Brașov. Tânărul acuzat că a ucis un copil de doi ani a fost arestat 30 de zile. „Am impresia ca erau drogați amândoi. Făceau scandal”

Last Updated on iulie 4, 2023 Un tânăr de 21 de ani a fost arestat de judecătorii brașoveni sub acuzația de ucidere. El a primit un mandat de arest de 30 de zile, acuzat că a omorât un copilaș de doi ani.

Micuţul Dominic s-a născut în Marea Britanie, unde a locuit o perioadă mama şi tatăl biologic. Cel din urmă a cumpărat un apartament în Constanţa unde s-au mutat împreună. După o perioadă femeia a decis să plece, scrie brasov.net.

Brașov. Tânărul acuzat că a ucis un copil de doi ani a fost arestat 30 de zile. „Am impresia ca erau drogați amândoi. Făceau scandal” 1

Băieţelul a stat o bună perioadă la tatăl biologic care el l-a îngrijit până acum trei săptămâni. Atunci mama i-a spus bărbatului că şi-a găsit chirie şi un loc de muncă stabil în Braşov şi a decis să ia copilul pentru a avea ea grijă de el.

Vecinii lor cred că mama şi concubinul ei ar fi fost drogaţi. Mai mereu îi vedeau în stări care denotă faptul că ar lua substanţe interzise. Mai mult, unele surse spun că femeia s-ar ocupa cu prostituţia.

Soluția judecătorilor, potrivit mytex.ro:Ora estimata: 13:30
Complet: C2- Fond-urgente-penal
Tip solutie: admite cererea

Solutia pe scurt: În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov, în dosarul nr. 74MF/P/2023, şi în consecinţă: În baza art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului PREDA MIHAI, , pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte comise asupra unui membru de familie, prevăzută şi pedepsită de art.195 Cod penal raportat la art.199 alin.1 Cod penal şi rele tratamente aplicate minorului, prevăzută şi pedepsită de art.197 Cpd penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.07.2023 până în data de 02.08.2023, inclusiv.

Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului, conform prezentei. Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător ales, de luare faţă de acesta a măsurii preventive a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Contestaţia nu este suspensivă de executare şi se depune la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 4 iulie 2023, ora 14,20.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 20/2023 04.07.2023″.

Copilul de 1 an și 10 luni a murit în drum spre spital. Pe corp, avea urme de violență

Un copil în vârstă de 1 an și 10 luni a murit în condiții suspecte, luni dimineață, la Brașov. Înainte de apelul la 112, în care s-a declarat că micuțul nu mai respiră, în apartamentul familiei ar fi avut loc un scandal, conform Gandul.ro.

De altfel, medicii au găsit urme de violență pe corpul micuțului. Mama lui a fost cea care a sunat la 112, spunând că minorul nu mai putea respira. Dar, până la venirea salvatorilor, femeia a luat un taxi către spitalul de copii din oraș.

Pe drum, însă, s-a intersectat cu ambulanța chemată în ajutor, iar medicii au încercat să îl resusciteze, dar victima nu a răspuns manevrelor.

„La data de 3 iulie 2023, în jurul orei 04.00, Secția 3 Poliție Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că un copil, în vârstă de 1 an și 10 luni, a decedat în condiții care urmează a fi stabilite ulterior, în urma cercetărilor care sunt în curs de desfășurare”, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov.

Nu știu dacă poliția le-a făcut testul anti-drog! Am impresia ca erau drogați amândoi… Făceau scandal… Ultima dată, săptămâna trecută, au țipat că o omoară, era niște sânge pe la ușă”, povestește un vecin, conform Antena 3.

Bineînțeles că mă șochează orice veste din asta proastă și anormală! Săracul copilaș…”, spune o altă locatară a blocului.

Femeie, pentru Stirile Pro TV: ”La 4 dimineața am auzit gălăgie afară, că se certau doi inși în fața unui taxi. M-am uitat la geam și după au plecat și șoferul taxiului era furios și le-a zis să urce odată în mașină și a trântit ușa”.

Previous Story

Cutremur la Brașov. INFP: „S-a produs în TRANSILVANIA, BRASOV un cutremur la adâncimea de 5.0 km”

Next Story

Brașov. Mama copilului ucis, propunere de arest 30 de zile. „Inculpata nu i-a asigurat o alimentație corespunzătoare, ceea ce a avut drept consecință modificări scheletice și organice,  nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare, minorul locuind în condiții neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare”