Brașov. Mama copilului ucis, propunere de arest 30 de zile. „Inculpata nu i-a asigurat o alimentație corespunzătoare, ceea ce a avut drept consecință modificări scheletice și organice,  nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare, minorul locuind în condiții neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare”

Last Updated on iulie 5, 2023 Mama copilașului mort la Brașov a fost reținută 24 de ore iar astăzi este propusă pentru arestare preventivă pentru 30 de zile.

Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Brașov. Mama copilului ucis, propunere de arest 30 de zile. „Inculpata nu i-a asigurat o alimentație corespunzătoare, ceea ce a avut drept consecință modificări scheletice și organice,  nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare, minorul locuind în condiții neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare” 1

Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov din data de 04.07.2023 s-a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatei A.S.A pentru comiterea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

În fapt s-a reținut că inculpata majoră A.S.A. (în vârstă de 26 de ani) și-a neglijat copilul minor M.D.L. de la nașterea acestuia (decembrie 2021) și până la decesul minorului (iulie 2023).

Astfel inculpata l-a lăsat de mai multe ori în grija unor rude, nu i-a asigurat o alimentație corespunzătoare (ceea ce a avut drept consecință modificări scheletice și organice), nu i-a asigurat o igienă corespunzătoare (minorul locuind în condiții neigienice, nefiind spălat, purtând haine murdare).

De asemenea inculpata A.S.A. a adoptat o atitudine pasivă față de agresiunile la care era supusă victima minoră de către inculpatului P.M., concubinul acesteia, de 21 de ani, care a fost arestat pentru 30 de zile, femeia tolerând violențele la care era supus minorul, neintervenind sau plecând de acasă perioade lungi de timp.

Ca urmare a acțiunilor și inacțiunilor inculpatei A.S.A., victima minoră a suferit multiple hematoame și echimoze, de vechimi diferite, multiple plăgi superficiale de mici dimensiuni la nivelul nasului și pe buza superioară, modificări scheletice și organice ca urmare a unui alimentații necorespunzătoare, toate acestea având drept consecință punerea în primejdie gravă a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului.” au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov, conform Replica.ro.

Concubinul femeii, un tânăr de 21 de ani, a fost arestat preventiv ieri, dar a formulat contestație. Aceasta va fi soluționată zilele viitoare.

Tânărul este acuzat că a maltrat (agresat fizic și subnutrit) copilașul de 1 an și 7 luni, iar femeia de 26 de ani l-ar fi neglijat pe micuț încă de la nașterea lui și ar fi avut o atitudine pasivă față de agresiunile la care a fost supus de către concubin, scrie mytex.ro.

Femeia ar fi fugit din Constanța pentru a locui cu iubitul mai tânăr și locuiau de aproximativ 3 săptămâni într-un apartament închiriat pe str. Hărmanului din Brașov. Acolo, scandalurile s-ar fi ținut lanț, după cum au povestit vecini ai lor.

Torturat din iunie, corpul copilului era deja deformat „de foame”

Reamintim că, în noaptea de duminică spre luni, 2 spre 3 iulie, în jurul orelor 04.00, mama a sunat la 112 şi a solicitat o maşină a Salvării, pentru bebeluşul de un an şi şapte luni. Femeia nu a mai aşteptat să ajungă ambulanţa şi a plecat de pe strada Hărmanului, din Braşov, spre Spitalul de Copii.

Pe strada Mihai Viteazu s-a întâlnit cu maşina Salvării, însă medicul nu a putut decât să constate decesul micuţului. Ulterior, cadrele medicale au observat pe corpul urme de violenţă şi au anunţat Poliţia.

A fost resuscitat în ambulanţă şi acolo s-a declarat decesul. Avea la nivelul capului şi membrelor toracelui contuzii şi echimoze multiple”, a declarat Steluţa Coţiu, medicul de pe ambulanţă, conform bzb.ro.

La autopsie, medicii legişti au constatat faptul că bebeluşul fusese înfometat o perioadă lungă de timp. Totodată, au spus că bebeluşul prezenta urme de lovituri de intensitate mare cu un obiect dur pe mai multe părţi ale corpului. Principalul suspect este concubinul mamei, acum în arest.

„În perioada iunie – iulie 2023, inculpatul i-a aplicat victimei minore lovituri repetate, de intensitate mare, cu un corp dur de formă alungită, producându-i victimei minore multiple hematoame şi echimoze de vechimi diferite, dispuse la nivelul toracelui, trunchi posterior, membre superioare, la nivelul bazei nasului şi pe buza superioară.

În dimineaţa zilei de 3 iulie, victima minoră a decedat ca urmare a rupturii unui vas cerebral, consecinţă a acţiunilor violente comise de inculpat împotriva acesteia”, a declarat Vlad Teodorescu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Pentru Minori şi Familie.

Previous Story

Brașov. Tânărul acuzat că a ucis un copil de doi ani a fost arestat 30 de zile. „Am impresia ca erau drogați amândoi. Făceau scandal”

Next Story

Brașov. Polițiștii l-au prins pe hoțul cu Porsche. A furat o găleată de plastic și un mop, de câteva zeci de lei