Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe”

Last Updated on iulie 12, 2023 Apele Române prezintă lacul de acumulare Dopca, care alimentează cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe.

Dopca, simplitate de poveste. Situată pe Valea Mare, afluent de stânga al râului Olt, acumularea Dopca se află la o distanță de 1,5 Km, în amonte de localitatea Dopca, comuna Hoghiz, județul Brașov și la 1,5 Km în amonte de confluența cu râul Olt.

Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe” 1 Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe” 2 Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe” 3 Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe” 4 Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe” 5

Aflată în administrarea Apele Române Olt și exploatată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Brașov, acumularea Dopca are un rol complex:

🔵atenuează viiturile formate în timpul creșterilor de debite și niveluri de pe pârâul Valea Mare;
🔵asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe (Bogata, Dopca și Mateiaș).
Oriunde ați fi, nu uitați să păstrați apele mereu albastre!💧”, scriu cei de la Apele Romane.

Lacul de acumulare Tărlung-Săcele, care alimentează cu apă potabilă Brașovul, este curățat cu o ambarcaţiune sută la sută ecologică

Ambarcațiunea cu care a fost curățat lacul este o invenție românească, realizată dintr-un ponton prevăzut cu o platformă de colectare a deșeurilor și motor electric alimentat cu energie de la panourile solare.

Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act for Tomorrow spune că ambarcațiunea va fi dotată cu filtre pentru microplastic.

Foto Brașov. Ape curate. „Lacul de acumularea Dopca asigură alimentarea cu apă a orașului Rupea și a localităților limitrofe” 6

Vom filtra particulele mai mari de 5 microni, dar vom aduce o tehnologie prin care vom filtra microplasticul, aceste particule de până la 5 microni.

Din păcate, România are toate apele dulci cu microplastic în ele. Dacă le spunem oamenilor concret că înghițim, poate în fiecare lună, un card bancar de plastic și îl eliminăm, pot înțelege magnitudinea problemei pe care o avem noi cu plasticul”, a spus Andrei Coșuleanu,

Previous Story

Brașov. Morar și Buzdugan, vineri, în Piața Sfatului. „Dăm party cu MuzicaAia în Piața Sfatului din Brașov și facem CEL MAI MARE ANUNȚ din ultimii ani”

Next Story

Brașov. Templul Ursitelor de la Șinca. Se zice că ar exista un tunel de comunicare până la Cetatea Raşnovului