Brașov. Pornesc fântânile arteziene din oraș. „În 7 zile”

Last Updated on iulie 18, 2023 Fântânile arteziene din Brașov au „secat” în această vară după ce Primăria nu a reușit o firmă care să facă o banală revizie. Pentru a nu mai fi criticați, cei ed la primărie spun că vor apela la compania RIAL. Lucru care putea fi făcut de la începutul verii.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că licitația lansată în prima parte a anului, prin care se dorea încheierea unui contract multianual pentru repararea și întreținerea artezienelor a fost anulată, după un control al Curții de Conturi.

Brașov. Pornesc fântânile arteziene din oraș. „În 7 zile” 1

În aceste condiții, pentru repararea și întreținerea acestor fântâni a fost semnat un contract cu RIAL SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local, o soluție la care, de altfel, Municipalitate putea apela de mult timp, dar, nu se știe de ce, nu a făcut-o până acum.

Echipele RIAL vor verifica fântânile și unde este cazul, vor face reparațiile necesare. Credem că primele fântâni, cele la care nu este nevoie de intervenții, vor putea fi pornite în 7 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, citat de brasovmetropolitan.ro.

În Brașov, Primăria Brașov are în administrare 12 fântâni arteziene, unele amplasate în „insule de căldură”, cum este cea din Piața Sfatului sau cea de la intersecția str. Zizinului – str. Toamnei (Trei Alimentare).

Fântânile arteziene din Brașov nu funcționează în această vară din cauza lipsei procedurilor pentru mentenanța lor, anunță G4Media.

Încă nu s-a finalizat procedura privind reparația și mentenanța fântânilor, astfel încât nu putem să le pornim. Sperăm să se finalizeze cât mai repede această procedură. Au fost și mulți concurenți. După ce vom semna contractul și vor fi făcute reparațiile necesare, vor fi puse în funcțiune”, spunea recent purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Braşovenii şi turiştii şi-ar fi dorit să se poată bucura de spectacolul apei la artezienele din oraş, scrie bzb.ro.
„Fântâna era mult mai OK dacă avea şi apă, dacă funcţiona. Dar, aşa, e veche, e destul de nu ştiu cum. Ar fi fost bine să fi avut şi un pic de apică, să ne bucurăm de briza asta, aşa, dar, în rest, e OK, e super OK”, ne-a spus un turist tânăr, venit să se bucure de frumuseţea Braşovului.

„Nu funcţionează, în primul rând. Şi am fost şi ieri şi tot nu funcţiona”, a spus o bunicuţă, venită cu nepoţelul.
„Mi se pare un lucru bun, frumos şi mai răcoreşte un pic şi atmosfera, atunci când funcţionează”, a spus un alt turist.

Previous Story

Record la Aeroportul Brașov. Aterizează pasagerul cu numărul 10.000, cu un avion Dan Air

Next Story

Criminalul din Bran, doar 23 de ani de închisoare, după ce și-a măcelărit vărul și soția acestuia