Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului

Last Updated on iulie 12, 2023 Instituțiile de control au fost și la căminul de bătrâni din Noua. Dacă la căminele din bătrâni din Voluntari-Ilfov nu au vrut să vadă ororile și grozăviile, la Brașov au găsit totul în regulă. Și pentru că nu puteau pleca fără o amendă, au zis că este normal ca administratorii de la cămin să plătească pentru 4 lămâi mucegăite. Pentru așa ceva nu se poate da avertisment.

Viceprimarul Flavia Boghiu este nemulțumită de amenda primită. „Așa arată Căminul pentru Persoane Vârstnice din Brașov. Azi am fost acolo! Invit pe această cale toate organizațiile de servicii sociale, jurnaliști sau membri ai mass-media să viziteze Căminul și să vadă cu ochii lor. Ieri, mai multe instituții abilitate ne-au controlat în urma ororilor scoase la suprafață de investigațiile jurnaliștilor Ovidiu Vanghele și Bianca Albu la Centrul din Voluntari, Ilfov, controlat de cuplul Firea-Pandele.

Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 1 Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 2

Pe noi ne-au controlat și ne-au amendat pentru, atenție: 4 lămâi mucegăite, o cădiță de duș pe care o puteți vedea în poze cu o depunere de calcar și pentru urme de degete pe pereții unei camere care găzduiește o persoană greu deplasabilă.

Am fost de foarte multe ori în ultimele luni în clădirea unde se află Căminul pentru Persoane Vârstnice. Acest centru din Brașov ar putea fi dat ca exemplu de bune practici în țară, pentru că implicarea noastră și a celor de la Direcția de Asistență Socială este una cât se poate de serioasă.

Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 3

Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 4
RemasterDirector_18da6b0cf

Se gândește cineva din autoritățile centrale la victimele călăilor (n-am cum să le spun altfel celor care se ocupau de căminele din Ilfov) și a incompetenței și complicității doamnei Ministru Firea și domnului primar Pandele?

Urmează să vedem! DAS Brașov a fost totuși amendată pentru 4 lămâi, în timp ce cuplul Firea-Pandele și toată încrengătura politică care știa de acele orori își continuă mandatele cu indiferență față de durerea reală provocată oamenilor. Sunt lucruri de îmbunătățit la Brașov? Răspund categoric: Da!

Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 5 Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 6

Se încearcă distragerea atenției publice de la ororile comise de toți cei care știau ce se întâmplă Centrul de Vârstnici din Voluntari? Cu siguranță! Toți știau!

Acum încearcă doar să vă distragă atenția de la ce-au făcut. Acum vor încerca să pună semnul egal între un cămin în care se schingiuiau bătrânii și unul în care au găsit 4 lămâi mucegăite.

Însă nu voi permite ca oamenii care lucrează pentru vârstnicii din Brașov, angajații din Direcția de Asistența Socială, cei din Primăria Brașov să fie trași în mizeria politică pe care vor să o genereze cei de la guvernare”, arată mesajul scris de Flavia Boghiu, conform Digi 24.

Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 7

Foto Brașov. Căminul de bătrâni din Noua amendat pentru 4 lămâi mucegăite. Cum arată interiorul căminului 8

Căminele-lagăre din Ilfov. Bătrânii aveau răni cu “viermi”, şi-au cărat “dejecţiile cu găleata” şi mâncau două felii de pâine cu margarină

Detalii halucinante apar în referatul de arestare întocmit de procurorii DIICOT în urma descinderilor la azilele din Voluntari. Discuţiile surprinse între angajaţi dar şi declaraţiile martorilor şi supravegherile ambientale arată că pe lângă faptul că victimele au fost înfometate intenţionat, acestea au fost şi batjocorite şi exploatate, scrie Buletin de Bucureşti care, alături de Cengtrul de Investigaţii Media a relatat, la începutul acestui an, despre ororile din aceste centre, potrivit Observator Tv.

Membrii grupării cu rol de execuţie sunt implicaţi în infracţiuni de furt al produselor alimentare destinate hrănirii beneficiarilor, atât din hrana achiziţionată din fondurile centrelor dar şi din hrana adusă de aparţinătorii beneficiarilor. De altfel, aceştia sunt implicaţi şi în furtul articolelor de îmbrăcăminte şi a medicamentelor aduse acestora de către familii“, susţin procurorii citaţi de Buletin de Bucureşti.

Cei cazaţi în aceste centre locuiau în încăperi neîncălzite corespunzător, fără alt mobilier decât patul, cu aşternuturi infestate de ploşniţe, “care se hrănesc cu sânge prin înţeparea repetată a tegumentelor beneficiarilor”.

“A redus porţiile de la două felii de pâine cu margarină ARO, la una, câte două felii de pâine cu zacuscă”, spune un martor.

Unul dintre angajaţi povesteşte că atunci când a gătit ciorbă beneficiarilor, a adăugat un borcan întreg de ardei iute tocat şi, ulteior, a povestit amuzat cum victimele aveau un disconfort fiziologic accentuat atunci când mergeau la toaletă.

Victimele şi-au cărat cu găleata dejecţiile
Victimele erau cazate şi în condiţii improprii, în imobile care nici măcar nu erau racordate la reţeaua de canalizare. În situaţiile în care fosa septică refula, acestea erau puse să care cu găleata dejecţiile, relevă discuţiile dintre angajaţi.

De asemenea, cadrele medicale au relatat că pacienţii erau bătuţi, iar o femeie avea o rană gravă la mână.

Previous Story

5 miliarde de euro. Autostrada Ploiești-Brașov, varianta finală. Va avea 13 tuneluri și 12 noduri rutiere

Next Story

Locul din Ardeal unde faci plajă și te bălăcești cu doar 15 lei iar apele au efecte benefice