Autobuzele RATBV Brașov vor circula și la Zărnești. Primarul Igrişan: „Programul curselor va fi afişat în cursul zilei de astăzi”

Last Updated on iulie 5, 2023 Primarul Alexandru Lucian Igrişan anunță rezolvarea crizei de transport din Zărnești, după ce licența Transbus nu a mai fost prelungită.

În urma discuţiilor cu reprezentanţii Asociaţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov şi cu reprezentanţii S.C. RATBV S.A., desfăşurate în această dimineaţă, atât la sediul Consiliului Judeţean Braşov, cât şi la sediul RATBV SA, am stabilit procedurile operaţionale în vederea asigurării transportului optim pe ruta Zărneşti-Braşov, funcţional în zona metropolitană a judeţului Braşov.

Autobuzele RATBV Brașov vor circula și la Zărnești. Primarul Igrişan: „Programul curselor va fi afişat în cursul zilei de astăzi” 1

Începând de vineri, 07.07.2023, transportul metropolitan va fi funcţional, drept urmare, am convocat o şedinţă extraordinară de îndată a Consiliului Local Zărneşti, astăzi, ora 14.00, în vederea finalizării şi adoptării documentelor necesare.

Având speranţa că această colaborare va aduce un progres în ceea ce priveşte mobilitatea la nivelul oraşului Zărneşti, menţionăm că transportul din oraşul nostru spre Braşov va fi operat cu curse regulate şi cu cele mai moderne mijloace de transport din flota existentă în cadrul S.C. RATBV S.A.

Programul curselor va fi afişat în cursul zilei de astăzi pe site-ul Primăriei Oraşului Zărneşti” anunță primarul Alexandru Lucian Igrişan, conform newsbv.ro.

Transbus se vede nevoită să concedieze din angajați

Noi nu am putut intra pe traseu, deoarece nu mai aveam licență valabilă. Dacă circulăm fără licență, pierdem licența de operare pe toate traseele. Din nefericire, acum, suntem nevoiți să concediem tot personalul pe care îl aveam la autobaza de la Zărnești.

Acolo avem coloană de autobuze, impiegați, mecanici, dar dacă nu mai avem activitate, nu mai putem susține autobaza de acolo. Riscăm falimentul, din cauza unor astfel de decizii.

Noi ca firmă nu am primit nici un leu drept subvenție de la primării pentru a opera traseele din județ, însă acum primăriile sunt obligate să plătească RATBV subvenții.

Fără bani publici, am menținut un preț accesibil pentru călătorie și nu înțelegem care este logica unor astfel de decizii”, a precizat Constantin Codreanu, proprietarul companiei Transbus, citat de Biz Brasov.

Previous Story

Dan Air rămâne doar pe Aeroportul Brașov. Renunță la București-Otopeni. „Braşovul rămâne baza, toate rutele de deplasare au fost create ţinându-se cont de Braşov”

Next Story

Brașov. Beat pe trotinetă, cercetat penal după ce a căzut și a ajuns la spital