Brașov. Se scurtează drumul spre Sibiu. Încep lucrările la centura municipiului Făgăraș

Last Updated on iulie 4, 2023 Primarul Gheorghe Sucaciu anunță că a semnat contractul de execuție pentru centura ocolitoare a Făgărașului. Lucrările vor începe în această toamnă, iar constructuorul are la dispoziție un termen de 24 de luni pentru finalizarea obiectivului de investiții.

Această lucrare este imperios necesară pentru municipiul Făgăraș, pentru că noi am avem alte trei contracte de lucrări în planul de mobilitate, care vor moderniza infrastructura de mobilitate în oraș, iar autovehiculele cu capacitate mare nu vor mai avea acces în municipiu.

Brașov. Se scurtează drumul spre Sibiu. Încep lucrările la centura municipiului Făgăraș 1

Toate autovehiculele care trec pe DN1 vor avea posibilitatea să ocolească Făgărașul, iar locuitorii vor avea confortul necesar și va dispărea disconfortul creat de zgomot, poluare sau alte lucruri care îi deranjează în momentul de față.“, a declarat primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, citat de G4Media.

Centura va ocoli orașul în partea de nord și va avea aproape șase kilometri. Tot în cadrul proiectului, vor fi realizate trei intersecții giratorii pentru a permite accesul spre și dinspre DN1 și DJ104D. Valoarea proiectului este de 47 milioane de lei, potrivit Turnul Sfatului.

Un nou refugiu montan va fi deschis în munții Făgăraș

Vești bune pentru pasionații de munte: un nou refugiu montan va fi deschis în munții Făgăraș. Construcția este amplasată la peste 2.000 de metri altitudine, în vecinătatea vârfurilor Scara și Negoiu, potrivit Europa FM.

Brașov. Se scurtează drumul spre Sibiu. Încep lucrările la centura municipiului Făgăraș 2

Noua construcție este amplasată pe locul vechiului refugiu, în Șaua Scării, la 2.146 de metri altitudine, pe traseul de creastă marcat cu bandă roșie.

Va avea o suprafață de 36 de metri pătrați, va fi delimitat de două zone funcționale – un vestibul și un spațiu comun care va oferi loc de luat masa și dormit.

Previous Story

Anti-Aeroport: Braşov – Budapesta, nici 2 ore cu trenul. „Neplăcerile cauzate de prea multe avioane care decolează şi aterizează pot fi compensate prin înlocuirea zborurilor pe distanţe scurte cu trenuri de mare viteză”

Next Story

Cutremur la Brașov. INFP: „S-a produs în TRANSILVANIA, BRASOV un cutremur la adâncimea de 5.0 km”