsat lângâ victimă. Acesta a asigurat-o, i-a acordat primul ajutor și apoi au fost recuperați de către elicopter. Ulterior bărbatul a primit ajutor medical calificat și a fost transportat către o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare!

Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 2 Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 3 Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 4

Acțiune în curs de desfășurare pentru recuperarea unui bărbat căzut într-o râpă din Masivul Piatra Mare.
Intervine echipajul aeromedical SMURD din cadrul POA Brașov împreună cu un salvamontist de la Salvamont Zarnesti, iar terestru intervin 11 salvatori montani din cadrul Salvamont Brașov și Salvamont Săcele!”

Salvamont Săcele: „Intervenție pe vârful Piatra Mare cu elicopterul. Astăzi în timp ce echipa Salvamont Săcele era la un exercițiu împreună cu echipa Salvamont Brașov în masivul Piatra Mare, am fost anunțați că o persoană a suferit un accident pe vârful Piatra Mare, căzând într-unul din hornurile de pe vârf.

Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 5 Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 6 Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 7 Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 8 Foto/ Video Brașov. Un bărbat salvat cu elicopterul după ce a căzut într-o râpă în masivul Piatra Mare. „Prima intervenție cu elicopterul în masivul Piatra Mare” 9

3 salvamontiști din echipa Salvamont Săcele împreună cu doi voluntari s-au deplasat pe vârf, iar 3 colegi de la Salvamont Brașov au ajuns pe platoul Piatra Mare. La echipă s-a alăturat un coleg de la Salvamont Zărnești venit cu elicopterul SMURD.

Colegul din Zărnești (Ciprian Lolu) împreună cu unul din salvamontiștii din Săcele au coborât pe coardă și au acordat primul ajutor persoanei accidentate care avea un traumatism cranian și unul la picior. In final persoana a fost asigurată, trolată la elicopter și apoi după acordarea primului ajutor pe platoul Piatra Mare, a fost transportată la spital.

Mulțumiri tuturor colegilor care au participat la intervenție !”

Previous Story

(Video) Urs prins la Spitalul din Săcele. Un pui de urs a căzut într-un canal, în curtea unui hotel din Poiana Brașov

Next Story

Copii leșinați în trenul IR 1589 Brașov – Constanța din cauza căldurii. Precizările CFR