Dan Air dă în judecată Aeroportul Brașov și Romatsa și anulează mai multe curse din București și Brașov. „În primul rând ne cerem scuze bucureștenilor, nu-i putem lăsa pe brașovenii noștri fără singura lor modalitate de transport aerian”

Last Updated on iulie 8, 2023 Dan Air a anunțat pe pagina sa de Facebook că va da în judecată Aeroportul Brașov și Romatsa din cauza sincopelor tehnice care au obligat compania să-și anuleze curse de la București și Brașov. Compania DAN AIR este obligată să anuleze anumite curse din cauza programului de lucru limitat al Aeroportului din Brașov.

În primul rând ne cerem scuze bucureștenilor și sperăm să înțeleagă decizia noastră de a anula mai multe zboruri din București. Decizia a fost luată în baza unor analize îndelungate și unde a fost principal factorul uman.
Dan Air dă în judecată Aeroportul Brașov și Romatsa și anulează mai multe curse din București și Brașov. „În primul rând ne cerem scuze bucureștenilor, nu-i putem lăsa pe brașovenii noștri fără singura lor modalitate de transport aerian” 1

Bucureștenii au multe alternative de transport întrucât pe Aeroportul București (OTP) sunt prezente multe companii aeriene, în schimb pe Aeroportul din Brașov la momentul actual este doar DAN AIR și ca atare nu-i putem lăsa pe brașovenii noștri și fără singura lor modalitate de transport aerian.

Pe cale de consecință, ne asumăm pierderile care vor fi generate de anularea majorității curselor de la București iar toți pasagerii își vor primi banii integral pe bilete înapoi în maxim 14 zile, cu posibilitatea de a formula cerere de compensare pe adresa EU261@DANAIR.AERO pentru cei ce se încadrează în condițiile prevăzute de regulamentul (UE) nr. 261/2004.”

Pentru a explica mai bine situația, zborurile din Brașov sunt interconectate cu cele de pe București (OTP) și cu cele de pe aeroporturile externe. Am încercat să propunem modificarea orarului pentru zborurile afectate de anulări astfel încât să ne încadram în programul de lucru al Aeroportulului din Brașov.

Acest lucru din păcate nu a fost posibil pentru majoritatea destinațiilor noastre din București (OTP) în acest program de vară, pentru că operăm pe hub-uri europene unde sloturile de zbor se alocă cu multe luni înainte, așa cum au fost alocate și pentru programul inițial propus de DAN AIR și luat la cunoștință de către autoritățile române care nu s-au opus, cu toate că ne-au informat oficial doar cu o zi înainte că vom putea opera de pe Brașov doar până la ora 19:00.

Din moment ce nu reușim să respectăm sloturile inițial alocate de către aeroporturile europene pe care zburăm suntem nevoiți să anulăm anumite frecvențe și destinații.

Din cauza faptului că nu am reușit să găsim o soluție tehnică și nu avem parte de niciun suport din partea autorităților, suntem obligați să renunțăm la majoritatea zborurilor din București (OTP) pentru a putea efectua cursele din Brașov, în scenariul invers, mult mai mulți pasageri ar avea de suferit, ca atare ne-am aflat în fața unei decizii unde am ales răul cel mai mic”- explică Matt Ian DAVID, CEO DAN AIR , conform Adevarul.

Din aceste sincope tehnice, independente de operatorul aerian, cei mai afectați sunt însă pasagerii. DAN AIR urmează să oblige în instanță atât Aeroportul Brașov cât și ROMATSA să-și îndeplinească obligațiile de a face și de a rezolva problema cu care se confruntă brașovenii deoarece soluții legale există, anunță compania pe Facebook.

În continuare „Facem tot ceea ce este posibilul pentru a reduce impactul acestor modificări sau anulări asupra pasagerilor. De fiecare dată am acționat corect, tocmai pentru ca pasagerii noștri să resimtă cât mai puțin efectele acestui dezinteres fața de un operator economic român care a investit considerabil în dezvoltarea unor rute noi de pe aeroportul din Brașov.

DAN AIR, a reușit să plaseze aeroportul Brașov în top 4 din România. Cea mai mare pierdere este însă a pasagerilor care, astfel, vor petrece mult mai mult timp pentru a ajunge la destinația dorită chiar dacă ar fi existat toate condițiile necesare pentru timp redus, confort sporit și costuri decente”, mai spune Matt Ian DAVID, CEO DAN AIR, scrie bzb.ro.

DAN AIR anulează majoritatea curselor regulate din București pentru a putea opera cât mai multe curse pe Aeroportul din Brașov.
Din cauze independente de operatorul aerian, în perioada 09.07.2023 – 29.09.2023 cursele DAN AIR care vor fi anulate sunt:

București (OTP) – Nuernberg – Otopeni;
București (OTP) – Bruxelles – Otopeni;
București (OTP) – Munich – Otopeni;
București (OTP) – Malaga – Otopeni;
București (OTP) – Stuttgart – Otopeni;
București (OTP) – Londra – Otopeni;
Brașov – Malaga – Brașov.

DAN AIR continuă să opereze de pe București următoarele rute:
București (OTP) – Madrid – București (OTP);
București (OTP) – Barcelona – București (OTP);
București (OTP) – Valencia via Brașov – București (OTP).

Previous Story

Brașov. Beat pe trotinetă, cercetat penal după ce a căzut și a ajuns la spital

Next Story

Foto/Video Brașov. O viitură a blocat circulația pe ambele sensuri pe DN73A. „Drumul este impracticabil la acest moment”